George Simion, AUR

George Simion, denunț incendiar contra UE și a Guvernului Cîțu

611
Copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor a denunțat în termeni duri o înțelegere pe care Guvernul Cîțu ar fi făcut-o cu state din UE pentru distrugerea României – și a anunțat un demers hotărât pentru a se opune.

BUCUREȘTI, 4 iun – Sputnik. Deputatul George Simion a avut o intervenție puternică și curajoasă denunțând o înțelegere pe care guvernul Cîțu ar avea-o cu mafia internațională gunoaielor.

Simion a acuzat direct țările mari din UE că aduc deșeurile aici – dar și guvernul României că acceptă asta.

”Senzația noastră este că acest guvern este mână în mână cu această mafie a gunoaielor”, spune Simion, adăugând – ”închidem minele, românii trebuie să meargă la cules sparanghel… iar noi ardem gunoaie!”, a spus George Simion, în emisiunea lui Victor Ciutacu, ”Punctul culminant”.

Liderul AUR spune că ni se trimit gunoaie, dând și un exemplu – ”depozitarea lor în Italia este 500 de euro, iar la noi costă 14 euro”.

”Deșeurile sunt arse în fabrici de ciment, care nu ar avea voie să ardă decât materiale prietenoase cu mediul”.

Un alt exemplu concret este ”baronul portocaliu, ajuns galben acum, de Suceava, domnul Flutur. Toata Bucovina este distrusă, jumătate din forța de muncă de acolo lucrează în străinătate”.

”În Bucovina singurele firme care contribuie la buget sunt cele austriece, care știm cu ce se ocupă”, a spus Simion, subliniind – ”Asta este Bucovina turistică, în Pasul Mestecăniș… ditamai groapa turistică! În momentul ăsta avem groapa de 7 milioane de euro, muntele ras - și nu este singura situație din țară”.

George Simion propune un demers concret – ”o lege care să pedepsească aceste practici, să vedem dacă o vor vota domnii Dan Barna și Tanczos Barna”.

Eu aș fi curios dacă o vor vota cei din USR, care altfel sunt mari ecologiști și vor DNA-ul pădurilor.

Reamintesc cazul procurorului constănțean Teodor Niţă, care este şi expert de mediu al CE – de ce nu a fost susținut să ajungă șef al DIICOT? Poate tocmai pentru că are rezultate și a lovit puternic mafia deșeurilor?

611
Tagurile:
Florin Cîţu, UE, George Simion
Bogdan Aurescu

Aurescu reprezintă UE într-un turneu prin Caucazul de Sud

32
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, efectuează, în perioada 24-26 iunie, un turneu regional în Azerbaidjan, Armenia și Georgia

BRUXELLES, 25 iun – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, efectuează în această perioadă un turneu regional în Azerbaidjan, Armenia și Georgia. El este însoţit de şefii diplomaţiilor din Austria, Alexander Schallenberg, şi Lituania, Gabrielius Landsbergis, informează MAE, iar scopul vizitei este acela de a întări profilul geopolitic al UE în propria vecinătate, de a creşte implicarea şi rolul UE în soluţionarea conflictelor prelungite din regiune.

Potrivit MAE, cei trei miniştri de Externe vor pleca împreună în deplasarea efectuată în baza mandatului încredinţat de Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Josep Borrell, de la Bucureşti, cu o aeronavă asigurată de partea română, iar turneul cuprinde vizite în Republica Azerbaidjan, Republica Armenia şi Georgia.

Delegaţia formată din cei trei miniştri de Externe europeni va fi completată de Reprezentantul Special al Uniunii Europene pentru Caucazul de Sud şi criza din Georgia, Toivo Klaar, precum şi de alţi diplomaţi din cadrul Serviciului European de Acţiune Externă.

Cei trei miniştri vor avea un program consistent de întrevederi la Baku, Erevan şi Tbilisi, care va include primiri la cel mai înalt nivel (preşedinte, premier) şi consultări extinse cu omologii din cele trei state vizitate.

"Scopul vizitei este de a întări profilul geopolitic al UE în propria vecinătate, de a creşte implicarea şi rolul UE în soluţionarea conflictelor prelungite din regiune, precum şi de a eficientiza şi creşte coeziunea Politicii Externe şi de Securitate Comune şi de a asigura o implicare mai activă, directă, a statelor membre şi a instituţiilor europene, inclusiv prin acţiuni comune”, se arată în comunicatul MAE.

