Georgiana Arsene

Acuzațiile privind implicarea Rusiei în atacul cibernetic împotriva Georgiei, o fumigenă?

244
(reînnoit 11:20 26.02.2020)
Jurnalist din România, despre acuzațiile Londrei și a Washingtonului cu privire la implicarea Rusiei în atacul cibernatic împotriva Georgiei.
Acuzațiile privind implicarea Rusiei în atacul cibernatic împotriva Georgiei, o fumigenă?

La cinci zile de la acuzațiile aduse Rusiei cu privire la implicarea acesteia în atacurile cibernetice din toamana anului trecut în Georgia, tăcere. Atât Marea Britanie, cât și SUA, care s-au avântat să vină cu învinuiri în adresa Moscovei nu s-au grăbit să vină și cu dovezi. Lucru ce trezește semnne de întrebare în ceea ce privește sinceritatea acestor țări. În contextul în care ne-am obișnuit să fim martorii unui șir de acuzații făcute de către Londra și Washington la adresa Moscovei, fără ca ulterior să se aducă și dovezi, acuzații respective nu mai surprind pe nimeni, spune jurnalista din România Georgiana Arsene.

„Se încearcă manipularea opiniei publice prin inocularea ideii că Rusia plănuiește să se implice și chiar se implică în afacerile interne ale Georgiei, lucru negat de Moscova”, a declarat pentru Sputnik Moldova jurnalista din România Georgiana Arsene.

Expertă în politică externă, Georgiana Arsene a ținut să amintească și câteva cazuri când atât SUA, cât și Marea Britanie au venit cu diferite acuzații la adresa Rusiei, doar că societatea nu a văzut și dovezi în acest sens.

„Atât SUA, cât și Marea Britanie nu sunt la prima situația când acuză Rusia. Să ne amintim de un caz mult mai mediatizat decât atacurile cibernetice, cazul Skripal, în care s-a limitat totul la acuzații dure și atât. Noi nu am văzut niciun fel de dovezi care ar demonstra implicarea Rusiei. Mai mult, să ne amintim că Londra nu a vrut să primească și experți ruși ca să participe la ancheta efectuată. Și atunci putem trage mai multe concluzii din acest refuz”, adaugă Georgiana Arsene.

În aceeași intervenți, jurnalista din România a amintit și de acuzațiile Washingtonului în ceea ce privește implicarea în 2016 a hackerilor ruşi în procesul electoral din Statele Unite.

„Să ne întoarcem în timp și nu foarte departe, ci în 2017, când președintele Federației Ruse, Vladimir Putin a oferit un interviu televiziunii americane MBC, în care a demontat ideea că hackerilor ruși ar fi influențat alegerile în SUA. Mai exact, atunci, Vladimir Putin a declarat că demersurile ce blamează Rusia privind implicarea în alegerile prezidențiale din SUA reprezintă o încercare de a distrage atenția publică. De fapt, aceeași situația a fost și în cazul asasinării lui John Fitzgerald Kennedy”, conchide jurnalista din România.

Amintim că joi, 20 februarie, Georgia a atribuit Rusiei atacul cibernetic din octombrie 2019. În aceeași zi, și Statele Unite şi Marea Britanie s-au alăturat Georgiei venit cu acuzații în adresa Moscovei, fără a veni însă și cu careva dovezi.

Ministerul de Externe de la Moscova a respins acuzaţiile aduse.

„Rusia nu a plănuit şi nu plănuieşte să se implice în niciun fel în afacerile interne ale Georgiei”, a declarat Andrei Rudenko, adjunct al ministrului rus de Externe.

244
Tagurile:
Georgia, Rusia, acuzații
Tematic
Donald Trump dă se pământ cu democrații – spun minciuni despre Rusia!
Lavrov a vorbit despre „criza de încredere” dintre Rusia și Occident
Moscova este gata să asiste firmele italiene pentru a-și muta producția în Rusia
Coronavirusul a lovit OPEC: Rusia are divergențe cu cartelul
Lavrov: Rusia susține armata siriană în provincia Idlib
Diviricean Sanda

Training online: Sfaturi prețioase pentru o relație armonioasă, oferite de un psiholog

69
(reînnoit 08:31 30.04.2020)
În perioada 6 mai - 2 iunie se va desfășura o nouă ediție a Trainingului Maraton "Calea ta spre o relație armonioasă cu partenerul". Despre concepția acestui training și importanța lui am aflat de la autoarea proiectului, psihologul Sanda Diviricean.

 

Training online: Sfaturi prețioase pentru o relație armonioasă, oferite de un psiholog

Atunci când ai o relație armonioasă cu partenerul, viața devine o binecuvântare, ai un sentiment unic de împlinire și de satisfacție, spune psihologul Sanda Diviricean.

Relația de familie reprezintă un subiect mereu actual, în special acum, când oamenii sunt impuși să stea acasă în carantină și petrec mai mult timp cu partenerul de viață.

Psihologul Sanda Diviricean a dezvăluit în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" că de fapt în perioada de autoizolare relațiile de familie pot fi puse la grea încercare, iar partenerii se pot confrunta cu diverse neînțelegeri sau să observe unele probleme despre care nici nu bănuiau că ar putea exista în viața lor.

