Daniel Ghiță

Premierul României somat OFICIAL de Daniel Ghiță în fața întregii lumi!

4575
(reînnoit 07:35 04.06.2021)
Nu s-a mai văzut așa ceva în nicio țară din UE – ca un premier să ascundă atâtea aspecte ale vieții personale. Daniel Ghiță se dovedește și un campion al Parlamentului – și îl somează pe premier să răspundă la întrebările de care FUGE!

BUCUREȘTI, 4 iun – Sputnik. Marele campion Daniel Ghiță continuă să fie ambițios și să surprindă prin performatele sale parlamentare. Exemplu de onestitate și de responsabilitate față de înalta demnitate care i-a fost încredințată, deputatul Daniel Ghiță dă și un exemplu de atitudine patriotică.

De data asta însă e vorba de asumare și răspundere – și asta îi cere Daniel Ghiță premierului Florin Cîțu, adică omului în care românii ar trebui să aibă încredere că le va asigura un viitor bun.

Ori, cum să aibă românii încredere dacă premierul lasă fără răspuns întrebări care îl privesc! Întrebări grave, pe care presa i le-a pus – sau aspecte pe care le-a dezvăluit și au rămas fără replică din partea lui Cîțu.

Ei bine, acum Daniel Ghiță îi adresează asemenea întrebări OFICIAL, printr-o interpelare parlamentară – direct pentru primul ministru Florin Vasile Cîțu.

Reproducem interpelarea integral, pentru că nu necesită decât un comentariu: dacă Florin Cîțu NU răspunde și nu clarifică situațiile prezentate, va fi unic în UE – și nu prin aspecte pozitive.

Să menționam că ”obiectul” interpelării este ”Clarificarea unor aspecte din biografia primului ministru al Guvernului României”.

Iată întrebările (din interpelarea) deputatului Daniel Ghiță:

​1.Dacă tatăl dvs. a fost angajat șofer la Comitetul Județean Vâlcea al Partidului Comunist Român, unde a activat inclusiv pe un microbuz de lux destinat înaltei nomenclaturi comuniste locale și centrale, iar ulterior a fost promovat în cadrul cooperației socialiste? 

​2.Daca este adevărat că mama și bunicul dvs. au fost cercetați și condamnați pentru infracțiuni în dauna avutului public?

​3.Cum explicați că familia dvs. a fost pusă în posesie cu suprafața de 75 de hectare de pădure în stațiunea montană Voineasa, din care dețineți o cotă de 1/2, conform declarației dvs. de avere, în condițiile în care strămoșii dvs. au deținut terenuri și păduri în alte localități, respectiv  în Golești și în Voineșița? Daca aceasta suprafață de pădure a făcut parte din domeniul public al statului și este amplasată la baza pârtiei de schi Transalpina Sky Resort?

​4.Daca Primăria comunei Voineasa și Direcția Silvica Vâlcea s-au opus atribuirii suprafeței de 75 de hectare de pădure în localitatea Voineasa?

5. Dacă ați avut și aveți și actualmente litigii judiciare cu Regia Națională a Pădurilor -ROMSILVA și cu Ministerul Finanțelor Publice referitor la atribuirea suprafeței de 75 hectare de pădure în localitatea Voineasa?

​6.Dacă cea mai mare parte a pădurii pe care o dețineți la Voineasa a fost tăiată de firma austriaca Schweighofer? Ce sumă de bani ați câștigat de la această firmă? Dacă au fost respectate prevederile legale privind tăierea materialului lemnos pe suprafețele forestiere private? Dacă ați fost favorizat de Garda Forestieră Râmnicu-Vâlcea, care are arie de competență în județele Vâlcea, Gorj și Mehedinți și este condusă de inspectorul-șef Gheorghe Poenaru, fratele unui coleg al dvs. de școală?

​7. Dacă familia dvs. a obținut terenuri și păduri și în stațiunea montană Olănești?

​8.Daca ați căzut examenul de treaptă la Liceul Energetic din Râmnicu Vâlcea și a trebuit să vă înscrieți la școala profesională de pe lângă acest liceu? În ce temei și pe ce procedură legala ați fost înscris ulterior în clasa a XI-a a Liceului Energetic din Râmnicu Vâlcea?

​9.Daca ați căzut, doi ani consecutivi, examenul de admitere la Academia de Științe Economice din București?

​10.Care au fost costurile totale al cursurilor urmate la Colegiul Grinnel din Iowa, Statele Unite ale Americii, cine le-a suportat și care a fost proveniența banilor? Cum ați echivalat diploma de absolvire a unui colegiu cu o diplomă de absolvire a unei universități?

