Nicolae Goia

MAE român confirmă discuția despre muncitorii pakistanezi: câți vin în 2019

364
Ministerul Afacerilor Externe a făcut o serie de precizări după ce în presă au apărut informații că România urmează să primească jumătate de milion de muncitori pakistanezi pentru reducerea deficitului de pe piața forței de muncă.

BUCUREȘTI, 18 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Ministerul român al Afacerilor Externe reacționează, după ce în presă a apărut informația că România va aduce jumătate de milion de muncitori pakistanezi din diferite sectoare de activitate până în 2020.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor de Externe de la București spun că, ieri, ambasadorul României la Islamabad a avut o întrevedere cu asistentul special al prim-ministrului Imran Khan pentru diaspora pakistaneză și dezvoltarea resurselor umane cu rang de ministru, Sayed Zulfi Bukhari.

MAE susține că este vorba de o primire de curtoazie în cadrul căreia au fost abordate mai multe subiecte, inclusiv plasarea de forță de muncă din Pakistan din perspectiva interesului părții pakistaneze pentru regularizarea și eficientizarea exportului de forță de muncă și a respectării legislației relevante.

”Precizăm că discuțiile nu au inclus stabilirea unor cote sau cifre cu privire la un eventual transfer de forță de muncă din Pakistan și nici a vreunui plan concret de acțiune în acest sens. În context, subliniem că, în conformitate cu legislația în vigoare, respectiv Hotărârea Guvernului nr. 34/2019, contingentul alocat pentru lucrătorii extra-comunitari pentru anul 2019 la nivel național este de 20.000”, precizează MAE.

De asemenea, MAE menționează că, urmare a demersurilor ambasadorului României la Islamabad, ”comunicatul oficial a fost amendat în cursul zilei de ieri astfel încât să reflecte o prezentare corectă și fidelă a discuțiilor”.

364
SputnikPro

Noul modul SputnikPro în Moldova: Tendințe în presa online și abordarea „fake news”

72
(reînnoit 13:19 04.12.2019)
Programul modulului prevede organizarea unor master class-uri cu experți media: “Video, audio, infografică: jucăm după regulile online-ului” sau “Cum să abordăm corect un fake news”.

CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik invită jurnaliștii, bloggerii, angajații serviciilor de presă și conducătorii instituțiilor media să participe la un nou modul al proiectului educațional SputnikPro, dedicat prezentării multimedia a informației și nuanțelor activității cu știrile false (fake news-ul).

Programul modului prevede prezentarea unui master class “Video, audio, infografică: jucăm după regulile online-ului” al coordonatorilor proiectelor în domeniul online și new media, Mihail Konrad*, și un master class al corespondentului departamentului Economie al Agenției “Rossia Segodnia”, Irina Andreeva**  – “Cum abordăm corect fake news-ul”.

Evenimentul va avea loc joi, 12 decembrie, ora 11:00, la Centrul de presă multimedia Sputnik Moldova, pe adresa: Chișinău, bd. Ștefan Cel Mare 202, Kentford, etajul 4.

Cei care doresc să participe la eveniment sunt rugați să completeze următorul formular (înregistrarea este deschisă până la data de 10.12.2019).

Participarea la master class este gratuită. Numărul locurilor este limitat (la atingerea numărului maxim de participanți, înregistrarea va fi stopată).

Informațiile suplimentare le puteți obține la numărul de telefon: +373 69 601 349 sau adresa electronica: promo@sputnik.md.

SputnikPro înseamnă o serie de master-class-uri unice ale celor mai buni manageri media și specialiști cu o vastă experiență în presă, fiind singurul program rusesc de asemenea amploare. Proiectul SputnikPro s-a desfășurat deja în 13 state ale lumii: din Armenia până în India, din Grecia până în China. Din martie 2018, la acest proiect au participat peste 2000 de jurnaliști și manager media, specialiști în PR și angajați ai serviciilor de presă, bloggeri, studenți.

