Șerban Nicolae

Șerban Nicolae, palmă pentru Iohannis, Fritz și politrucii pensați

857
”De la Titulescu și dr. Cantacuzino am ajuns la politruci pensați, cu cravate multicolore sau înfășurați în prosoape de baie, pentru care Ziua Bicicletei e mai importantă decât Ziua Trianonului”.

BUCUREȘTI, 4 iun – Sputnik. O zi care ar trebui să fie  marcată sau chiar sărbătorită la nivel național este practic inexistentă pentru principalele partide sau pentru presa mainstream din România.

Este un motiv de întristare dar și de revoltă pentru Șerban Nicolae – inițiator, alături de Titus Corlățean, al legii privind Ziua Tratatului de la Trianon.

”Autoritățile publice ale statului român ar trebui să celebreze ziua de 4 Iunie ca „Ziua Tratatului de la Trianon”, cel care a consfințit granița dintre România și nou-înființatul stat Ungaria”, a scris astăzi Șerban Nicolae pe pagina de socializare.

De fapt, care dintre cei aflați acum la putere ar putea să celebreze Tratatul de la Trianon, având în vedere globalismul contra-național care reiese din atitudinea lor?

Șerban Nicolae spune, nu fără ironie la adresa opțiunilor electoratului că ”ar putea să facă acest lucru președintele României și primarul Timișoarei, chiar dacă acum o sută de ani „străbunicii” lor erau înfrânți rușinos pe câmpul de luptă”.

”Ar putea să celebreze Tratatul de la Trianon, mai ales, dubiosul primar al sectorului 1 din București”, scrie Șerban Nicolae – ”Franța a fost semnatară a Tratatului, iar românii îi păstrează recunoștință generalului Henri Mathias Berthelot pentru sprijinul esențial dat Armatei române în primul război mondial”.

Fostul lider al senatorilor PSD consideră că ”Toți ar putea. Dar nu vor... Chiar dacă prin legea inițiată de Titus Corlățean și de mine, 4 Iunie este declarată Ziua Tratatului de la Trianon!”.

”Pentru mine, 4 Iunie 1920 va fi mereu ziua unei mari izbânzi din Istoria României!”, conchide Șerban Nicolae, rămânând cu mulțumirea pe care un alt patriot cu (pre)numele Nicolae a rostit-o: ”Eu mi-am făcut datoria”.

În plus, vremurile pe care le trăim au adus la putere personaje cu care repere precum marile date ale națiunii sunt incompatibile.

”De la Titulescu și dr. Cantacuzino, am ajuns la politruci pensați, cu cravate multicolore sau înfășurați în prosoape de baie. Pentru ei e mai importantă Ziua Bicicletei!”, încheie Șerban Nicolae, postând o imagine cu care unii o mai păstrează în conștiință, ca reper: semnarea Tratatului, cu Nicolae Titulescu în prim-plan.

857
Tagurile:
Șerban Nicolae
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Premierul Cîțu a anunțat NOILE MĂSURI de relaxare text INTEGRAL

260
(reînnoit 14:37 24.06.2021)
Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noi măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență și care intră în vigoare la 1 iulie.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Într-o conferință de presă premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noile măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea CNSU.
În contextul în care starea de alertă a fost modificată începând cu 12 iunie, premierul anunță acum noi relaxări, vizând organizarea de evenimente, zona culturală, sport, dar și turism și deservire a populației.

” În spațiile închise sau deschise se pot organiza evenimente cu până 50% din spectatori, de asemenea, și evenimente culturale cu până în 2500 de spectatori”, a spus premierul precizând – ”Ce e peste trebuie să fie vaccinați”.

Un alte aspect important - restaurantele și cafenelele pot fi deschise până la ora 2 noaptea, la capacitate maximă.

Programul cluburilor și al barurilor se extinde până la ora 2 noaptea, iar pensiunile și hotelurile pot caza la limita maximă.

De asemenea, la evenimente sportive pot participa spectatori la 50% din capacitate, indiferent dacă evenimentul se desfășoară la interior sau la exterior, dar cu condiția ca spectatorii să fie vaccinați sau testați.

Dacă toate persoanele sunt vaccinate, evenimentele se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului.

Târgurile, bâlciurile, talciocurile se redeschid iar sălile de fitness vor fi deschise până la capacitatea maximă.

Măsurile vor intra în vigoare de la 1 iulie.

***

Iată textul integral al Hotărârii adoptate la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

260
Tagurile:
Florin Cîţu

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis recunoaște: ”Sunt domenii în care discuțiile cu Rusia ar fi benefice”

210
(reînnoit 16:30 24.06.2021)
Președintele Klaus Iohannis a răspuns întrebărilor despre un summit european la care ar urma să fie invitată Rusia.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Prezent la summitul UE, președintele Iohannis a făcut o scurtă declarație de presă și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Ioahnnis a explicat că la summit se ca discuta despre managementul situațiilor de criză – amintind aici pandemia, dar și și schimbările climatice. ”Managementul situațiilor de criză trebuie îmbunătățit”, consideră președintele României.

”Sperăm să nu vină următoarea criză”, a spus Iohannis – ”Vorbind de managementul crizelor, avem nevoie să-l îmbunătățim, la nivel european. A fost foarte benefică implicarea Comisiei în achiziția de vaccinuri și cum au ajuns ele în statele membre”.

De asemenea, în cadrul întâlnirii se vor aborda situații complexe internaționale, printre care relația cu Rusia.

Întrebat de propunerea cancelarului Merkel și a președintelui Macron de a fi invitată Rusia la un viitor summit UE, președintele Klaus Iohannis a recunoscut că există situații în care dialogul este preferabil.

Această chestiune o vom discuta în consiliu și voi spune acolo prima dată opinia noastră, a spus Iohannis.

”Sunt probleme care trebuie discutate în relația cu Federația Rusă - sunt unele chestii pe care nu le putem tolera, dar sunt domenii discuțiile sunt preferabile. În cazul problemelor globale cum este încălzirea trebuie găsite canale de comunicare.

Dar, președintele Klaus Iohannis a sibliniat că deocamdată este vorba de o propunere, care urmează a fi analizată.

210
Tagurile:
Klaus Iohannis
Тема:
Relațiile româno-ruse

Загрузка...

Fanii suedezi celebrează victoria cu scorul 3:2 în meciul cu Polonia