Florin Cîțu

Formula magică a lui Cîțu prin care datoria României scade în timp ce crește

174
Premierul Florin Cîțu a declarat astăzi că deși România se împrumută pentru PNRR, totuși datoria publică va scădea.

BUCUREȘTI, 3 iun – Sputnik. Premierul Florin Cîţu a găsit formula magică prin care să scadă datoria publică în ciuda faptului că România se împrumută masiv pentru implementarea proiectelor din PNRR. Astfel, spune premierul, împrumuturile pentru investiţii ”sunt ok”, pentru că produc valoare adăugată, iar datoria publică va scădea sau va rămâne constantă, dacă PIB creşte.

Aceasta este însă doar o formă de a ascunde adevărul asupra căruia a atras atenția ieri chiar și Comisia Europeană, și anume că datoria va ajunge în România la 60 la sută din PIB dacă se continuă în același ritm.

Declarația lui Cîțu va face însă istorie. Întrebat astăzi cu cât va creşte datoria publică odată cu împrumuturile pentru implementarea proiectelor din PNRR, Cîțu a afirmat: ”Dacă PIB va creşte mai mult decât creşte datoria publică, va scădea, de fapt (...) Dacă te împrumuţi pentru investiţii este ok şi ceea ce facem prin PNRR ne împrumutăm pentru investiţii nu pentru consum”.

Premierul și-a susținut politicile prin aceea că investiţiile ar adăuga valoare.

”Doar prin investiţii poţi avea creştere economică durabilă, sustenabilă, fără inflaţie. Nu ne împrumutăm pentru consum şi eu spun că este posibil ca datoria publică să scadă sau să rămână constantă”, a adăugat premierul.

174
Tagurile:
Florin Cîţu
Tematic
AUR, lovitură de teatru în cazul MOȚIUNII contra Guvernului Cîțu
Cîțu și Guvernul – acuzați de PLAGIAT! Ar putea plăti despăgubiri imense!
Cîțu, previziuni sumbre legate de pensiile românilor: va fi dezastru
Marcel Ciolacu

Ciolacu: Guvernul s-a întors de la Bruxelles cu zero euro pentru agricultură

73
Marcel Ciolacu a afirmat astăzi că România a plecat la Bruxelles cu o solicitare de şapte miliarde pentru agricultură, iar miniştrii Cristian Ghinea şi Adrian Oros s-au întors cu zero euro.

BUCUREȘTI, 12 iun – Sputnik. Președintele PSD Marcel Ciolacu a arătat într-o conferinţă de presă ținută la Craiova cum a eșuat Guvernul în negocierile pentru agricultură.

Ciolacu a criticat Guvernul pentru că a trimis la Bruxelles documente pe care nu le-a citit, ”documente făcute de către companii private ca pe urmă să acceseze aceste fonduri sau aberaţii cum sunt 133.000 de euro pentru formarea unui singur om, de parcă l-am trimite pe Marte”.

Una dintre cauze, a arătat Ciolacu, este că Guvernul nu a vrut un dialog cu autorităţile locale și de aceea ”s-a ajuns ca să fim iarăşi ruşinea Europei”.

”Chiar vorbeam cu domnul senator Preoteasa cât de mult ar fi însemnat pentru Dolj să fi prins acele sume pentru irigaţii, cum au prins Polonia, Ungaria, Bulgaria. Am plecat la negocieri la Bruxelles cu Comisia cu o solicitare de şapte miliarde, au ajuns domnul Ghinea şi cu domnul Oros la 3,8 miliarde şi s-au întors cu zero euro pentru agricultura românescă”, a mai declarat Ciolacu.

73
Tagurile:
Marcel Ciolacu

Загрузка...
Prima ședință a noului Senat al României

Orban recunoaște în cadrul coaliţiei au existat momente de criză

66
(reînnoit 18:12 11.06.2021)
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a recunoscut astăzi că în cadrul coaliţiei au existat momente de criză și că astfel de momente vor mai fi înregistrate, guvernările de coaliţie fiind în general "complicate".

BUCUREȘTI, 11 iun – Sputnik. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a catalogat astăzi alianţa cu USR- PLUS, într-o declarație făcută la Bacău, ca fiind una care necesită dialog permanent şi o armonizare constantă a poziţiilor. El a recunoscut că au existat momente de criză în coaliție și nu s-a sfiit să recunoască faptul că asemenea momente vor mai avea loc și în viitor, pentru că guvernările de coaliţie sunt în general "complicate".

Orban a strecurat și câteva critici la adresa USR, spunând despre această formațiune că e un partid mai nou care nu are o definire doctrinară clară și ale cărui poziţii de multe ori se stabilesc în funcţie de conjunctură, de context.

Mai mult, Orban spune despre USR că este un partid care nu are experienţa guvernării.

66
Tagurile:
Ludovic Orban
Tematic
Celebru economist dezvăluie ce NU a spus Cîțu despre PNRR: ”Este și un pericol!”
Pierde România banii de la UE prin PNRR? Cîțu, explicații
George Simion, denunț incendiar contra UE și a Guvernului Cîțu

Загрузка...
Река Днестр

Alarmant: Râul Nistru s-ar putea transforma într-un canal mort