Liviu Dragnea

Curg acuzațiile pentru Dragnea: înțelegeri secrete, "blat pe toată linia"

1337
(reînnoit 08:26 16.02.2018)
Analiști, oameni politici și jurnaliști de toate orientările arată că există înțelegeri făcute în secret de liderul PSD - date foarte intersante și incriminatoare

BUCUREȘTI, 16 feb — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Liderul PSD Liviu Dragnea a criticat declarațiile secretarului general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, care i-a cerut ministrului Justiției să o revoce din funcție pe șefa Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Koveși. Întrebat de jurnaliști dacă este de acord cu afirmațiile lui Codrin Ștefănescu, Liviu Dragnea a răspuns că acesta „vorbește cam mult și cam rău": „Codrin Ștefănescu vorbește cam mult și cam rău pentru poziția pe care o are în partid"."

Am reprodus știrea difuzată de "ziua îndrăgostiților" de postul DIGI 24 referitoare la reacția dură și greu de înțeles a președintelui PSD. Dragnea se referea la o declarație a lui Codrin referitor la alternativele lui Toader.

"Împărtăşesc opinia Adinei Anghelescu, adică are două variante: ia nişte măsuri foarte radicale, legale şi concrete sau îşi pune mandatul pe masă şi spune că nu poată să facă nimic", declarase Ștefănescu.

Nimeni nu a înțeles pe moment de ce Dragnea s-a burzuluit la Codrin Ștefănescu, folosind chiar cuvinte grele. Dar, a doua zi, adică ieri, a avut loc conferința lui Iohannis. Și, surpriză, aflăm că în aceeași zi, marele susținător al Laurei Kovesi, marele adversar al modificărilor legilor Justiției, l-am invocat aici pe Klaus Iohannis, se întâlnise în pralabil cu Liviu Dragnea și premierul Dăncilă!

"Da, am discutat şi despre Justiţie şi despre ce s-a convenit cu ministrul Justiţiei şi mi-am exprimat nemulţumirea că există un nou scandal legat de Justiţie, mai exact de DNA, în spaţiul public", a declarat ironic Iohannis azi, la Palatul Cotroceni.

Cu alte cuvinte, Liviu Dragnea știa ce poziție va avea Iohannis, dar nici măcar nu s-a opus — altfel, și-ar fi declarat imediat după întânire nemulțumirea. Nu, Liviu Dragnea a tăcut mâlc — astfel încât până și informația despre întâlnire a venit tot de la Iohannis.

În plus, președintele a precizat la conferință că Viorica Dăncilă l-a asigurat că îi lasă mână liberă ministrului Toader. Adică toată reacția dură, gen Liviu Pleșoianu, Codrin Ștefănescu și alți lideri PSD e trecută la index chiar de conducerea supremă a PSD!

Pe scurt, e vorba de "blat" între Dragnea și Iohannis? Cam așa spune multă lume! Am făcut o selecție a reacțiilor mai multor personalități, din diferite zone și orientări.

"Singura știre de azi e confirmarea oficială a blatului Dragnea-Iohannis", comentează sec cunoscutul journalist și realizator TV Victor Ciutacu.

Politologul Gelu Vișan comentează in extenso ideea de "blat" și vorbește chiar de o spus "înțelegere".

"Dragnea să fie lăsat în pace în dosarul Tel Drum dar și în alte dosare iar liderii PSD care incomodează Sistemul, cum ulterior s-a dovedit ar fi Codrin Ștefănescu, vor fi rași, iar unii dintre ei vor lua drumul arestului. Practic, Dragnea a vândut tot și s-a înțeles cu LCK".

Puțin înainte de conferința lui Iohannis, Vișan scrisese pe Facebook un text care anticipa ce avea să se întâmple:

"Peste mai puțin de o oră, va vorbi proaspătul venit din vacanță Iohannis. O va apăra pe Koveși, și va pune și el batista pe țambal. Nimic nou. S-a format un nou Trinom: Dragnea-Koveși-Iohannis".

Iar analiza — sau informația?— lui Vișan s-a dovedit exactă, drept pentru care, imediat după conferința prezidențială, Gelu Vișan ăși completa nota:

"Acum mă credeți, măi necredincioșilor, când vă spun că Dragnea este înțeles cu Iohannis și cu Koveși? Tocmai a recunoscut Iohannis că i-a chemat pe Dragnea și pe Dăncilă azi, înaintea Declarației de presă a lui Toader, iar după aceea l-au răzgândit".

