Lia Olguța Vasilescu

Olguța revine la atac: ”PNRR - țeapă de țeapă și se mai și laudă!”

557
(reînnoit 07:05 03.06.2021)
Fostul ministru al Muncii și actual primar al Craiovei reacționează dur la dezvăluirea cifrelor din spatele Planului Național de Redresare trimis la Bruxelles

BUCUREȘTI, 3 iun – Sputnik. Cunoscutul jurnalist și consilier al Olguței Vasilescu, Cristian Vasilcoiu, consemnează în stilul său direct cifrele din spatele PNRR prezentat de Guvern și transmis la Bruxelles.

De fapt, e vorba de jumătatea din sumă pe care România o ia împrumut ceea ce, în traducerea lui Vasilcoiu înseamnă:

- ”cotizația României la UE a crescut de la 1,2 la 1,4% din PIB”;

- ”din banii noștri UE ne dă înapoi (și) cu împrumut”;

- ”noi luăm bani împrumut prin PNRR (cam jumătate din suma totală), pe care îi dăm unor organisme și companii internaționale, care să ne scrie reforme prin care se taie veniturile populației”;

- ”noi sărăcim populația ca să returnăm, cu dobândă, banii noștri, dar pe care i-am luat înapoi împrumut si pe care i-am dat organismelor internaționale care ne-au învățat cum să murim de foame și mai bine!”.

În baza acestei analize, e firească ironia amară a jurnalistului: ”Mulțumim din inimă fantasticilor de la guvernare pentru asemenea ajutor și realizare!”.

Lia Olguța Vasilescu a intervenit cu chestiuni concrete, ca om care se pricepe și lucrează direct și concret cu datele și elementele din PNRR.

”400 de km de conductă de gaz nu ajung nici pentru jumătate de județ...”, scrie Olguța Vasilescu, arătând că aceeași situație este pentru canalizare și apă. ”Plus 1700 de blocuri de reabilitat nu acoperă necesarul nici măcar unui oraș...”.

În schimb, primarul capitalei Olteniei atrage atenție că, prin acest împrumut, ”datoria publică se duce la aproape 60 la sută”.

Concluzia fostului ministru este dură și directă la adresa guvernului: ”Țeapă de țeapă și se mai și laudă!”.

557
Tagurile:
Olguța Vasilescu
Marcel Ciolacu

PSD anunță NUCLEARA: cade Guvernul, jocurile sunt făcute! Cine va fi premierul PSD

47
(reînnoit 08:10 22.06.2021)
Social democrații anunță că au făcut jocurile de culise și calculele – ba chiar au și primul ministru care va prelua imediat Guvernul

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Credibilitatea social democraților va fi grav afectată dacă declarație fermă a președintelui Marcel Ciolacu nu va fi concretizată.

În emisiunea ”Sinteza Zilei” de la Antena 3, preşedintele PSD a anunțat că moțiunea de cenzură care va fi depusă mâine va trece.

Marcel Ciolacu spune că ”există liberali care vor să voteze moțiunea” și că va fi pentru prima dată în 30 de ani când un guvern va cădea la atât de puțin timp după alegeri. Desigur, probabil că uită cazul guvernului Grindeanu.

PSD are ”oamenii pregătiţi, avem discuții cu toţi parteneri sociali, știm care sunt prioritățile României şi avem capacitatea de a doua zi să putem guverna”, a spus Ciolacu.

”Ştim cu toții, PSD a câștigat alegerile - Iohannis a confiscat această victorie, a încălcat spiritul Constituției şi a venit cu o construcție a perdanților, cei de pe locurile 2 şi 3”, a declarat Ciolacu subliniind că ”Suntem pregătiți să venim cu o propunere de prim ministru şi avem 10 zile să creăm o nouă majoritate”.

Ciolacu consideră că va avea și votul AUR, deși ”PSD nu are un proiect politic cu această formațiune”, ci ”o relație normală în Parlament”.

