Klaus Iohannis

Clipe grele: Iohannis va TREBUI dea explicații Israelului la o întâlnire de prim rang!

857
(reînnoit 13:31 04.06.2021)
Președintele României va avea o întâlnire cu unul dintre cele mai importante figuri ale politicii internaționale – prilej de clarificări.

BUCUREȘTI, 4 iun – Sputnik. Administrația prezidențială a anunțat că președintele Iohannis, îl va primi la Palatul Cotroceni pe Președintele Statului Israel, Reuven Rivlin.

Întâlnirea va avea loc marți, 8 iunie 2021, cu ocazia vizitei de stat pe care Reuven Rivlin o efectuează în țara noastră, la invitația Președintelui României.

Vizita de stat a președintelui israelian se înscrie în ”dinamica foarte bună a contactelor bilaterale la nivel înalt din ultima perioadă”, arată președinția, menționând că ”cea mai recentă întrevedere între cei doi șefi de stat având loc cu prilejul participării Președintelui României la Forumul Mondial privind Memoria Holocaustului de la Ierusalim, din ianuarie 2020, urmată de discuții telefonice în lunile martie și iunie 2020”.

Desigur, apare o eroare în exprimare, o gafă, pentru că formularea ”șef de stat” nu poate apărea în documentele oficiale care îl vizează pe președintele Iohannis. Este formulă folosită de presă, incorectă prin inexistența constituțională a funcției sau calității respective.

Cotroceniul mai arată că vizita Președintelui Reuven Rivlin ”reflectă soliditatea relației bilaterale, precum și faptul că Statul Israel rămâne un partener cheie, cu valențe strategice, al României în Orientul Mijlociu”.

Din comunicat aflăm că discuțiile cu Președintele Statului Israel ”se vor concentra pe modalitățile de dezvoltare și aprofundare a relațiilor bilaterale în toate domeniile de interes comun, vizita având loc în contextul aniversării, la 11 iunie 2021, a 73 de ani de relații diplomatice neîntrerupte între România și Statul Israel„.

Evident, președinții vor clarifica și problema mutării ambasadei României în Israel la Ierusalim, inițiativă luată de guvernul PSD Dăncilă – Dragnea, dar respins atunci de Iohannis și chiar taxat de președintele PNL, Orban, printr-o plângere penală!

Desigur, Iohannis va trebui să dea explicații președintelui israelian pentru atitudinea sa – dar și pentru că a încurajat atitudinea emulului său politic, Ludovic Orban.

Reamintim că, în urma vizitei în Israel a premierului Viorica Dăncilă și a președintelui PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, președintele PNL, Ludovic Orban a depus plângere penală contra premierului român pentru ”înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte”.

Reamintim și că vizita în urma căreia Orban a făcut denunțul a inclus întâlniri ale premierului român cu președintele Rivlin și premierul Netanyahu! (imagini, mai jos)

Acum, președinția României anunță că în cadrul convorbirilor oficiale vor fi abordate și cooperarea economică, dar și cea în domeniul sănătății, ”inclusiv în ceea ce privește contracararea pandemiei de COVID-19, educația privind Holocaustul și alte măsuri de combatere a antisemitismului în România, precum și schimburile culturale și interumane dintre cele două state”.

De asemenea, o atenție deosebită va fi acordată situației din regiunea Orientului Mijlociu, ”inclusiv stadiului Procesului de Pace în Orientul Mijlociu, cu accent pe situația de securitate din regiune în urma evoluțiilor recente, urmând a fi abordate și alte teme de actualitate de pe agenda regională și cea internațională”, anunță președinția României într-un comunicat. https://www.presidency.ro/ro/media/primirea-de-catre-presedintele-romaniei-klaus-iohannis-a-presedintelui-statului-israel

Deci, clipe grele pentru Iohannis, cel care are de dat mai multe explicații Israelului – nu numai pentru motivele menționate aici. De asemenea, fiind o vizită de stat, normal ar trebui invitați în cadrul manifestărilor și politicienii de cel mai înalt rang care au asigurat relațiile cu Israelul.  De exemplu, fostul premier Viorica Dăncilă – care a inițiat procedurile de mutare a Ambasadei României la Ierusalim. Și nu numai…

857
Tagurile:
Klaus Iohannis
Sigla PSD

PSD amenință puterea cu alegeri anticipate

110
Președintele PSD Marcel Ciolacu a vorbit de posibilitatea alegerilor anticipate în contextul apropierii moțiunii de cenzură.

BUCUREȘTI,  18 iun – Sputnik. Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat astăzi că nu crede că e o catastrofă ca, pentru prima oară în România, după 30 de ani, să fie organizate şi alegeri anticipate.

Aflat la Timişoara, Ciolacu a dat asigurări că PSD nu va susţine niciodată, din umbră, un guvern PNL.

”Trebuie să punem lucrurile în ordinea lor. PSD este cel mai mare partid din România, a şi câştigat alegerile. Mă vedeţi pe mine, pe domnul Grindeanu, pe domnul Stănescu că vom susţine vreodată să rămână doamna Turcanu, domnul Cîţu, într-un guvern minoritar? Eu vă spun că nu”, a spus răspicat Ciolau.