"Acest training este bine-venit în special în această perioadă când unele cupluri se confruntă cu diverse probleme. Desigur că trainingul a fost conceput pentru toți cei care-și doresc o viață armonioasă și fericită în cuplu, dar și pentru cei care-și doresc să învețe cum să procedeze sau să evite anumite momente tensionate", a dezvăluit ea.

Potrivit ei, durata trainingului-maraton este de o lună, iar participanții vor primi informații audio, video, scrise și grafice, o dată la trei zile. Acesta se va desfășura online, pe platforma Telegram. Mai mult, participanții vor avea de efectuat și mici teme pentru acasă.

Psihologul cu o experiență de peste 12 ani a menționat că la acest training online vor fi abordate mai multe situații. Una dintre temele abordate va fi despre convingerile partenerilor, care uneori se dovedesc a fi total greșite.

"Unele femei consideră că ele pur și simplu nu merită să fie fericite. Bărbații pot avea convingerea că vor fi iubiți și apreciați doar dacă vor face mulți bani sau vor avea o mașină de lux. Este adevărat că trebuie întotdeauna să tindem la o viață mai bună, însă uneori unele convingeri ne împiedică să ne bucurăm de lucruri mărunte și să fim cu adevărat fericiți", a subliniat psihologul.

De menționat că Trainingul Maraton "Calea ta spre o relație armonioasă cu partenerul" se află la cea de-a doua ediție. Prima ediție s-a desfășurat în lunile februarie și martie și a adunat 147 de participanți.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

69
Tagurile:
psiholog, relație, Training
Tematic
Educatoarele, vizate: psiholog, mesaj devastator
Psiholog despre Chirtoacă: Agresiv, e nevoie de o soție care-i va suporta toanele
Nu mai strigați la copiii voștri, metoda asta nu funcționează - psiholog
Psiholog: Nu mai dați vina pe pedagogi, educați copiii până a merge la școală
Ambasadorul SUA, declarație de om cu mintea ”volatilă” - trebuia consultat de un psiholog

Загрузка...
Roman Chircă

Economist: lipsa creditului rusesc înseamnă disfuncționalități în plățile bugetare

992
(reînnoit 19:22 25.04.2020)
Curtea Constituțională a suspendat acțiunea, inclusiv procedura de intrare în vigoare, a Legii privind acordarea de către Federația Rusă a unui credit Republicii Moldova, document, care a fost ratificat joi de către Parlamentul de la Chișinău.
Economist: lipsa creditului rusesc înseamnă disfuncționalități în plățile bugetare

Economistul Roman Chircă, susține că această decizie a Curții Constituționale ar crea mai multe probleme economice bugetului național și ar afecta și plățile publice, adică pensiile și salariile, întrucât banii de la FMI și Uniunea Europeană sunt insuficienți în această situație de criză.  

”Ar fi regretabil dacă noi ne-am lipsi de un astfel de instrument într-o perioadă atât de importantă, pentru a depăși toate crizele și incertitudinea care planează. Asta înseamnă lipsirea bugetului național de sume semnificative, disfuncționalități în plățile din buget, respectiv o reducere semnificativă. Mijloacele de la FMI și UE nu sunt suficiente”, menționează Roman Chircă.

Expertul atenționează că urmează o perioadă și mai dificilă, iată de ce este necesar să utilizăm toate oportunitățile de creditare pe care le are Republica Moldova, mai ales în niște condiții destul de avantajoase, precum este creditul rusesc.

Amintim că joi Parlamentul a aprobat în prima și a doua lectură, cu 56 de voturi, acordarea împrumutului de 200 de milioane de euro din Federația Rusă. La câteva ore însă, Curtea Constituțională a suspendat acțiunea, inclusiv procedura de intrare în vigoare a Legii privind acordarea creditului pentru Republica Moldova.

Socialiștii acuză opoziția că întreprinde diverse acțiuni cu scopul de a submina efortul Guvernului de a pune în aplicare planul social de sprijinire a cetățenilor în perioada crizei provocate de pandemia de coronavirus. Tot opoziția ar fi cea care încearcă să preia controlul asupra Curții Constituționale, care să ajute la blocarea proiectelor guvernamentale, spun socialiștii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

992

Загрузка...
Seismograf

Cutremur, azi - Vrancea s-a activat din nou!

0
(reînnoit 11:07 15.08.2020)
După o pauză de cutremure semnificative, cea mai agitată zonă din România s-a activat din nou – date transmise de INFP

BUCUREȘTI, 15 aug – Sputnik. După 4 zile în care acele seismometrelor nu au trecut de 3 grade, iată că în această dimineață un cutremur de aproape 4 grade pe scara Richter a fost înregistrat, transmite  Institutul Național de cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremurul a avut loc la ora 05:28:53 și a avut magnitudinea de 3.9 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la adâncimea de 128km, epicentrul fiind localizat în județul Buzău, între localitățile Gura Teghii și Gura Siriului.

Intensitatea a fost apreciată la nivel II pe scara efectelor, Mercalli.

Cutremur - 15 august 2020
© Photo : INFP
Cutremur - 15 august 2020
0
Tagurile:
Vrancea, Cutremur
Tematic
România - zguduită de un nou cutremur
Imagine cutremurătoare: Portul Beirut înainte și după tragedie – văzut din spațiu
Scandal uriaș și trădare în Poliție – ar putea fi cutremur devastator până la vârful IGPR!

Загрузка...