”Nu cred că AUR să nu voteze o moțiune de cenzură, în acel moment înseamnă că ar susține Guvernul - își doresc ca și noi că această moțiune de cenzură să treacă”, a spus Ciolacu, atrăgând atenția că ”domnul Iohannis ar trebui să iasă să le explice românilor de ce acest guvern este ineficient, pentru că este complice”.

În fine, întrebat direct ce șanse dă moțiunii de cenzură, Marcel Ciolacu a răspuns: ”50%”. De asemenea, Ciolacu a surprins reconfirmând propunerea de premier a PSD: Alexandru Rafila.

Sigla PSD
© Inquam Photos / OCTAV GANEA

Ce rost mai are acum numirea lui Alexandru Rafila ca premier dacă pandemia a trecut, este greu de înțeles.

Moțiunea de cenzură va fi votată săptămâna viitoare, probabil chiar luni. Rămâne de văzut în ce măsură va fi afectată credibilitatea lui Marcel Ciolacu și a PSD dacă și această tentativă se va solda cu un eșec.

Reamintim că președintele Iohannis pare a manifesta o susținere pentru Florin Cîțu în bătălia pentru președinția PNL, deci e greu de presupus că va accepta ca acesta să piardă funcția de premier.

47
Tagurile:
Alegeri anticipate, PSD

Загрузка...
Parlamentul României

Sondaj de ultimă oră: HAOS total în politică - românii NU știu ce vor!

148
Un sondaj CURS de ultimă oră prezintă rezultate care dau peste cap calculele și demonstrează că românii nici NU mai știu ce vor!

BUCUREȘTI, 22 iun – Sputnik. Un sondaj realizat la nivel național în perioada 11-18 iunie 2021 de către compania CURS plasează PSD în frunte, cu un avantaj confortabil, în timp ce PNL și USR stagnează, nereușind să creeze o majoritate.

Rezultate sondaj CURS

Iată cifrele sondajului în care s-a pus întrebarea: ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare, dumneavoastră cu ce partid ați vota?”

 • PSD 34%
 • PNL 22%
 • USR 14%
 • AUR 12%
 • PMP 5%
 • UDMR 4%
 • PPU-SL 3%
 • ALDE 2%
 • PRO ROMANIA 2%
 • ALTUL 2%

Sondajul, prezentat de ”Știri pe surse”, arată că PNL+USR ating 36%, iar împreună cu UDMR ar face abia 40%!

Rezultate sondaj CURS
© Photo : Știri pe Surse
Rezultate sondaj CURS

 

Ceea ce înseamnă că Guvernul NU mai are nici pe departe susținerea populară! Mai mult, dacă luăm în considerare prezența scăzută la alegeri, susținerea Guvernului Cîțu pare infimă!

Rezultate la un sondaj IRES din luna mai >>>

Cu toate astea, un alt sondaj, realizat de aceeași companie în aceeași perioadă arată HAOSUL din mintea românilor – ei nu doresc căderea unui Guvern… pe care NU îl susțin!

Câți români susțin căderea Guvernului Cîțu - sondaj CURS

Astfel, sondajul CURS realizat la nivel național, tot în perioada 11-18 iunie 2021, arată că la întrebarea ”În opinia dumneavoastră, trebuie ca Opoziția să propună o moțiune de cenzură contra Guvernului Cîțu?”- ei bine, 53% din români nu susțin demiterea Guvernului Cîțu prin moțiune de cenzură!

Iată procentele în funcție de varianta de răspuns:

 • Cu siguranță da - 30%
 • Probabil da - 14%
 • Probabil nu - 21%
 • Cu siguranță nu - 32%
 • NS/NR - 3%

Deci, cum spuneam, la întrebarea despre cădere guvernului prin moțiune 32 + 21 spun NU  - nu doresc să cadă un guvern pe care nu îl susțin nici 40% dintre români!

Sondaj Avangarde >>>

Concluzia pare firească: românii NU mai știu ce vor în materie de politică. De altfel, este un fenomen pe care îl regăsim în mai multe state din Europa – Franța fiind exemplul cel mai elocvent.

148
Tagurile:
România, politică, curs, sondaj

Загрузка...