Tot un update a publicat și Victor Ponta, care atrage atenția asupra unui episod pentru care a fost acuzat el însuși — pactul (secret) de coabitare cu Traian Băsescu.

"Ați auzit de la Klaus Iohannis în seara asta cine a fost azi la Cotroceni să tot facă "aranjamente"??! Liviu Dragnea! Cât de penibili și stupizi se simt acum ăia care erau puși tocmai de Daddy să țipe la tv cu "pactul de coabitare"?!? Norocul nostru că Iohannis nu prea vrea să facă blat cu Dragnea".

În privința ultimei informații, se pare că adevărul e undeva la mijloc, adică blatul încă se „coace". Adică se negociază.

Urmează mari mișcări în PSD. "Curățenie", se spune. Se vorbește de nume mari, de baroni vechi, dar și de tineri cu veleități de luptători. Cunoscutul journalist Bogdan Tiberiu Iacob notează pe „Inpolitics":

"Stupefacție totală: în urmă cu o lună, același Liviu Dragnea dezmințea categoric ideea unui congres extraordinar al PSD în primăvară, vehiculată de Adrian Năstase și de alții: "Nu se impune!""

Sincer, și eu mi-am pus întrebarea dacă nu cumva este un fel de nebunie, în condițiile în care sunt câteva necesități uriașe în fașa principalului partid de guvernământ.

Prima ar fi o necesară revedere a programului de guvernare, prioritar datorită chestiunilor de ordin fiscal, apoăi imensul scandal din Justiție — și nu în ultmul rând apropierea alegerilor prezidențiale, mai précis a termenului limită pentru a avea șanse reale la victorie.

Care victorie la prezidențiale nu înseamnă fotoliul de la Cotroceni, ci controlul asupra serviciilor. Sau poate există și acolo un "blat", iar unii din PSD nu doresc să deranjeze Sistemul? 

1337
Tagurile:
Blat, acuzații, Laura Codruţa Kovesi, Klaus Iohannis, Liviu Dragnea, România
Tematic
Europa atacă - PSD, fără replică: "Dragnea, o bandă de infractori, să se retragă!"
Concluzie şoc după decizia CCR: "Condamnarea lui Liviu Dragnea e nulă"
Raport secret al lui Tudorel Toader, Dragnea și Kovesi - dați în vileag!
Victor Ponta, provocare totală pentru Liviu Dragnea
Klaus Iohannis

Iohannis - Premieră de un ridicol total! Olguța și Mircea Drăghici îi întorc bătaia de joc

3322
Olguța Vasilescu: ”Nu fac mișto, președintele Klaus Iohannis face mișto - și nu de noi, ca persoane, ci de două ministere care la ora actuală nu au miniștri”

BUCUREȘTI, 18 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Mai bine zis, o nedorită premieră s-a petrecut în România, protagonist fiind din nou președintele Iohannis. Concret, acum câteva zile președintele anunța extrem de sigur pe el că respinge numirile Olguței Vasilescu și a lui Mircea Drăghici la ministerul Dezvoltării, respectiv al Transporturilor.  Pe un ton superior, a completat că săptămâna aceasta echipa sa va prezenta și motivația respingerilor.

Președintele nici nu a mai realizat ridicolul situației de respinge propunerile de completare a Guvernului (în condițiile imperioase ale președinției CUE!) fără a avea motivațiile – mai pe românește, fără măcar a știi de ce face asta.

Din păcate pentru președinte, ”echipa sa” nu a fost în stare să-l scoată din ridicol, ci dimpotrivă, consilierii l-au scufundat mai adânc… pentru că nu puteau face altfel! Pur și simplu, nu au găsit alt motiv, decât unul ridicol… dar total ridicol!

Iohannis spune că un senator și fost ministru al Muncii (până acum câteva săptămâni!), precum și unul dintre deputații cei mai cunoscuți ai PSD… nu au prezentat cazierul judiciar!

