Expozițiе în România Siria. Cronica în fotografii a unui război

Sputnik și VGTRK au prezentat la București o cronică militară din Siria

108
(reînnoit 18:25 09.01.2018)
Expoziția prezintă istoria reală a conflictului militar din Siria în anii 2015 — 2016. Reporterii de la Sputnik și cei ai Companiei de Stat de Radio și Televiziune din Rusia au redat istoria tragică a țării prin prisma destinelor umane distruse de război.

BUCUREȘTI, 20 apr — Sputnik. La Centrul Rus de Știință și Cultură (CRȘC) de la București a fost inaugurată expoziția „Siria. Cronica în fotografii a unui război” care include lucrări ale reporterilor Agenției de Presă și Radio Sputnik, precum și ale operatorilor Companiei de Stat de Radio și Televiziune din Rusia (VGTRK). Expoziția prezintă istoria reală a conflictului militar din Siria în anii 2015 — 2016. Reporterii de la Sputnik și cei ai Companiei de Stat de Radio și Televiziune din Rusia au redat istoria tragică a țării prin prisma destinelor umane distruse de război.

Cronica în imagini reflectă viața de zi la baza aeriană de la Khmeimim și acțiunile forțelor aero-spațiale ruse în cadrul operațiunilor antiteroriste. Printre autorii expoziției sunt jurnaliștii Sputnik Valeri Melnikov, Ilia Pitalev, Mihail Alaedin, Mihail Voskresenski și operatorii video ai Companiei de Stat de Radio și Televiziune din Rusia, Viktor Prihodko și Aleksandr Pușin.

Expoziția este organizată cu susținerea reprezentanței agenției "Rossotrudnicestvo" în Romania și va fi deschisă până în data de 9 mai. Intrarea este liberă. O parte a expoziției va fi prezentată în exteriorul sediului Centrului Rus de Știință și Cultură.

"Datorită fotografiilor prezentate la expoziție, vizitatorii din diferite țări pot vedea ce s-a întâmplat în realitate în Siria în anii 2015 — 2016: la bazele militare și în cartierele de locuit, prin ce au trecut militarii și populația civilă din orașele siriene. Este vorba de cadre documentare ce reflectă realitatea. Nu întâmplător expoziția se numește ‚Siria. Cronica în fotografii a unui război’. Fotografii Sputnik și VGTRK au participat nemijlocit la evenimente, activând și în prezent în Siria", a menționat Oxana OLEINIK, patronul expoziției din partea Agenției de Presă și Radio Sputnik.

Natalia MUZHENNIKOVA, șefa reprezentanței "Rossotrudnicestvo" în România, consilier la Ambasada RF, a declarat în cadrul festivității de inaugurare a expoziției: "Organizând această expoziție împreună cu agenția Sputnik, am dorit să le demonstrăm partenerilor noștri români cât de fragilă este pacea și cât de greu este să o realizezi. Suntem convinși că, doar prin eforturi comune, vom reuși să dezrădăcinăm terorismul în Siria, să restabilim pacea în țară și să obținem ca părțile adverse să ajungă la un dialog politic".

© Sputnik / Оксана Олейник
Expozițiе în România "Siria. Cronica în fotografii a unui război"

Proiectul Sputnik Moldova-România a fost lansat în februarie 2016. Proiectul analitic în limba română este orientat spre cititorii interesați de relațiile cu România și colaborarea moldo-română, propunându-și să ofere un punct de vedere alternativ asupra evoluției relațiilor dintre cele două state.

Sputnik Moldova și-a început activitatea în 2015. Acesta include un portal de știri în limba română și unul în limba rusă, post de radio și un centru de presă multimedia dotat cu tehnică modernă. Portalul de știri Sputnik Moldova este în topul primelor 10 portaluri de presă din țară.* Sputnik Moldova este parte a Agenției Internaționale de Presă și Radio, cu filiale multimedia în zeci de țări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală și analogică și conturi pe rețelele de socializare. Abonații Sputnik beneficiază de știri în limbile engleză, arabă, spaniolă și chineză, 24 de ore din 24.

