Preot catolic

Rămași fără preoți, irlandezii „importă” slujitori din România

182
(reînnoit 19:46 28.08.2017)
Din cauza insuficienței de preoți, Irlanda recrutează preoți în România

BUCUREȘTI, 28 aug — Sputnik. Un episcop irlandez este nevoit să caute preoți în România din cauza unui deficit cronic de slujitori în Irlanda, scrie Irish Times.

Dublin
© Sputnik / Дмитрий Паршин

Episcopul de Kildare și Leighlin, Denis Nulty, a vizitat Estul României, dioceza catolică din Iași, pentru a identifica "ce proiecte ar putea fi susținute aici în schimbul invitării unor preoți care ar sluji în dioceza noastră".

Astfel, primul preot român catolic, Eugen Dragoș, de 28 de ani, ar urma să sosească la dioceza Kildare și Leighlin pe 29 august, urmând să slujească în satul Tinryland, comitatul Carlow. Acest a fost hirotonit în România în iunie 2015 și este pasionat de domeniul IT.

„Intenția mea este să mențin toate cele 117 biserici deschise. Acest lucru nu va fi posibil fără sprijin din afara Irlandei. Acest lucru nu va fi posibil dacă laicii nu-și vor asuma un rol important în conducere în comunitatea religioasă locală. Nu mă îndoiesc că oamenii din Tinryland mă vor susține din toată inima în acest proiect pilot", a declarat episcopul Denis Nulty pentru portalul Catholic Ireland.

Episcopul speră că al doilea preot român ar urma să sosească în Irlanda în următoarele luni.

182
Tagurile:
preoți, Biserica Romano-Catolică, Denis Nulty, Eugen Dragoș, Carlow, Tinryland, Irlanda, România

Загрузка...