Șerban Nicolae

Șerban Nicolae: Oficialii UE întreabă nu preferăm CIANURĂ… în locul Guvernului?

2275
(reînnoit 06:41 02.06.2021)
Apreciatul om politic are o reacție foarte dură și ironică la adresa guvernanților, după ce aceștia au trimis la Bruxelles un veritabil ”plan de ruinare a țării”

BUCUREȘTI, 2 iun – Sputnik. Fostul lider social democrat nu se încurcă în vorbe - îi numește ”hoitari„ pe guvernanți și îi acuză că pun în aplicare un veritabil ”PLAN DE RUINARE A ȚĂRII” – care ascunde, prin acronimul ”PRȚ” ascunde o ironie.

”La Bruxelles, guvernanții au prezentat proiectul PRȚ”, scrie Șerban Nicolae, imaginând și un dialog între Coaliție și Bruxelles. A sunat ”ca într-un banc vechi, actualizat”:

PNL-USR-PLUS-UDMR:

- înghețăm pensiile și salariile

- blocăm investițiile în infrastructură și agricultură

- anulăm sprijinul pentru IMM-uri

- continuăm ritmul aberant al împrumuturilor externe

- dăm toți banii pe consultanță

Oficialii UE:

- cu cianură n-ar fi mai rapid?

În același timp, Șerban Nicolae atrage atenția și asupra bătăliei din PNL, în care ”slugarnici și perfizi, politrucii care au pus mâna pe România (cu largul concurs al celor cărora încă le place să fie mințiți și furați!) se preocupă acum de ciolanul de partid… că doar e ciolan de partid și de stat!”.

Pe scurt despre această luptă internă: ”Impostori prin vocație, trag de moștenirea Brătienilor, în speranța că-i va spăla de securism și băsism putred”. Atât!

2275
Tagurile:
Bruxelles, UE, Guvern, Șerban Nicolae
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Premierul Cîțu a anunțat NOILE MĂSURI de relaxare text INTEGRAL

211
(reînnoit 14:37 24.06.2021)
Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noi măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență și care intră în vigoare la 1 iulie.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Într-o conferință de presă premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noile măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea CNSU.
În contextul în care starea de alertă a fost modificată începând cu 12 iunie, premierul anunță acum noi relaxări, vizând organizarea de evenimente, zona culturală, sport, dar și turism și deservire a populației.

” În spațiile închise sau deschise se pot organiza evenimente cu până 50% din spectatori, de asemenea, și evenimente culturale cu până în 2500 de spectatori”, a spus premierul precizând – ”Ce e peste trebuie să fie vaccinați”.

Un alte aspect important - restaurantele și cafenelele pot fi deschise până la ora 2 noaptea, la capacitate maximă.

Programul cluburilor și al barurilor se extinde până la ora 2 noaptea, iar pensiunile și hotelurile pot caza la limita maximă.

De asemenea, la evenimente sportive pot participa spectatori la 50% din capacitate, indiferent dacă evenimentul se desfășoară la interior sau la exterior, dar cu condiția ca spectatorii să fie vaccinați sau testați.

Dacă toate persoanele sunt vaccinate, evenimentele se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului.

Târgurile, bâlciurile, talciocurile se redeschid iar sălile de fitness vor fi deschise până la capacitatea maximă.

Măsurile vor intra în vigoare de la 1 iulie.

***

Iată textul integral al Hotărârii adoptate la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

211
Tagurile:
Florin Cîţu

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis recunoaște: ”Sunt domenii în care discuțiile cu Rusia ar fi benefice”

154
(reînnoit 16:30 24.06.2021)
Președintele Klaus Iohannis a răspuns întrebărilor despre un summit european la care ar urma să fie invitată Rusia.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Prezent la summitul UE, președintele Iohannis a făcut o scurtă declarație de presă și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Ioahnnis a explicat că la summit se ca discuta despre managementul situațiilor de criză – amintind aici pandemia, dar și și schimbările climatice. ”Managementul situațiilor de criză trebuie îmbunătățit”, consideră președintele României.

”Sperăm să nu vină următoarea criză”, a spus Iohannis – ”Vorbind de managementul crizelor, avem nevoie să-l îmbunătățim, la nivel european. A fost foarte benefică implicarea Comisiei în achiziția de vaccinuri și cum au ajuns ele în statele membre”.

De asemenea, în cadrul întâlnirii se vor aborda situații complexe internaționale, printre care relația cu Rusia.

Întrebat de propunerea cancelarului Merkel și a președintelui Macron de a fi invitată Rusia la un viitor summit UE, președintele Klaus Iohannis a recunoscut că există situații în care dialogul este preferabil.

Această chestiune o vom discuta în consiliu și voi spune acolo prima dată opinia noastră, a spus Iohannis.

”Sunt probleme care trebuie discutate în relația cu Federația Rusă - sunt unele chestii pe care nu le putem tolera, dar sunt domenii discuțiile sunt preferabile. În cazul problemelor globale cum este încălzirea trebuie găsite canale de comunicare.

Dar, președintele Klaus Iohannis a sibliniat că deocamdată este vorba de o propunere, care urmează a fi analizată.

154
Tagurile:
Klaus Iohannis
Тема:
Relațiile româno-ruse

Загрузка...
Metalurgia

Oamenii de știință ruși creează un aliaj unic pentru transporturile aeriene și feroviare