* Conform datelor LiveInternet pentru luna martie 2017

108
Expoziție, Siria, București, România
Tematic
Putin a reacționat la acuzațiile privind Siria: „E plictisitor, fetelor"
SUA îi pune ultimatum Rusiei: ori relații bune cu americanii, ori cu Siria
Doi militari ruși au fost omorâți în Siria
SputnikPro

Noul modul SputnikPro în Moldova: Tendințe în presa online și abordarea „fake news”

69
(reînnoit 13:19 04.12.2019)
Programul modulului prevede organizarea unor master class-uri cu experți media: “Video, audio, infografică: jucăm după regulile online-ului” sau “Cum să abordăm corect un fake news”.

CHIȘINĂU, 3 dec – Sputnik. Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik invită jurnaliștii, bloggerii, angajații serviciilor de presă și conducătorii instituțiilor media să participe la un nou modul al proiectului educațional SputnikPro, dedicat prezentării multimedia a informației și nuanțelor activității cu știrile false (fake news-ul).

Programul modului prevede prezentarea unui master class “Video, audio, infografică: jucăm după regulile online-ului” al coordonatorilor proiectelor în domeniul online și new media, Mihail Konrad*, și un master class al corespondentului departamentului Economie al Agenției “Rossia Segodnia”, Irina Andreeva**  – “Cum abordăm corect fake news-ul”.

Evenimentul va avea loc joi, 12 decembrie, ora 11:00, la Centrul de presă multimedia Sputnik Moldova, pe adresa: Chișinău, bd. Ștefan Cel Mare 202, Kentford, etajul 4.

Cei care doresc să participe la eveniment sunt rugați să completeze următorul formular (înregistrarea este deschisă până la data de 10.12.2019).

Participarea la master class este gratuită. Numărul locurilor este limitat (la atingerea numărului maxim de participanți, înregistrarea va fi stopată).

Informațiile suplimentare le puteți obține la numărul de telefon: +373 69 601 349 sau adresa electronica: promo@sputnik.md.

SputnikPro înseamnă o serie de master-class-uri unice ale celor mai buni manageri media și specialiști cu o vastă experiență în presă, fiind singurul program rusesc de asemenea amploare. Proiectul SputnikPro s-a desfășurat deja în 13 state ale lumii: din Armenia până în India, din Grecia până în China. Din martie 2018, la acest proiect au participat peste 2000 de jurnaliști și manager media, specialiști în PR și angajați ai serviciilor de presă, bloggeri, studenți.

Sputnik este una dintre cele mai importante instituții media internaționale care dispune de site-uri în peste 32 de limbi, emisie radio digitală și analogică în limbile rusă, engleză și franceză în peste 90 de orașe ale lumii, aplicații mobile și conturi pe rețelele de socializare. Abonații Sputnik beneficiază, 24 de ore din 24, de știri în limbile engleză, arabă, spaniolă și chineză. Sputnik este accesat de peste 60 de milioane de utilizatori în fiecare lună.

* Coordonatorul proiectelor în domeniul online și new media, Mihail Konrad, și-a început cariera la postul de televiziune RT în anul 2008, unde a parcurs calea de le interpret simultan, până la șefia direcției new media.

Datorită activității echipei sale, în 2013 RT a devenit primul canal TV de știri care a reușit să acumuleze un miliard de vizualizări și un milion de abonați pe YouTube. În 2013 Mihail s-a alăturat echipei postului de televiziune Euronews, unde a coordonat dezvoltarea rețelei de canale de știri și educaționale pe YouTube, în 12 limbi. În decembrie 2013, Euronews a ocupat primul loc printre partenerii media în ceea ce privește audiența pe YouTube. Din 2014 activează la Agenția Internațională de Presă Rossia Segodnia, unde este responsabil de lansarea și dezvoltarea site-urilor, rețelelor de socializare și alte produse online cu brandul Sputnik, în 17 limbi. Supervizează o serie de proiecte de creare și distribuire a conținutului multimedia, video, fotografii, infografică.

