Parlamentul European

Tudorel Toader la Bruxelles - făcut praf de Ingrid Mocanu și Savaliuc

3518
(reînnoit 12:23 07.02.2018)
"Noroc că dl. Tudorel nu a promis solemn ca îi aresteazî el pe pesediști, în Plen nu îl primesc pe TuDorel... Cine știe ce tâmpenii mai spunea și pe acolo"

BUCUREȘTI, 7 feb — Sputnik. "Azi au fost dezbateri în grupul Socialiștilor Europeni pe legile justiției din România — TuDorel ca de obicei, fără pic de substanță", descrie Ingrid Mocanu ceea ce s-a întâmplat ieri la Bruxelles.

Ieri și azi, în Parlamentul European vor avea loc dezbateri pe tema modificării legilor Justiției în România, ca urmare a diverselor reclamații venite… chiar din România.

"E vorba despre dezbaterile din Parlamentul European că ne-a pârât Macoveaua la UE că fuge pesedeul cu justiția în valiză și acum explică românii de ce nu fuge nimeni și la ce ne trebuie ele, legile", descrie, cu unor Ingrid Mocanu cum s-a ajuns în această situație.

Ce s-a întâmplat ieri în Parlamentul European? A fost o adevărată bătălie, în care au intervenit eurodeputați români, dar și străini, mai mult sau mai puțin informați sau… dezinformați.

„Deputații români din grupul socialiștilor, Dan Nica, Victor Boștinaru și Maria Grapini, au avut discursuri fulminante, taioase și la obiect", relatează Ingrid Mocanu. "O deputată portugheză a fost informată de un deputat roman cum fura Liviu Dragnea fonduri europene și îi certa pe români la grup".

Ei bine, reacția la această acuzație este descrisă tot de Ingrid Mocanu, acuzator la adresa ministrului Justiției — "a rămas tăcut".

"Tudorel a rămas tăcut și nu a catadicsit să răspundă, dar deputații români i-au dat una peste bot (nu peste Mălin) doamnei dezinformate".

Una peste alta, "noroc că dl. Tudorel nu a promis solemn ca îi aresteazî el pe pesediștii hoți", scrie veninos Ingrid Mocanu, poate cel mai dur critic al ministrului Tudorel Toader.

Iar rezultatul întrevederii de ieri este că socialiștii europeni "s-au cam prins și ei cum stă jucărica cu Anticorupția, chiar dacă Sfintele moaște tudoriene nu s-au coborât la un astfel de nivel să le explice", scrie Ingrid Mocanu pe pagina de Facebook.

Astăzi, la dezbaterea în plenul Parlamentului European porcedura presupune doar intervenții ale deputaților europeni, nu este permisă însă și intervenția ministrului roman al Justiției.

"În Plen nu îl primesc pe TuDorel… Ufff… Am avut emoții… Cine știe ce tâmpenii mai spunea și pe acolo", comentează Ingrid Mocanu. "Macovei va aduce vuvuzelele… Cica fără Bot".

Și cunoscuta publicație dedicată justiției, LUJU, este critică în privința ministrului Justiției — "a perorat 15 minute la grupul S&D din Parlamentul European despre parcursul tehnic al Legilor Justiției, fără să spună ce abuzuri se comit în România"

"Ministrul Justitiei Tudorel Toader, din punctul nostru de vedere, a avut un discurs modest și banal, nescoțând o vorbă despre abuzurile care se comit în România și care au fost posibile inclusiv datorită unor legi anacronice, adoptate în ministeriatul Monicăi Macovei, și a căror modificare era urgentă", comentează Lumea Justiției.

Prezent la Bruxelles, senior editorul LuJU, Răzvan Savaliuc, l-a întrebat, la finalul dezbaterilor "de ce nu le-a adus la cunoștință europarlamentarilor S&D existența protocoalelor secrete" — într-adevăr un aspect fundamental al discuției despre fenomenul Justiției din România.

"Ministrul Justiției Tudorel Toader a evitat să ofere un raspuns direct, fiind evident pus în încurcatură", consemnează LUJU, care prezintă și înregistrarea momentului.

"Nu a scos niciun cuvânt Tudorel Toader nici despre protocoalele secrete încheiate între serviciile secrete și parchete, protocoale ce au permis imixtiunea gravă a serviciilor în actul de justiție — iar ministrul Tudorel Toader nu a putut să ofere o explicație pentru lipsa acestui aspect extrem de grav din discursul său", este concluzia jurnaliștilor de la LuJU.

În privința lui Ingrid Mocanu — concluzia ei e și mai clară: "În România e bine, nu tu abuz, nu tu "paradeală" la cetățeni… Nimic, nimic… Și afară-i cald".

3518
Tagurile:
banală, prezență, critici, Ingrid Mocanu, Răzvan Savaliuc, Toader Tudorel, Monica Macovei, UE, România
Tematic
Juncker amenință România: Dacă nu schimbați Legile Justiției...
UE ne pune la colț pentru Legile justiției
Tudorel Toader în dificultate - "e nevoie de timp pentru trepădușii din ministere"
Azi, Toader trebuie să respecte o promisiune de prim rang - e provocat!
Tudorel Toader, fără replică atunci când aude „Kovesi"!
Liviu Pleșoianu, avertisment serios pentru Tudorel Toader!

Загрузка...