Nașterea Domnului

Crăciunul pe stil vechi: 15 mesaje deosebite de felicitare şi urări

1579
(reînnoit 15:15 06.01.2018)
Creştinii-ortodocşi de stil vechi fac pregătiri pentru întâmpinarea Crăciunului, o sărbătoare plină de bucurie, când creştinii îşi oferă daruri şi fac schimb de cele mai frumoase felicitări şi urări. Astfel, vă venim în ajutor pentru a vă inspira în formularea gândurilor voastre de bine pe care vreţi să le trimiteţi celor dragi.

BUCUREŞTI, 5 ian — Sputnik, Doina Crainic. Sărbătoarea plină de bucurie a Naşterii Domnului ne aduce împreună, alături de cei dragi, reuneşte familiile, ne încălzeşte inimile, determinându-ne să fim mai buni. 

Este perioada când trimitem celor pe care îi preţuim cele mai frumoase urări şi mesaje de felicitare. Pentru a vă veni în ajutor, vă prezentăm o selecţie cu cele mai deosebite mesaje din care vă puteţi inspira: 

„Farmecul zilelor de Crăciun să te însufleţească şi să-ţi lumineze toată fiinţa! Bucură-te de adevărata semnificaţie a acestei sărbători alături de toţi cei pe care îi iubeşti!" 

„Una dintre bucuriile Crăciunului este să te gândeşti la persoanele speciale din viaţă şi tu eşti una dintre acele persoane minunate! Să ai un Crăciun fericit!" 

„În noaptea sfântă de Crăciun lasă deoparte grijile şi supărările. Deschide-ţi inima şi primeste un strop din binecuvântarea care se revarsă peste lume în această noapte sfântă!" 

„Fie ca Pruncul născut în ieslea din Bethleem să vă umple casele şi vieţile cu bucurie, sănătate şi multă înţelepciune pentru anul care vine. La mulţi ani!" 

„Bogăţie câtă vreţi,/ Sănătate pentru toţi,/ Iar la anul care vine/ Să vă fie şi mai bine./ Să vă fie casa, casă,/ cu bucate noi pe masă,/ Moş Crăciun cu sacul plin,/ drumu-n viaţă cât mai lin!" 

„Frumuseţea iernii, cu dulcele ecou al colindelor şi cu imaginea celor dragi în suflet să vă aducă împlinire, iubire şi fericire. Crăciun fericit!" 

„Cu colinde de Crăciun, vă doresc un an mai bun şi cu dragostea creştină, să primiti în dar lumină, zurgălăi de flori de gheaţă, mult noroc s-aveţi în viaţă. La Multi Ani cu sănătate!" 

„Credinţa face orice posibil, speranţa ne dă putere să continuăm, dragostea face ca orice să fie frumos. De Crăciun, vă urez să le aveţi pe toate! Crăciun fericit şi sărbători fericite!" 

„Miros de brad, parfum de flori, bat în ferestre urători, clipesc pe cer mii de culori, fiți fericiți de sărbători, acum și în anii următori!" 

Reţeta de Crăciun şi Anul Nou: 

Se ia binecuvantare,
se adaug-un strop de soare,
şi o pulbere de stele;
se amesteca-ntre ele.
Se mai pune bunătate,
şi iertare de pacate.
Iar iubire?…
Cât cuprinde!
Şi de la Domnul Hristos
Să aveti un an frumos.
Mulţumire pentru toate:
La mulţi ani cu sănătate! 

„Domnul să înveşnicească în viața și sufletul tău lumină, bucurie și liniște sporitoare de nădejdi întotdeauna reînnoite! La mulţi ani şi buni!" 

„Să vă dea Bunul Dumnezeu sănătate pe calea vieții, înțelepciune în cuvânt și oameni sinceri alături! La mulți ani și buni!" 

„Fie că bucuria și liniștea aduse de sfintele sărbători să va însoţească pe tot parcursul noului an!"

„Vă dorim tuturor să fiți lumini în noul an, să fiți mai buni, mai fericiți și mai aproape de Domnul, Lumina lumii. Dumnezeu să vă binecuvînteze și să vă facă o binecuvântare pentru ceilalți!" 

