PNL, USR, UDMR

Război deschis în Coaliție pe tema pensiilor speciale

250
Vicepremierul Dan Barna i-a atacat pe liberali pe tema pensiilor speciale, cerându-le să voteze pentru desființarea acestora.

BUCUREȘTI, 7 iun – Sputnik. Un nou război în Coaliție de guvernare. Liderul USR, Dan Barna, i-a acuzat astăzi pe liberali că nu își asumă votul din comisii pentru desființarea pensiilor speciale. USR, care și-a făcut campanie și imagine pe ideea desființării pensiilor speciale, și-a mutat tunurile de pe PSD pe  PNL, Barna cerându-le liberalilor să revină în Parlament să voteze.

”Este o inițiativă în Parlament, vedem voturi cel puțin surprinzătoare în comisii, în Parlament. USR-PLUS va susține în continuare desființarea pensiilor speciale, aceasta va fi și poziția noastră în cadrul ședinței coaliției. Solicităm colegilor noștri să blocheze această inițiativă legislativă, să desființăm acest sistem clientelar piesă cu piesă”, a spus Dan Barna.

Barna a reiterat poziția USR de a bloca și de a nu permite intrarea în vigoare a acestei inițiative, solicitând colegilor de coaliție să susțină respingerea acestei legi care ar urma să intre în vigoare anul viitor.

Atacul lui Dan Barna pare însă doar o încercare de a salva USR de imaginea dezastruoasă pe care o face Clotilde Armand la Sectorul 1, prezența gunoaielor în cel mai bogat sector al Bucureștiului devenind pe zi ce trece o piatră de moară de gâtul useriștilor. Și cum PNL a criticat ceea ce face Clotilde Armand, Dan Barna a găsit un punct vulnerabil al liberalilor unde să poată da replica.

Ce spun liberalii

Președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban a declarat că la ora actuală nu sunt plătite pensii speciale primarilor. El a amintit că anul trecut, când era premier, a prorogat termenul de intrare în vigoare a prevederilor respective din Codul administrativ, iar Guvernul Cîţu a făcut același lucru.

„La ora actuală nu se plătesc pensii speciale pentru primari. Deci, eu, ca premier, am prorogat în 2020 intrarea în vigoare a prevederilor Codului administrativ şi, de asemenea, guvernul Cîţu a prorogat intrarea în vigoare. Evident, în legea pensiilor se va reglementa acest subiect amplu”, a explicat Ludovic Orban săptămâna trecută la Parlament cu privire la acuzaţiile partenerilor de guvernare.

250
Tagurile:
Dan Barna, USR, PNL
Tematic
SRS, declarație bombă despre soarta coaliției PSD-ALDE: „Vor avea toți de câștigat”
Decizie ultimă a Coaliției – nu mai au rost alte discuții
Grindeanu dă vestea cea mai proastă Guvernului! Ruperea Coaliției pare iminentă!
Alegeri europarlamentare 2019

Localitățile unde vor avea loc alegeri locale parțiale

34
(reînnoit 17:58 13.06.2021)
Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat care sunt localitățile unde vor avea loc alegeri locale parțiale în 27 iunie.

BUCUREȘTI, 13 iun – Sputnik. Campania pentru alegeri locale parțiale a început sâmbătă și se va încheia pe data de 26 iunie, la ora 7,00, a anunțat AEP care a transmis detalii legate de desfășurarea acestora.

Conform AEP, pe 27 iunie se desfășoară alegeri locale parțiale pentru primari și un consiliu local.

Circumscripțiile electorale în care se organizează alegeri locale parțiale pentru primari sunt:

* Alba - comunele Ciuruleasa și Meteș

* Arad - comuna Zăbrani

* Argeș - comunele Aninoasa și Rociu

* Bacău - comuna Tamași

* Brașov - comuna Șinca Nouă

* Brăila - comuna Viziru

* Caraș-Severin - orașul Bocșa

* Călărași - comunele Cuza Vodă și Frumușani

* Covasna - comuna Ozun

* Dâmbovița - comuna Braniștea

* Dolj - orașul Filiași și comunele Cătane, Sadova, Terpezița și Ostroveni

* Galați - orașul Târgu Bujor

* Gorj - comuna Bumbești-Pițic

* Hunedoara - comunele Burjuc, Romos și Sarmizegetusa

* Ialomița - comunele Gura Ialomiței și Ion Roată

* Ilfov - orașul Bragadiru și comuna Găneasa

* Mehedinți - comuna Obârșia de Câmp

* Olt - comuna Deveselu

* Prahova - comuna Șotrile

* Sălaj - orașul Șimleu Silvaniei

* Suceava - orașul Vicovul de Sus

* Timiș - comuna Voiteg

* Vâlcea - comunele Scundu și Slătioara

De asemenea, se vor organiza alegeri locale parțiale pentru consiliul local în comuna Cojasca din județul Dâmbovița.

34
Tagurile:
alegeri locale

Загрузка...
Marcel Ciolacu

Ciolacu: Guvernul s-a întors de la Bruxelles cu zero euro pentru agricultură

109
Marcel Ciolacu a afirmat astăzi că România a plecat la Bruxelles cu o solicitare de şapte miliarde pentru agricultură, iar miniştrii Cristian Ghinea şi Adrian Oros s-au întors cu zero euro.

BUCUREȘTI, 12 iun – Sputnik. Președintele PSD Marcel Ciolacu a arătat într-o conferinţă de presă ținută la Craiova cum a eșuat Guvernul în negocierile pentru agricultură.

Ciolacu a criticat Guvernul pentru că a trimis la Bruxelles documente pe care nu le-a citit, ”documente făcute de către companii private ca pe urmă să acceseze aceste fonduri sau aberaţii cum sunt 133.000 de euro pentru formarea unui singur om, de parcă l-am trimite pe Marte”.

Una dintre cauze, a arătat Ciolacu, este că Guvernul nu a vrut un dialog cu autorităţile locale și de aceea ”s-a ajuns ca să fim iarăşi ruşinea Europei”.

”Chiar vorbeam cu domnul senator Preoteasa cât de mult ar fi însemnat pentru Dolj să fi prins acele sume pentru irigaţii, cum au prins Polonia, Ungaria, Bulgaria. Am plecat la negocieri la Bruxelles cu Comisia cu o solicitare de şapte miliarde, au ajuns domnul Ghinea şi cu domnul Oros la 3,8 miliarde şi s-au întors cu zero euro pentru agricultura românescă”, a mai declarat Ciolacu.

109
Tagurile:
Marcel Ciolacu

Загрузка...