Sputnik este una dintre cele mai importante instituții media internaționale care dispune de site-uri în peste 32 de limbi, emisie radio digitală și analogică în limbile rusă, engleză și franceză în peste 90 de orașe ale lumii, aplicații mobile și conturi pe rețelele de socializare. Abonații Sputnik beneficiază, 24 de ore din 24, de știri în limbile engleză, arabă, spaniolă și chineză. Sputnik este accesat de peste 60 de milioane de utilizatori în fiecare lună.

* Coordonatorul proiectelor în domeniul online și new media, Mihail Konrad, și-a început cariera la postul de televiziune RT în anul 2008, unde a parcurs calea de le interpret simultan, până la șefia direcției new media.

Datorită activității echipei sale, în 2013 RT a devenit primul canal TV de știri care a reușit să acumuleze un miliard de vizualizări și un milion de abonați pe YouTube. În 2013 Mihail s-a alăturat echipei postului de televiziune Euronews, unde a coordonat dezvoltarea rețelei de canale de știri și educaționale pe YouTube, în 12 limbi. În decembrie 2013, Euronews a ocupat primul loc printre partenerii media în ceea ce privește audiența pe YouTube. Din 2014 activează la Agenția Internațională de Presă Rossia Segodnia, unde este responsabil de lansarea și dezvoltarea site-urilor, rețelelor de socializare și alte produse online cu brandul Sputnik, în 17 limbi. Supervizează o serie de proiecte de creare și distribuire a conținutului multimedia, video, fotografii, infografică.

** Corespondentul departamentului Economie al agenției Rossia Segodnia, Irina Andreeva a absolvit în 2001 Facultatea de Jurnalism al Universității de Stat din Moscova “Lomonosov”. În același an și-a început activitatea la Agenția RIA Novosti. În timp de 16 ani și-a schimbat în câteva rânduri în mod radical sfera de interese profesionale – de la subiecte sociale, până la cele economice. În ultimii trei ani este specializat în problemele sectorului agrar și macroeconomie.

72
Tagurile:
Sputnik
Tematic
Noutățile Revelionului din lumea întreagă, citite în 33 de limbi pe bradul Sputnik din GUM
În exclusivitate pentru Sputnik: Ion Chicu, despre negocierile purtate la Moscova
Sputnik Estonia acuză autoritățile estoniene de presiuni
Blagodîrenko, despre "specificul național” în activitatea Sputnik în Estonia

Загрузка...
Sputnik Moldova

Sputnik Moldova, un nou record: Jumătate de milion de vizitatori unici pe zi

76
(reînnoit 18:18 26.02.2019)
Potrivit datelor serviciului de analiză a datelor statistice Google Analytics, cel mai mare număr de accesări a fost înregistrat din Republica Moldova, precum și din Rusia, România, Italia, Germania, Ucraina, Marea Britanie și SUA.

CHIȘINĂU, 26 feb — serviciul de presă Sputnik. Circa o jumătate de milion de vizitatori unici (493 759) au accesat materialele site-ului Agenției Internaționale de Presă și Radio Sputnik Moldova pe data 25 februarie 2019, zi în care au fost făcute totalurile alegerilor parlamentare desfășurate în Republica Moldova pe 24 februarie. Acesta este un record absolut pentru Sputnik în țările învecinate și Țările Baltice.

Pagina Facebook
© Sputnik / Наталья Селиверстова

Potrivit datelor serviciului de analiză a datelor statistice Google Analytics, cel mai mare număr de accesări a fost înregistrat în Republica Moldova (259 471 persoane), precum și în Rusia (120 156), România (32 631), Italia (12 996), Germania (12 533), Ucraina (9 448), Marea Britanie (8 484) și SUA (4 745). Atenția utilizatorilor a fost captată în mod special de informații și materiale analitice, precum și de podcasturile radio și publicațiile multimedia la rubrica „Alegerile 2019: cum a votat Moldova” în versiunile MD și RU, precum și de seria de materiale publicate în cadrul proiectului Sputnik Moldova — România.