„Dragi steluţe de nea,
Duceţi voi urarea mea
De mulţi ani cu sănătate,
Pace-n suflet şi în toate
Harul Domnului să fie!
2018 steluţe de bucurie!"

1579
Tagurile:
stil vechi, Felicitări, Naștere Domnului, Crăciun
Tematic
Obiceiuri şi tradiţii pentru Crăciunul pe stil vechi
Cum este sărbătorit Revelionul și Crăciunul în Moldova
Preotul Mihail Milea

Preotul Milea: ”Biserica e cu noi, chiar dacă e terfelită, înjurată”

368
(reînnoit 08:35 26.02.2021)
Preotul Mihail Milea a vorbit despre activitatea Fundației Sfântul Sava de la Buzău, care a pornit ”de la o sămânță” și a ajuns la nivelul unui proiect cu mai multe ramuri. Nimic nu s-ar fi putut realiza, însă, fără ajutorul Lui Dumnezeu.

BUCUREȘTI, 25 feb – Sputnik. Fundația ”Sfântul Sava de la Buzău” își are începuturile la scurt timp după Revoluția din decembrie 1989, când părintele Mihail Milea decide să întemeieze o fundație care să se ocupe de familiile sărace, de familiile cu copii mulți sau de copiii abandonați.

”Așa am început acest proiect: cu o sămânță pe care scria credință în Dumnezeu, dragoste față de Dumnezeu și față de aproapele și speranță”, își amintește preotul Milea, într-un interviu acordat în exclusivitate Agenției de Presă Sputnik. 

Sămânța a încolțit, așa că a rezultat un proiect cu mai multe ramuri. Pentru el, Fundația ”Sfântul Sava” este un miracol și a subliniat că, dacă noi L-am chema pe Dumnezeu în instituțiile unde lucrăm, ar face lucruri minunate pentru fiecare dintre noi.

În anii 90 a primit o clădire abandonată și, cu ajutorul voluntarilor de la biserica Sfântul Sava, s-a făcut o cantină socială, unde mâncau copiii străzii. După câteva luni și-a dat seama că proiectul nu este de perspectivă, copiii fiind încurajați la lene. Așa că părintele Milea le-a adus Biblia și le-a explicat că trebuie să lucreze.

Fiecare a spus la ce se pricepe. Cu acest prilej, s-au amenajat două ateliere.

După aceea, s-a făcut prima școală profesională acreditată în cadrul Fundației. Copiii învățau o meserie și se puteau angaja în România sau peste hotare.

Apoi, în Munții Buzăului s creat un campus unde în fiecare an 1500 de tineri defavorizați beneficiau de tabără gratuită la Bisoca.

În Delta Dunării au amenajat un alt campus, unde 500 de persoane beneficiază de tabere gratuite.

Preotul Milea și-a exprimat speranța că pandemia se va încheia pentru a putea relua taberele.

”Mi-a venit gândul, tot de la Dumnezeu, să facem și așezăminte pentru bătrâni. Primul așezământ pentru persoane vârstnice a fost la Câmpeni, într-o fostă primărie. (…) Iată că Dumnezeu ne-a ajutat să putem face mai multe proiecte, pentru că sunt multe nevoi sociale”, a spus preotul Milea.

Părintele a subliniat că scopul este acela de a da oamenilor o speranță că, oricât de greu ar fi în lumea aceasta dacă îl avem pe Dumnezeu, El nu ne va lăsa și a precizat că dorește să dea încredere în Biserică.