Iată fragmentul cu  ”motivarea” găsită în extremis de echipa de la Cotroceni, pentru a satiface toanele sau manevrele electorale ale președintelui Iohannis. Cităm:

”Reţinând că nici Constituţia şi nici legea nu stabilesc un regim derogatoriu pentru accederea în funcţia de membru al Guvernului cu privire la dovada îndeplinirii condiţiei prevăzute de Legea nr. 90/2001, respectiv aceea de a nu fi suferit condamnări penale (…)  certificatul de cazier judiciar fiind singurul document care atestă situaţia judiciară a unei persoane  (…) Vă aduc la cunoştinţă că, în continuare, propunerile de numire în funcţia de membru al Guvernului nu fac dovada îndeplinirii tuturor condiţiilor de legalitate, astfel încât să li se poată da curs”.

Ați mai văzut așa ceva? - ar întreba orice analist politic din orice țară din lume! Probabil cu excepția celor care îl sfătuiesc (interesat) pe Iohannis.

„Sunt în activități publice de 30 de ani și niciodată în depunerea candidaturilor pentru ministru nu s-a cerut vreun act doveditor, pentru că este cenzura premierului care își asumă candidatura cu riscurile de rigoare”, a declarat secretarul general al Guvernului, reputatul jurist Toni Greblă, fost judecător CCR.

Reacția celor doi demnitari propuși pentru Guvern a venit imediat - au intrat în joc, și-au scos cazierele judiciare și le-au prezentat la Antena 3 și RTV.

”Este un caz unic în istoria postdecembristă”, a declarat Olguța Vasilescu în emisiunea ”Punctul culminant”, realizată de Victor Ciutacu.

”De fiecare dată s-au făcut verificări, se fac de agențiile de specialitate, i-am transmis curriculum vitae din care reieșea faptul că n-am nicio incompatibilitate, sub semnătură, deci nu așa cum spune președintele și mâine o să-i facem și prin notar, dacă așa se cere, mai nou...”, a declarat Olguța Vasilescu în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Oana Vasilescu a precizat că ea și Mircea Drăghici sunt programați azi, la ora 9.00, la notar.

”Nu fac mișto, președintele Klaus Iohannis face mișto - și nu de noi, ca persoane, ci de două ministere care la ora actuală nu au miniștri”, a declarat Oana Vasilescu în emisiunea lui Victor Ciutacu. ”E o situație foarte problematică pentru România după preluarea președinției”, a completat demnitarul PSD.

Desigur, Lia Olguța Vasilescu nu a uitat să arate că ridicolul este total deoarece ea a făcut parte din nu mai puți de trei guverne în baza decretelor semnate chiar de președintele Iohannis.

Certificat de cazier judiciar, captură ecran
© Photo
Certificat de cazier judiciar, captură ecran
Certificat de cazier judiciar, captură ecran
© Photo
Certificat de cazier judiciar, captură ecran
3322
Tagurile:
Lia Olguţa Vasilescu, Klaus Iohannis
Тема:
Klaus Iohannis
Tematic
Ștergerea identității naționale: demersul semidoct tip Iohannis contra lecția Eugen Simion
Iohannis – gafă istorică majoră chiar în mesajul oficial! Presa nu a observat!
”Războiul rece” e oficial – Post de radio anti-PSD finanțat de SUA, Iohannis salută!
Liviu Pleșoianu, replică zdrobitoare după ”solicitarea” lui Iohannis!
Toader, palmă pentru Iohannis – scoate în evidență ce nu spune președintele!

Загрузка...
DNA

Sumele uriașe cheltuite de DNA pentru filajele unor politicieni celebri 

696
În cazul celei mai controversate instituții a procurorilor, DNA, bugetele sunt cu adevărat impresionante, relevă o anchetă prezentată de aseară de presă

BUCUREȘTI, 18 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așa cum s-a anunțat de ieri în presă, Curtea de Conturi are programată o verificare complexă la Parchetul General, dar și la cele două direcții importante – DNA și DIICOT.

Din informațiile publicate de presă este vorba de sume uriașe, iar investigatorii Antena 3 au prezentat câteva date cutremurătoare.

Astfel, în cazul celei mai controversate instituții a procurorilor, DNA, bugetele sunt cu adevărat impresionante, relevă o anchetă prezentată de sursa citată.

O listă completă, prezentată în capturile de mai jos, arată o creștere constantă, începând cu anul 2009, totalul de anul trecut fiind… de trei ori mai mare decât în anul de referință, 2009. Acesta în condițiile acuzaților aduse majorității parlamentare de ”renunțare la lupta anticorupție”. 