De asemenea, cei trei miniştri vor arăta că UE îşi propune să promoveze soluţionarea cuprinzătoare şi durabilă a conflictelor prelungite, inclusiv prin sprijin pentru stabilizarea situaţiei din teren, reconstrucţia post-conflict şi implementarea de măsuri pentru creşterea încrederii, mai arată MAE român.

Sursa citată precizează totodată că demersul celor trei şefi ai diplomaţiilor va contribui, astfel, la consolidarea unei agende pozitive a UE în regiune şi exprimarea unui sprijin clar, al UE şi al statelor membre, pentru stabilitatea şi securitatea acesteia.

MAE subliniază că acest turneu prezintă un interes crescut pentru România, pentru care Caucazul de Sud este o zonă de interes geopolitic prioritar, iar soluţionarea conflictelor prelungite din regiunea Mării Negre reprezintă un obiectiv strategic.

Demersul, se mai arată în comunicat, reprezintă un prim rezultat concret al propunerilor avansate de ministrul Bogdan Aurescu la reuniunea informală a miniştrilor Afacerilor Externe (format Gymnich) de la Lisabona (27 mai), când au fost discutate, la iniţiativa ministrului român, susţinută de alţi 10 omologi (Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Suedia), situaţia conflictelor prelungite din Vecinătatea Estică, precum şi instrumentele concrete prin care UE poate să fie mai eficientă şi mai activă în rezolvarea acestora.

32
Tagurile:
Bogdan Aurescu

Загрузка...
Comisia de la Veneția

România, în mijlocul unui NOU scandal internațional! Faptă scandaloasă!

255
(reînnoit 06:48 24.06.2021)
În dorința de a-și impune oamenii în funcții cheie, PNL și USR PLUS au comis o faptă ce va face deliciul presei internaționale.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Una dintre cele mai vizate funcții de către actuala coaliție de guvernământ, cea de Avocat al Poporului, a fost obținută nu numai abuziv, dar și prin comiterea unui gest scandalos față de Comisia de la Veneția.

Concret, Comisia de la Veneția a trimis săptămâna trecută o scrisoare Parlamentului,  prin care cerea explicații și critica modul abuziv în care a fost revocată din funcție Renate Weber, personalitate cunoscută pe plan internațional ca apărător al drepturilor omului.

Ce s-a întâmplat cu scrisoarea? Ei bine, a fost ascunsă – iar presa a descoperit-o!

Senatorul Daniel Zamfir acuză: ”Anca Dragu și Ludovic Orban au ținut ascunsă scrisoarea și merg pe repede înainte să numească un reprezentat al UDMR în funcția respectivă, deși PSD a atacat la CCR procedura de revocare”.

”Nu-i interesează nimic, calcă totul în picioare”, spune Zamfir, întrebând firesc:  ”Unde sunt acum cei care strigau ca din gură de șarpe că trebuie ținut cont de recomandările Comisiei de la Veneția? Ăsta nu e atac la Statul de Drept?”.

Mai mult, Zamfir consideră că în spatele acțiunii sunt interese majore financiare: ”Urmează privatizarea sănătății și vor să se asigure că nu vor avea piedici”.

Așa cum spuneam presa a reacționat dur. Luați la întrebări de ziariști, liderii Camerelor s-au ascuns!

Jurnalista de investigații Sorina Matei, care a publicat scrisoarea, notează în stilul său ironic: ”For Sică, Cîțu and some other guys. BUQUICCHIO a dat cu mumu în voi a doua zi după revocarea Renatei Weber. Și voi ați ținut mumu sub preș, plapumă whatever”.

Ionuț Cristache (TVR1) exclamă: ”Comisia de la Veneția dă de toți pereții cu Orban și ai lui pentru revocarea abuziva a Av. Poporului! Îi mai pasa cuiva?”

Daniel Tomozei Dimian (Radio China International): ”Comisia de la Veneția: Iohannis-PNL-USR-UDMR = #ZERO-DEMOCRAȚIE în demiterea #Renatei Weber! Iohannis&Co au ținut sub preș comunicarea Comisiei, din 17.06.2021!”

Și așa mai departe!... Cert este că așa ceva, ascunderea unui document al Comisiei de la Veneția,  nu poate să nu aibă un ecou internațional, iar România să se afle în mijlocul unui nou scandal.

 Iată și documentul postat de Sorina Matei.

255
Tagurile:
România, ONU

Загрузка...
Эсминец Дефендер ВМС Великобритании в порту Одессы, Украина

MAE le-a propus britanicilor să-și redenumească distrugătorul