”Pentru că Biserica, așa cum zice Mihai Eminescu, marele poet național român, este maica neamului românesc și Biserica, asemenea unei mame, niciodată nu ne-a abandonat. Este cu noi chiar dacă este terfelită, înjurată în tot felul, mai ales în vremurile acestea în care trăim, dar Biserica își are smerenia ei, tăcerea ei și ea trebuie să lucreze pentru binele oamenilor”, a explicat preot profesor doctor Mihail Milea.
368
Tagurile:
Mihail Milea
Tematic
Preot Milea: ”Vin necazuri, boli, pentru că nu iubim viața”
Biserica, reacție superbă la acuzația de implicare în AUR
Preot Mihail Milea: ”Ora de religie, un fel de abecedar”

Загрузка...
Preotul Mihail Milea

Preot Milea: ”Vin necazuri, boli, pentru nu iubim viața”

1420
(reînnoit 17:11 23.02.2021)
Mihail Milea a vorbit, într-un interviu exclusiv acordat Agenției de Presă Sputnik, despre felul în care a reușit să convingă mai mule mame să nu facă avort și a subliniat ce efecte devastatoare are acest lucru asupra omenirii.

BUCUREȘTI, 23 feb – Sputnik. Cine este părintele Mihail Milea? Iată o întrebare la care preot profesor doctor Mihail Milea a răspuns făcând referire la marele poet Grigore Vieru.

”Sunt un fir de iarbă, ca să folosim o metaforă a marelui poet Grigore Vieru de dincolo de Prut. Îi mulțumesc Lui Dumnezeu că mi-a dat această bucurie să mă nasc și nu oriunde, ci în România, în această Grădină a Maicii Domnului, cuvânt România din care poți face cea mai frumoasă propoziție – Om în Rai”, a explicat preotul Mihail Milea, exclusiv pentru Agenția de Presă Sputnik.

Provine dintr-o familie numeroasă, 12 copii la părinți, 8 băieți și 4 fete. A copilărit în vechiul regim comunist. De la părinți a învățat credința, dragostea față de Dumnezeu și iubirea de patrie.  

A înființat o fundație pentru copii, ”Sfântul Sava de la Buzău” și în cadrul acesteia, cu ajutorul voluntarilor, au făcut multe proiecte sociale, culturale, misionare.

”Am sute de copii, tot ai mei, pe care, cu ajutorul Lui Dumnezeu, i-am salvat de la avort și am putut să le dăm această șansă să trăiască, să ajungă și ei oameni mari în societate. Mă mândresc tare mult cu acești copii salvați cu ajutorul Lui Dumnezeu”, spune părintele Milea.

Cum s-a întâmplat acest lucru? Au venit mamele însărcinate la preotul Milea să îi ceară sfatul, atunci când erau în impas? Cum a intrat în contact cu acele femei care doreau să renunțe la copiii lor nenăscuți?

Preotul Mihail Milea este și duhovnic și, în această calitate, spovedește foarte multe persoane, începând de la copii, de la elevi, de la membrii familiei și până la cei cu responsabilități administrative locale, guvernamentale chiar.

Ca duhovnic, mereu îndemna oamenii să aibă frică de Dumnezeu.

”Frica de Dumnezeu înseamnă să ai această mare atenție în viață să nu-ți ia Dumnezeu mâna de pe tine, pentru că noi, în permanență, 24/24 de ore suntem ținuți în mâinile Lui Dumnezeu. Un om cu frică de Dumnezeu este un om care iubește frumosul, iubește binele”, a explciat preotul Milea.

În ceea ce privește mamele care doreau să acă avort, preotul spune că le-a descoperit la spovedanie și, atunci, le dădea chiar exemplul personal. Mai exact, le spunea că provine dintr-o familie numeroasă și că, dacă mama sa l-ar fi avortat, nu ar fi mai putut fi lângă femeia respectivă ca preot.

”Cine știe, poate acel copil, pe care vrei să-l omori, acela va ajunge chiar președintele României și va fi mai bine pentru România sau în altă parte unde va ajunge el, poate acela va inventa ceva să fie mai bine în lume. Dumnezeu ne cheamă ca noi să lucrăm în această viață”, a explicat părintele.

Pe majoritatea spune că le-a convins să păstreze copilul și s-a declarat îngrozit de numărul mare de avorturi din România din 1990 până acum.

”De aceea vin necazuri, boli, pentru că noi nu iubim viața”, a delcarat preotul Mihail Milea.

1420
Tagurile:
Mihail Milea

Загрузка...
Codrin Ștefănescu

Codrin, palmă pentru Diaspora: Ați urlat, ne-ați înjurat, meritați să-și bată joc de voi!