** Corespondentul departamentului Economie al agenției Rossia Segodnia, Irina Andreeva a absolvit în 2001 Facultatea de Jurnalism al Universității de Stat din Moscova “Lomonosov”. În același an și-a început activitatea la Agenția RIA Novosti. În timp de 16 ani și-a schimbat în câteva rânduri în mod radical sfera de interese profesionale – de la subiecte sociale, până la cele economice. În ultimii trei ani este specializat în problemele sectorului agrar și macroeconomie.

69
Sputnik
Tematic
Noutățile Revelionului din lumea întreagă, citite în 33 de limbi pe bradul Sputnik din GUM
În exclusivitate pentru Sputnik: Ion Chicu, despre negocierile purtate la Moscova
Sputnik Estonia acuză autoritățile estoniene de presiuni
Blagodîrenko, despre "specificul național” în activitatea Sputnik în Estonia

Nicolae Goia

MAE român confirmă discuția despre muncitorii pakistanezi: câți vin în 2019

360
Ministerul Afacerilor Externe a făcut o serie de precizări după ce în presă au apărut informații că România urmează să primească jumătate de milion de muncitori pakistanezi pentru reducerea deficitului de pe piața forței de muncă.

BUCUREȘTI, 18 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Ministerul român al Afacerilor Externe reacționează, după ce în presă a apărut informația că România va aduce jumătate de milion de muncitori pakistanezi din diferite sectoare de activitate până în 2020.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor de Externe de la București spun că, ieri, ambasadorul României la Islamabad a avut o întrevedere cu asistentul special al prim-ministrului Imran Khan pentru diaspora pakistaneză și dezvoltarea resurselor umane cu rang de ministru, Sayed Zulfi Bukhari.

MAE susține că este vorba de o primire de curtoazie în cadrul căreia au fost abordate mai multe subiecte, inclusiv plasarea de forță de muncă din Pakistan din perspectiva interesului părții pakistaneze pentru regularizarea și eficientizarea exportului de forță de muncă și a respectării legislației relevante.

”Precizăm că discuțiile nu au inclus stabilirea unor cote sau cifre cu privire la un eventual transfer de forță de muncă din Pakistan și nici a vreunui plan concret de acțiune în acest sens. În context, subliniem că, în conformitate cu legislația în vigoare, respectiv Hotărârea Guvernului nr. 34/2019, contingentul alocat pentru lucrătorii extra-comunitari pentru anul 2019 la nivel național este de 20.000”, precizează MAE.

De asemenea, MAE menționează că, urmare a demersurilor ambasadorului României la Islamabad, ”comunicatul oficial a fost amendat în cursul zilei de ieri astfel încât să reflecte o prezentare corectă și fidelă a discuțiilor”.

360

Explozie în Beirut

Ce a cauzat cumplita explozie din Beirut explicație uluitoare!

0
Din primele date obținute de mass media și din surse oficiale rezultă o explicație uluitoare – neglijența inconștientă!

BUCUREȘTI, 4 aug – Sputnik. Explozia ale cărei imagini au șocat întreaga planetă a produs peste 3000 de răniți. Deocamdată, cifra celor decedați este 27, dar încă nu este o evaluare finală.

De fapt, vorbim de mai multe deflagrații care au urmat după cea mare. Care a fost cauza care a provocat această nenorocire?

Din primele date obținute de mass media și din surse oficiale rezultă o explicație uluitoare – două cuvinte, neglijența inconștientă!

Concret, cauza ar fi in depozit de materiale explozive, stocate mai mulți ani într-un mod impropriu. Informația ar proveni dintr-o sursă din zona securităţii libaneze.

Informația a fost confirmată de directorul general al Siguranţei generale, Abbas Ibrahim,

”A fost un depozit care avea materiale foarte explozive confiscate”, a declarat Abbas Ibrahim la televiziunea națională libaneză, precizând că ”am fi naivi să credem că a fost cauzată de artificii” – așa cum s-a spus prima dată.

Desigur, rămân multe întrebări – iar o parte dintre răspunsuri vor fi oferite de ancheta care se desfășoară acum la Beirut.

0
Liban