„Acest indice reprezintă rezultatele unei munci minuțioase a întregului colectiv Sputnik Moldova, împreună cu colegii lor moscoviți, pentru formarea unui sistem bine pus la punct privind pregătirea materialelor, publicarea și promovarea acestora. Aceasta este o cifră record, vârful aisbergului, la baza căruia se află tendința zilnică spre perfecțiune în activitatea agenției”, a menționat directorul Sputnik Moldova , Vladimir Novosadiuc.

Sputnik Moldova și-a început activitatea în țară în 2015. Agenția include un portal informațional în limbile moldovenească și rusă, post de radio și un centru de presă multimedia dotat cu echipament performant. Portalul de știri Sputnik Moldova se află pe primul loc printre mediile de informare online din țară în ceea ce privește numărului de vizitatori unici*. Sputnik Moldova este parte a Agenției Internaționale de Presă și Radio cu filiale multimedia în zeci de țări ale lumii. Sputnik dispune de site-uri în peste 32 de limbi, emisie radio digitală și analogică în circa 90 de orașe ale lumii, aplicații mobile și conturi pe rețelele de socializare. Abonații Sputnik beneficiază de știri în limbile engleză, arabă, chineză și farsi, 24 de ore din 24.

* Potrivit datelor agenției internaționale de cercetare online Gemius.

76
Tagurile:
Trafic, Sputnik
Tematic
Cenzură: Facebook a eliminat paginile Sputnik
Simonyan cere ca Facebook să explice motivele eliminării conturilor Sputnik
EXCLUSIV Sputnik: Maduro, dezvăluiri incendiare despre relația cu Trump
Zaharova a comentat atacurile lui Macron în adresa Sputnik
Simonian: În Franța există două probleme – RT și Sputnik
Sputnik a lansat o ediție în limba persană
Sputnik provoacă frisoane contraspionajului german în ajunul alegerilor europarlamentare

Загрузка...

Rusia: escaladarea tensiunilor între Israel și Hamas, ameninţare la securitatea regionalăg

0
(reînnoit 19:44 17.05.2021)
Posibila escaladare necontrolată a conflictului palestinian-israelian ar reprezenta un pericol semnificativ, având în vedere sistemul fragil de securitate din Orientul Mijlociu, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

BUCUREŞTI, 17 mai – Sputnik. „Evident, conflictul prezintă un pericol în cazul creșterii și continuării necontrolate a acestuia, având în vedere că multe țări au relații destul de dificile ... Iar sistemul regional de securitate este destul de fragil în general”, a declarat luni reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Sputnik News. 

„Deficitul uriaș de încredere reciprocă și riscul îndelungat al conflictelor regionale cu siguranță nu contribuie la stabilizarea regională. Dar este foarte important să împiedicăm ca evenimentele să evolueze într-un scenariu foarte violent. Prin urmare, se depune un efort susţinut de către Cvartetul [pentru Orientul Mijlociu] ... pentru a împiedica noi atacuri”, a adăugat Peskov.

Săptămâna trecută, reprezentanți speciali ai Cvartetului pentru Orientul Mijlociu al mediatorilor internaționali - Rusia, Statele Unite, UE și ONU - au discutat despre organizarea unei întruniri privind soluționarea conflictului palestinian-israelian.

Ciocniri violente au izbucnit în perioada 7-10 mai între palestinieni și poliția israeliană, ducând la cel mai grav conflict din ultimii ani. Revoltele au început simultan în două zone ale Ierusalimului de Est: lângă Muntele Templului și în cartierul Sheikh Jarrah, unde mai multe familii arabe au fost evacuate prin decizia instanței israeliene.

Situația de la granița dintre Israel și Fâșia Gaza s-a deteriorat în ultima săptămână, în contextul unor schimburi de atacuri cu rachete.

0
Tagurile:
Israel, Rusia

Загрузка...