 

Sumele cheltuite de DNA pentru filaje, captură ecran
© Photo : Antena3
Sumele cheltuite de DNA pentru filaje, captură ecran
Sumele cheltuite de DNA pentru filaje, captură ecran
© Photo : Antena3
Sumele cheltuite de DNA pentru filaje, captură ecran

”Boom-ul a fost în 2012, după ce Laura Codruța Kovesi a preluat conducerea DNA”, a declarat jurnalista Berta Popescu, autoarea anchetei.

Tot în emisiunea sinteza zilei au fost prezentate calcule – sau estimări – vizând ”filajele țintelor lui Kovesi”, dându-se câteva exemple celebre de politicieni care au intrat în colimatorul DNA.

Iată o listă scurtă – precizând că e vorba de filaje derulate pe mai mulți ani.

”Costul total al acțiunii de urmărire audio-video a judecătorului CCR Toni Greblă (fost senator și actual secretar general al Guvernului, n.n.) a fost de 3.000.000 de euro”, a apreciat Mihai Gâdea.

În cazul Olguței Vasilescu, DNA ar fi cheltuit tot circa 3.000.000 de euro pentru filajul complex al fostei primărițe a Craiovei, fost ministru și actual senator PSD.

Cea mai mare sumă – datorită perioadei extrem de lungi (circa 7 ani) apare în dreptul președintelui Senatului, Călin Tăriceanu - circa 7.000.000 de euro.

Conform specialiștilor familiarizați cu metodologia SRI, ziua de filaj complex costă circa 3000 de euro.

696
Tematic
Lovitură de teatru la DNA!
Manevră majoră la DNA – chiar când lumea urmărea ce se petrece la Bruxelles!
Lovitură de teatru la DNA – ”Mită de 1 milion de euro”! Fosta șefă, răspuns năucitor!

Загрузка...
Vladimir Voronin

Voronin a explicat de ce s-a unit cu Dodon într-un bloc pentru alegerile parlamentare

0
Comuniștii s-au unit cu socialiștii ca să salveze Moldova, a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin, joi seara, în cadrul unei emisiuni la un post local de televiziune.

Fostul președinte al Republicii Moldova și președinte al Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, spune că nu trebuie să surprindă pe nimeni faptul că socialiștii și comuniștii s-au unit pentru a participa la alegeri în cazul unui bloc electoral.  

"Nu e nimic senzațional în asta (Blocul Electoral al Socialiștilor și Comuniștilor - n.n.). Și noi conștientizăm, și socialiștii, spre satisfacția noastră, conștientizează că există pericolul ca țară să piardă suveranitatea, independența, neutralitatea, noi putem să dispărem de pe harța lumii ca Republica Moldova. Toți privesc lacom la cernoziomurile noastre, toți le doresc să le ia, nu contează prin ce formă, privatizări și altele. În acest condiții, noi am lăsat la o parte tot ce ne diviza, pretențiile noastre pe care le-am avut față de socialiști, față de Dodon. Dumnezeu cu ei! am renunțat la toate acestea. Trebuie să salvăm țara, trebuie să salvăm poporul , trebuie să salvăm Moldova!", a declarat Vladimir Voronin.

În același context, Voronin a lăsat să se înțeleagă că venirea la putere a adversarilor politici ai PSRM și PCRM comportă riscul ca străinii să acapareze pământurile bogate ale Republicii Moldova.

"Acum mulți spun: dar nu mai vine nimeni aici, la sărăcia noastră, dar nu vin ei la sărăcie, ei vin să acapareze pământul nostru. Unica bogăție care a rămas în Moldova este pământul, cernoziomul, cernoziomurile nostru care au cea mai mare bonitate din lume", a declarat Voronin.       

Amintim că joi, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor pentru participare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, constituit de către Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a fost înregistrat de Comisia Electorală Centrală. Totodată, a fost înregistrat și simbolul electoral al blocului. Simbolul blocului electoral este steaua cu cinci colțuri și secera și ciocanul în centrul acesteia, care va figura și în buletinul de vot. Pentru înregistrarea blocului au fost 7 voturi ale membrilor CEC, iar 1 vot - împotrivă.

De precizat, Partidul Socialiștilor și Partidul Comuniștilor au convenit și au semnat crearea blocului electoral pe 12 mai.

Amintim că din data de 14 mai, candidații electorali pot depune documentele pentru înregistrarea în cursa electorală în calitate de candidați la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

0
Tagurile:
Igor Dodon, Vladimir Voronin

Загрузка...