Reporterul Sputnik a luat legătură cu ofițerul de presă al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, pentru a afla dacă fracțiunea va vota pentru legiferarea limbii române ca limbă oficială a Republicii Moldova.
Gamurari a menționat că nu există nicio obligativitate impusă de partid în acest sens, astfel că fiecare deputat va decide singur cum să procedeze.
Expertul în medicină naturistă Vlad Sainciuc susține că din anul 1976 încoace nu a răcit niciodată. Acest lucru se datorează exclusiv unor "smoothie" pe care le consumă în fiecare zi și pe care le recomandă tuturor celor care-și dorescă să aibă o sănătate de fier.
În special, în această perioadă a virozelor și gripelor, Vlad Saincicu vine cu o rețetă deosebită ce are un efect uimitor.
"Folosiți următoarele ingrediente, a câte 300 grame pentru fiecare produs: stafide, afine uscate sau proaspete, nuci, prune uscate, miere de albine, smochine, două lămâi. Toate aceste ingrediente le amestecați bine în blender și le consumați cu jumătate de oră înainte de micul dejun", a relatat expertul în medicină naturistă.
Anterior, Vlad Sainciuc a declarat în studioul Sputnik Moldova că, în cazul în care v-ați îmbolnăvit, este greșit să apelați doar la remediile medicinii naturiste. Îndată ce simțiți dureri de cap, tuse sau dureri în gât, este absolut obligatoriu să apelați la medicul de familie.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Atunci când ai o relație armonioasă cu partenerul, viața devine o binecuvântare, ai un sentiment unic de împlinire și de satisfacție, spune psihologul Sanda Diviricean.
Relația de familie reprezintă un subiect mereu actual, în special acum, când oamenii sunt impuși să stea acasă în carantină și petrec mai mult timp cu partenerul de viață.
Psihologul Sanda Diviricean a dezvăluit în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" că de fapt în perioada de autoizolare relațiile de familie pot fi puse la grea încercare, iar partenerii se pot confrunta cu diverse neînțelegeri sau să observe unele probleme despre care nici nu bănuiau că ar putea exista în viața lor.
"Acest training este bine-venit în special în această perioadă când unele cupluri se confruntă cu diverse probleme. Desigur că trainingul a fost conceput pentru toți cei care-și doresc o viață armonioasă și fericită în cuplu, dar și pentru cei care-și doresc să învețe cum să procedeze sau să evite anumite momente tensionate", a dezvăluit ea.
Potrivit ei, durata trainingului-maraton este de o lună, iar participanții vor primi informații audio, video, scrise și grafice, o dată la trei zile. Acesta se va desfășura online, pe platforma Telegram. Mai mult, participanții vor avea de efectuat și mici teme pentru acasă.
Psihologul cu o experiență de peste 12 ani a menționat că la acest training online vor fi abordate mai multe situații. Una dintre temele abordate va fi despre convingerile partenerilor, care uneori se dovedesc a fi total greșite.
"Unele femei consideră că ele pur și simplu nu merită să fie fericite. Bărbații pot avea convingerea că vor fi iubiți și apreciați doar dacă vor face mulți bani sau vor avea o mașină de lux. Este adevărat că trebuie întotdeauna să tindem la o viață mai bună, însă uneori unele convingeri ne împiedică să ne bucurăm de lucruri mărunte și să fim cu adevărat fericiți", a subliniat psihologul.
De menționat că Trainingul Maraton "Calea ta spre o relație armonioasă cu partenerul" se află la cea de-a doua ediție. Prima ediție s-a desfășurat în lunile februarie și martie și a adunat 147 de participanți.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
BUCUREŞTI, 21 ian – Sputnik. Într-un studiu publicat marți, 19 ianuarie, în revista americană Journal of Clinical Investigation, cercetătorii de la Universitatea Yale (Connecticut) au arătat că lipsa unui anumit acid gras din organism ar putea provoca o reacție anormală a sistemului imunitar, ducând la scleroză.
Această boală autoimună duce la deteriorarea sau chiar distrugerea fibrelor sistemului nervos central și încă nu s-a găsit până acum un tratament. Oamenii care suferă de această boală au în comun faptul că nu au niveluri normale de acid oleic, spun cercetătorii.
O soluție simplă este disponibilă pentru a evita dezvoltarea acestei boli: consumul în cantitate suficientă de alimente bogate în acest tip de acid gras. Acesta se găsește în uleiurile pentru gătit, în carne, brânză, nuci, paste, lapte sau chiar măsline.
Potrivit studiului, lipsa acidului oleic duce la pierderea senzorilor metabolici care activează celulele T. Celulele T joacă un rol esenţial în sistemul imunitar, ajutându-l să răspundă la bolile infecțioase. Fără efectul suprimant al celulelor T, sistemul imunitar începe să atace celulele sănătoase din sistemul nervos central.
Mai mult, atunci când cercetătorii au injectat acid oleic direct în țesutul gras al pacienților cu scleroză multiplă, nivelul lor de celule T a crescut. Totuşi, ei spun că trebuie făcute mai multe cercetări pentru a confirma că acidul oleic poate salva viețile acestor pacienți.