0
(reînnoit 17:42 28.02.2021)
Dialog incendiar cu Codrin Ștefănescu, urmare a unui mesaj fulminant în care le aruncă în față celor din Diaspora manifestările violente contra PSD Dragnea – și felul în care i-au adus la putere pe cei care își bat joc acum de ei și de țară

BUCUREȘTI, 28 feb – Sputnik. Cât să rabde un om care a pus tot sufletul în cea făcut? – îmi răspunde Codrin Ștefănescu șa întrebarea mea, dacă nu a fost cam dur în mesajul către Diaspora.

”Dur?! Acum două zile am fost la omul care suferă pentru că a vrut binele țării și zace în pușcărie pentru asta! Și acum aud insultele cu care oamenii ăștia îi ”mulțumeau” – cum să fiu altfel?”, spune Codrin.

Dragoș Dumitriu: Nu-ți e teamă că te vor pune acum lângă Nicu Bădălău și alți ”dușmani” ai Diasporei?

Codrin Ștefănescu: ”Nu sunt dușmanul Diasporei, am mii de prieteni, oameni realizați în străinătate, care fac mândrie și comunităților de acolo, și României. Nu sunt prieten cu oamenii răi, frustrați, care se răzbună pe alții pentru propriile lor nerealizări! Care sunt manipulați ca ultimii proști! Nici lor nu le sunt dușman, dar să-și vadă lungul nasului! Din cauza unora ca ei am ajuns să suportăm dictatura nulităților!”

Dragoș Dumitriu: Am impresia că ne adâncim chiar în această dictatură…

Codrin Ștefănescu: Da – și cred că nu merităm asta! Dacă și-ar fi deschis ochii în loc de telefoanele cu luminițe, poate vedeau pe cine aduc la putere! Repet, ei, diasporezii și ceilalți susținători radicali ai ”reziștilor” merită ce au votat! Noi, ceilalți, suferim din cauza orbirii și manipulării lor.

Dragoș Dumitriu: Stilul acesta… de a arunca în față asemenea aspecte, crezi că va rezolva ceva?

Codrin Ștefănescu: M-am săturat! Liviu le-a vorbit totdeauna frumos, iar ei l-au înjurat și au cerut pușcărie! Eu, Pleșoianu, Șerban Nicolae și alți câțiva am încercat să-i trezim, să le explicăm că avem o țară, hai să nu ne batem de joc de ea și de noi! Ei… nimic! Nah, acum au ce au votat, dar din păcate avem și noi! Faliment și trădare! Deci nu e vreo strategie nouă, ci pur și simplu sunt sătul, revoltat, iau foc! Ăsta sunt eu!

Am legat acest scurt dialog după ce am citit o postare cu totul specială a lui Codrin Ștefănescu, pe care o redau integral:

”Dragi diasporezi, ați stat la cozi imense ca să-i votați pe reziștii voștri! Ați urlat, ne-ați înjurat, ați aprins luminițele telefoanelor la mitinguri minuțios dirijate de păpușarii din spate! Ați susținut toate aberațiile, minciunile și mizeriile promovate de un sistem putred și profund anti-românesc! V-au manipulat, folosit și utilizat ca să pună mâna pe putere! Toți copiii foștilor torționari, securiști și comuniști au ajuns azi miniștri, secretari de stat, parlamentari! Iar acum își bat joc de voi in fiecare zi! Cu mult cinism, cu multă răutate! Poate voi meritați ceea ce ați votat! Însă nu merităm noi, ceilalți!”.

Consider că nu e nevoie de alte comentarii.

0
Tagurile:
Diaspora, Codrin Ștefănescu
Tematic
Codrin Ștefanescu își bate joc de liberali – exact asta se întâmplă la PNL!
Codrin Ștefănescu, bășcălie cruntă de Iohannis – preluată de internauți
Codrin Ștefănescu, gest frumos față de Liviu Dragnea
Codrin Ștefănescu îl face praf pe Ciolacu după ultimele evenimente! Cazuri concrete!

Загрузка...