Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Celebru economist dezvăluie ce NU a spus Cîțu despre PNRR: ”Este și un pericol!”

351
(reînnoit 12:58 04.06.2021)
România este SINGURA țară din UE care a procedat în acest fel! Unul dintre cei mai importanți economiști, români, fost ministru, atrage atenția supra unor aspecte ale PNRR românesc: ”Acest plan este nu doar o oportunitate, ci este și un pericol”.

BUCUREȘTI, 4 iun – Sputnik. Credeați că știți totul despre PNRR? Nicidecum, pentru că premierul și guvernul au prezentat politic planul, omițând să spună anumite aspecte!

Fostul ministru Mircea Coșea a expus, pe scurt, câteva asemenea aspecte. În primul rând, celebrul economist atrage atenția că România este singura care și-a impus la măsuri de austeritate pentru accesarea banilor PNRR.

Mircea Coșea a făcut această afirmație la B1TV după ce a studiat planurile depuse de celelalte state: ”Mi-am petrecut ziua de azi (joi, n.n.) citind pe site-ul UE ce înseamnă PNRR (la alte state)”.

”Nu seamănă niciunul cu planul nostru - planul nostru e singurul care impune austeritate”, spune Mircea Coșea. Iar cea mai clară dovadă au politicii de austeritate că ”până în 2023 nu vor creste pensiile… dar vor crește prețurile”.

Un alt aspect este cel legat de împrumuturi, în condițiile în care gradul de îndatorare al României este uriaș.

”Țara noastră și Italia sunt singurele care au tras și împrumuturi”, spune Mircea Coșea, atrăgând atenția că ”asta înseamnă o condiționalitate, capacitatea țării de a returna banii”.

Concluzia fostului ministru de stat este una care trebuie să dea de gândit: ”Acest plan este nu doar o oportunitate, ci este si un pericol”.

351
Tagurile:
Florin Cîţu
Tematic
AUR, lovitură de teatru în cazul MOȚIUNII contra Guvernului Cîțu
Cîțu, previziuni sumbre legate de pensiile românilor: va fi dezastru
Probleme pentru Guvernul Cîțu: Comisia Europeană și-a pus o FEMINISTĂ șefă la Bucureşti!
Marcel Ciolacu

Ciolacu: Guvernul s-a întors de la Bruxelles cu zero euro pentru agricultură

67
Marcel Ciolacu a afirmat astăzi că România a plecat la Bruxelles cu o solicitare de şapte miliarde pentru agricultură, iar miniştrii Cristian Ghinea şi Adrian Oros s-au întors cu zero euro.

BUCUREȘTI, 12 iun – Sputnik. Președintele PSD Marcel Ciolacu a arătat într-o conferinţă de presă ținută la Craiova cum a eșuat Guvernul în negocierile pentru agricultură.

Ciolacu a criticat Guvernul pentru că a trimis la Bruxelles documente pe care nu le-a citit, ”documente făcute de către companii private ca pe urmă să acceseze aceste fonduri sau aberaţii cum sunt 133.000 de euro pentru formarea unui singur om, de parcă l-am trimite pe Marte”.

Una dintre cauze, a arătat Ciolacu, este că Guvernul nu a vrut un dialog cu autorităţile locale și de aceea ”s-a ajuns ca să fim iarăşi ruşinea Europei”.

”Chiar vorbeam cu domnul senator Preoteasa cât de mult ar fi însemnat pentru Dolj să fi prins acele sume pentru irigaţii, cum au prins Polonia, Ungaria, Bulgaria. Am plecat la negocieri la Bruxelles cu Comisia cu o solicitare de şapte miliarde, au ajuns domnul Ghinea şi cu domnul Oros la 3,8 miliarde şi s-au întors cu zero euro pentru agricultura românescă”, a mai declarat Ciolacu.

67
Tagurile:
Marcel Ciolacu

Загрузка...
Prima ședință a noului Senat al României

Orban recunoaște în cadrul coaliţiei au existat momente de criză

66
(reînnoit 18:12 11.06.2021)
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a recunoscut astăzi că în cadrul coaliţiei au existat momente de criză și că astfel de momente vor mai fi înregistrate, guvernările de coaliţie fiind în general "complicate".

BUCUREȘTI, 11 iun – Sputnik. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a catalogat astăzi alianţa cu USR- PLUS, într-o declarație făcută la Bacău, ca fiind una care necesită dialog permanent şi o armonizare constantă a poziţiilor. El a recunoscut că au existat momente de criză în coaliție și nu s-a sfiit să recunoască faptul că asemenea momente vor mai avea loc și în viitor, pentru că guvernările de coaliţie sunt în general "complicate".

Orban a strecurat și câteva critici la adresa USR, spunând despre această formațiune că e un partid mai nou care nu are o definire doctrinară clară și ale cărui poziţii de multe ori se stabilesc în funcţie de conjunctură, de context.

Mai mult, Orban spune despre USR că este un partid care nu are experienţa guvernării.

66
Tagurile:
Ludovic Orban
Tematic
Celebru economist dezvăluie ce NU a spus Cîțu despre PNRR: ”Este și un pericol!”
Pierde România banii de la UE prin PNRR? Cîțu, explicații
George Simion, denunț incendiar contra UE și a Guvernului Cîțu

Загрузка...

NBC: Biden îi va transmite lui Putin „semnal dur”

35
(reînnoit 08:34 13.06.2021)
Joe Biden îi va transmite lui Putin un „semnal dur” la întâlnire de la Geneva, informează postul american de televiziune NBC.

BUCUREȘTI, 13 iun - Sputnik. Statele Unite intenționează să transmită un „semnal dur” liderului rus la întâlnirea dintre președinții ruș și american Vladimir Putin și Joe Biden la Geneva , a informat NBC, citând o sursă informată.

Potrivit interlocutorului canalului, Biden intenționează să demonstreze o abordare care este fundamental diferită de „relațiile de prietenie pe care fostul președinte american Donald Trump le-a anunțat după prima sa întâlnire cu Putin.

Vladimir Putin și Joe Biden se vor întâlni pe 16 iunie. Summitul va include o sesiune de lucru și o altă întâlnire într-un format mai mic. Anterior s-a anunțat că, după discuțiile de la Geneva, liderii celor două țări vor susține conferințe de presă separate. Casa Albă a declarat că consideră acest format „cel mai potrivit”.

Kremlinul a subliniat că nu se așteptă la prea "multe" în urma negocierilor din cauza dezacordurilor existente între Rusia și Statele Unite. Întâlnirea dintre Putin și Biden va avea loc pe 16 iunie la Geneva. Kremlinul a spus că președinții intenționează să discute relațiile ruso-americane, stabilitatea strategică, precum și lupta împotriva COVID-19 și soluționarea conflictelor regionale.

În cadrul summit-ului precedent Rusia-SUA în 2018, Trump, șeful statului de atunci, a pus sub semnul întrebării rezultatele unei investigații efectuate de serviciile secrete americane despre amestecul Moscovei în alegerile prezidențiale din 2016 din SUA și astfel „i-a dat lui Putin posibilitatea de a răspândi minciuni”.Acest lucru a provocat o reacție violentă în cercurile politice din Statele Unite. Potrivit senatorului John McCain, acesta a fost „unul dintre cele mai rușinoase discursuri ale unui președinte american” din câte ține minte.

35
Tagurile:
Rusia, SUA, Joe Biden, Geneva, Vladimir Putin, NBC

Загрузка...