​11.Dacă în octombrie 2008 ați fost implicat, împreuna cu prietenul dvs. Lucian Isar, actualmente consilierul dvs. pe probleme economico-financiare, într-un atac speculativ asupra monedei naționale, prin care s-a urmărit atingerea unui curs valutar de 4 lei/1 euro? Ce sumă de bani ați câștigat în urma acestei operațiuni speculative? Daca în urma acestui atac au crescut foarte mult dobânzile la creditele în lei, fapt ce i-a adus pe mulți debitori în situația de a nu-și mai putea achita datoriile la bănci? Dacă rezerva valutară a Băncii Naționale a României a scăzut atunci cu peste un miliard de euro, pe parcursul unei singure luni?

Pentru ce motive ati fost dat afara ulterior de la ING Bank?

​12.Dacă în timpul regimului comunist v-ați dedulcit cu deliciile și privilegiile „ciumei roșii”?

​13.Care este pentru dvs. semnificația pieselor „Money” și „Dark side of de Moon” ale celebrei formații de rock progresiv Pink Floyd?

***

​Să mai adăugăm că, în finalul interpelării, deputatul ​​​​​Daniel Ghița atașază mai multe ”haștaguri”, printre care și ”#TheGuardian”, ”#coruptie”, ”#NewYorkTimes” și ”#LeFigaro”.

4575
Tagurile:
Daniel Ghiță
Marcel Ciolacu

Ciolacu: Guvernul s-a întors de la Bruxelles cu zero euro pentru agricultură

55
Marcel Ciolacu a afirmat astăzi că România a plecat la Bruxelles cu o solicitare de şapte miliarde pentru agricultură, iar miniştrii Cristian Ghinea şi Adrian Oros s-au întors cu zero euro.

BUCUREȘTI, 12 iun – Sputnik. Președintele PSD Marcel Ciolacu a arătat într-o conferinţă de presă ținută la Craiova cum a eșuat Guvernul în negocierile pentru agricultură.

Ciolacu a criticat Guvernul pentru că a trimis la Bruxelles documente pe care nu le-a citit, ”documente făcute de către companii private ca pe urmă să acceseze aceste fonduri sau aberaţii cum sunt 133.000 de euro pentru formarea unui singur om, de parcă l-am trimite pe Marte”.

Una dintre cauze, a arătat Ciolacu, este că Guvernul nu a vrut un dialog cu autorităţile locale și de aceea ”s-a ajuns ca să fim iarăşi ruşinea Europei”.

”Chiar vorbeam cu domnul senator Preoteasa cât de mult ar fi însemnat pentru Dolj să fi prins acele sume pentru irigaţii, cum au prins Polonia, Ungaria, Bulgaria. Am plecat la negocieri la Bruxelles cu Comisia cu o solicitare de şapte miliarde, au ajuns domnul Ghinea şi cu domnul Oros la 3,8 miliarde şi s-au întors cu zero euro pentru agricultura românescă”, a mai declarat Ciolacu.

55
Tagurile:
Marcel Ciolacu

Загрузка...
Prima ședință a noului Senat al României

Orban recunoaște în cadrul coaliţiei au existat momente de criză

64
(reînnoit 18:12 11.06.2021)
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a recunoscut astăzi că în cadrul coaliţiei au existat momente de criză și că astfel de momente vor mai fi înregistrate, guvernările de coaliţie fiind în general "complicate".

BUCUREȘTI, 11 iun – Sputnik. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a catalogat astăzi alianţa cu USR- PLUS, într-o declarație făcută la Bacău, ca fiind una care necesită dialog permanent şi o armonizare constantă a poziţiilor. El a recunoscut că au existat momente de criză în coaliție și nu s-a sfiit să recunoască faptul că asemenea momente vor mai avea loc și în viitor, pentru că guvernările de coaliţie sunt în general "complicate".

Orban a strecurat și câteva critici la adresa USR, spunând despre această formațiune că e un partid mai nou care nu are o definire doctrinară clară și ale cărui poziţii de multe ori se stabilesc în funcţie de conjunctură, de context.

Mai mult, Orban spune despre USR că este un partid care nu are experienţa guvernării.

64
Tagurile:
Ludovic Orban
Tematic
Celebru economist dezvăluie ce NU a spus Cîțu despre PNRR: ”Este și un pericol!”
Pierde România banii de la UE prin PNRR? Cîțu, explicații
George Simion, denunț incendiar contra UE și a Guvernului Cîțu

Загрузка...
Ziua Rusiei

Ziua Națională a Rusiei prilej pentru conducerea României de a ne face de râs