Papa Francisc

Dispensă de la Papa pentru femeile care fac avort

95
(reînnoit 12:08 23.11.2016)
Avortul este un ”păcat grav”, consideră Suveranul Pontif. În același timp, Papa Francisc a luat o decizie istorică pentru Biserica Catolică, prin care a permis tuturor preoţilor să ierte femeile care au făcut avort.

CHIȘINĂU, 23 nov — Sputnik. Papa Francisc a anunțat luni într-o scrisoare deschisă că va permite preoților catolici să ierte păcatul avortului, transmite cnn.com.

O dispensă acordată de către Papa anul trecut, cu ocazia Anului Milostivirii, termenul căreia expirase Duminică, a fost transformată într-una permanentă. Astfel, în afară de episcopii și duhovnicii cu statut special, cum era până acum, va permite tuturor preoților catolici să ierte păcatul avortului.

Totodată, Papa a explicat că întreruperea de sarcină rămâne a fi un păcat grav, dar ușa Bisericii rămâne deschisă pentru toți cei care se căiesc.

"Aș vrea să reafirm că avortul este un păcat grav, deoarece pune capăt unei vieți nevinovate. Totodată, țin să precizez că nu este niciun păcat pe care mila Domnului să nu-l poată ierta atunci când întâlnește o inimă care se pocăiește și caută să se împace cu Dumnezeu" se arată în scrisoarea papei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

95
Tagurile:
Avort, Biserica Romano-Catolică, Papa Francisc, Vatican
Tematic
Parlamentul polonez a spus “NU” avorturilor

Загрузка...