De aceea, Ciolacu a adăugt că nu crede că e o catastrofă ca, după 30 de ani, să fie şi alegeri anticipate și a precizat că PSD nu e angrenat într-un joc politic care priveşte alt partid, cu trimitere la alegerile interne din PNL. Ciolacu chiar a arătat că alegerile anticipate ar putea fi organizate când se va putea crea o majoritate.

”Deja noi negociem cu mai mulți parlamentari, cu altă formațiune care se află în opoziţie, cu grupul minorităţilor şi neafiliaţii. Este pentru prima oara când o moţiune are şanse să treacă la 6 luni de la guvernarea actuală. Suntem pregătiţi să preluăm guvernarea”, a mai declarat Ciolacu, făcând referire probabil la AUR, aflat și el în opoziție și care ar putea asigura un număr destul de mare de voturi la moțiunea de cenzură.
110
Tagurile:
Alegeri anticipate, PSD

Загрузка...
Familie

PSD lasă puterea în ofsaid și propune o lege pentru familiile cu copii

116
(reînnoit 15:20 17.06.2021)
PSD a prezentat astăzi o propunere a unui pachet legislativ care să sprijine suplimentar familiile cu copii în vederea stimulării natalității.

BUCUREȘTI,  17 iun – Sputnik. PSD dă șah mat puterii care tot amână creșterea alocațiilor pentru copii și propune măsuri de stimulare a natalității.

Praga
© Sputnik / Алексей Даничев

Astfel, PSD a prezentat astăzi o lege prin care se propune nu doar  creșterea alocațiilor, ci și deduceri pentru salariații cu copii și acordarea de tichete sociale pentru stimularea participării copiilor cu vârsta de până la 6 ani la învățământul preșcolar, public și privat.

„Orice om politic responsabil din România este conștient de faptul că cea mai mare problemă pe care o are acum România, ca stat, ca neam, este de natură demografică: declinul populației. Mai mult, declinul populaţiei şi îmbătrânirea ei duc la o problemă de viaţă şi de moarte pentru o economie: deficitul de forţă de muncă şi colapsul sistemelor de pensii”, a explicat președintele PSD Marcel Ciolacu sensul acestei propuneri de lege.

El a arătat că singura soluție pentru această problemă este stimularea natalității, în paralel cu combaterea migrației forței de muncă, ținând cont de faptul că numărul de copii români născuți în străinătate îl depășește pe cel al copiilor născuți în România.

”Pe acești români trebuie să-i încurajăm să se întoarcă într-o țară unde merită să trăiască, unde să-și crească copii! Dar pentru asta și ei, și românii rămași în țară, trebuie să beneficieze de un suport real din partea statului român”, a arătat astăzi președintele PSD.

Ciolacu a arătat că PSD vrea să pună accentul pe servicii educaționale și de sănătate și nu pe acordarea unor sume de bani.

”Din punctul meu de vedere, soluția pentru natalitate nu ține doar de durata concediului de maternitate sau de nivelul alocației. Sunt doar un punct de plecare. Familiile tinere au însă nevoie de servicii : de creșe moderne, de grădinițe, școli și afterschool-uri, de servicii de sănătate adecvate. Practic, mamele au nevoie de întreaga infrastructură de servicii sociale, de educație și sănătate, după ce se termină concediul de maternitate”, a mai spus Ciolacu pe această temă.

În legea PSD, voucherele pentru creșe și grădinițe vor putea fi folosite, atât la stat, dar și la privat pe motiv că, dacă statul lasă mult de dorit în ceea ce privește creșterea infrastructurii, să fie lăsat să participe și mediul privat care se mișcă mai repede.

Mai mult, PSD propune ca familiile să fie sprijinite și în ceea ce privește achiziționarea unei locuințe sau a uneia mai mari, și să fie ajutate pe perioada în care copilul este mic, inclusiv prin suspendări ale plății ratelor, cu sprijinul statului.

Ciolacu a mai atras atenția că, în urma măsurilor luate de guvernele de dreapta, în 2019 și 2020 în România s-a născut cel mai mic număr de copii din ultimii 50 de ani, iar această tendință trebuie inversată.

116
Tematic
Românii, campioni la nașteri în Italia
O păpușă care se vinde în România naște controverse – motivul este șocant
Ziua de naștere a Patriarhului României: cum va fi sărbătorită
Baby-boom post Pandemie în România? 2021 aduce mai multe nașteri

Загрузка...

Palestina: Armata israeliană a lovit mai multe ținte în Fâșia Gaza

0
(reînnoit 14:52 18.06.2021)
Forțele israeliene de apărare (IDF) au efectuat joi atacuri aeriene care vizau ceea ce susțin că sunt „formațiuni militare Hamas și poziții de lansare a rachetelor”.

Filmările făcute publice de armată israeliană arată mai multe imagini din cabina de pilotaj, „Roof knocking” (practica sa de a arunca dispozitive neexplozive sau cu randament redus pe acoperișurile țintei casele civile) precedând atacurile asupra mai multor locații.

Potrivit unei declarații publicate de IDF, avioanele sale de luptă „au lovit formațiuni militare și o poziție de lansare a rachetelor aparținând Hamas” în orașul Gaza și Khan Yunis, ca răspuns la baloanele incendiare lansate din Fâșie pe teritoriul israelian.

0
Tagurile:
Fâșia Gaza, Palestina

Загрузка...