Mihai Fifor

Fifor, reacție pentru oficialul Ambasadei Rusiei - "Aş vrea închid!". Se cere comisie

771
(reînnoit 14:39 02.08.2018)
Analist: "E necesară o comisie parlamentară de anchetă - și accesul societății civile la Deveselu, spusa lui Fifor - "Am greșit, mă corectez" - este insuficientă"

BUCUREȘTI, 2 aug — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Ieri, secretarul Ambasadei Rusiei a postat pe Facebook un comentariu după declarația controversată a ministrului Apărării, Mihai Fifor, privind existența rachetelor balistice la Deveselu.

„Declaraţia lui Fifor este încă o dovadă că scutul american din Deveselu reprezintă o ameninţare directă şi imediată la adresa securităţii naţionale Federaţiei Ruse", a scris Pavel Alekseenko, transmițându-i în final un mesaj lui Fifor: "Mulţumesc, dle Fifor pentru adevărul spontan".

Ministrul Apărării a dat acum puțin timp o replică diplomatului rus, trasnițând și el un mesaj prin intermediul agenției Mediafax.

"Am urmărit declaraţiile unor oficiali, sunt simpatice, de la o neînţelegere s-a ajuns la o sarabandă a intepretărilor", a spus Mihai Fifor, ținând să mai repare o dată "gafa" comisă: "România, şi subliniez, nu are rachete balistice".

În plus, ministrul Apărării are o dorință majoră — să nu se mai discute despre acest subiect. "Şi cu asta aş vrea să închid acest subiect", a spis Mihai Fifor.

Sigur, Fifor dovedește din nou lipsă de logică; postarea de Facebook a lui Alekseenko nu este o poziție oficială a Ambasadei sau a Rusiei — deci probabil că aceasta va veni la un moment dat, iar ministrul care a declanșat scandalul va trebui să răspundă atunci.

De asemenea, presa și mai ales Opoziția nu-i vor permite să închidă subiectul. De altfel, un important analist român propunea chiar o comisie care să verifice dacă există sau nu rachete balistice.

"E necesară o comisie parlamentară de anchetă — și accesul societății civile la Deveselu", a scris Bogdan Duca pe Facebook. "Oricum, spusa lui Fifor:"Am greșit, mă corectez" este insuficientă, e necesară o comisie", a conchis analistul.

771
Tagurile:
reacție, declarație, Ambasada Rusiei, Mihai Fifor, România
Tematic
Fifor a recunoscut: scutul de la Deveselu - rachete balistice
Știrea nopții: Fifor e făcut praf de militari după declarațiile din presa americană!
Mihai Fifor, acuzat de cea mai mare minciună a guvernării - nu are replică!

Загрузка...