Patriarhii Daniel și Kirill

Despre ce au discutat duminică Patriarhii Daniel și Kirill la Moscova

440
(reînnoit 10:43 04.12.2017)
Duminică, 3 decembrie, a avut loc întâlnirea Preafericitului Părinte Kiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României

BUCUREȘTI, 4 dec — Sputnik. Întâlnirea a avut loc în Sala Tronului de la Reședința „Danilovski" și a fost prilejuită de vizita delegației Bisericii Ortodoxe Române cu ocazia festivităților împlinirii a o sută de ani de la restabilirea instituției patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă, scrie basilica.ro.

Potrivit Biroului de presă al Patriarhiei Române, „Preafericitul Părinte Patriarh Kiril și-a exprimat bucuria de a-l primi pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în Mănăstirea Danilovski, cel mai vechi locaș monastic din Moscova, mulțumind pentru participarea la acest important eveniment al centenarului și pentru posibilitatea oferită de a discuta probleme actuale pentru ambele Biserici”.

Patriarhul Kiril a constatat că participarea Preafericitului Patriarhului României la acest eveniment al centenarului restabilirii patriarhatului Rusiei arată faptul că cele două Biserici sunt împreună și în vreme de suferință și de bucurie.

Preafericitul Părinte Daniel a mulțumit Patriarhului Rusiei pentru întâlnire, frățietate și ospitalitate exprimând importanța participării la acest eveniment în care au fost rememorate suferințele îndurate de Biserica Ortodoxă Rusă și de alte Biserici Ortodoxe în timpul persecuției comuniste.

Patriarhul României a subliniat că „se poate observa cum aceste Biserici au trecut de la răstignire la înviere, mai ales în Rusia de la o Biserică prigonită la o Biserică vie, înfloritoare. În concluzie, Biserica lui Hristos nu poate fi distrusă, chiar dacă este răstignită, deoarece ea poartă în sine taina sau puterea harică a învierii”.

Patriarhul României a adus în discuție și problema contemporană a secularizării care propune organizarea vieții individuale și sociale ca și cum Dumnezeu nu ar exista. De asemenea, o problemă la fel de importantă legată de secularizare este și criza spirituală a familiei contemporane.

Preafericitul Părinte Daniel a exprimat dorința de a continua colaborarea academică dintre Facultatea de Teologie Ortodoxă din București și Academiile teologice din Moscova, Sankt Petersburg și Kiev. Părintele Patriarh Daniel a subliniat faptul că invitația de a trimite tineri la studii teologice este reciprocă și foarte importantă pentru cunoașterea vieții și activității celor două Biserici.

În cadrul întrevederii s-a discutat și despre situația religioasă din Ucraina, în special a așa-numitei "biserici autocefale ucrainene", partea română exprimându-și susținerea pentru structura bisericească canonică, supusă Patriarhiei Ruse, potrivit site-ului Patriarhiei ruse

La sfârșitul întrevederii cei doi întâistătători au făcut un schimb de daruri.

440
Tagurile:
Despre ce au discutat, Patriarhul Kiril al Moscovei si întregii Rusii, Patriarhul Daniel, Moscova
Тема:
Vizita Patriarhului Daniel la Moscova (10)
Tematic
Patriarhii Daniel și Kirill vor sluji luni împreună la Moscova (VIDEO)
Patriarhul Daniel în Rusia: Comuniune frățească și coresponsabilitate misionară
Patriarhul Kirill a remarcat importanța vizitei lui Putin la Sinodul Arhieresc
Putin a declarat despre erodarea valorilor tradiționale în lume

Загрузка...