Liviu Pleșoianu

Pleșoianu, fulminant: palmă pentru cei care aruncă bani pe arme… și pentru SUA!

637
(reînnoit 06:30 02.06.2021)
Liviu Pleșoianu a revenit în atenție cu o serie de emisiuni în care încearcă să trezească românii! ”Cine ne protejează? Cumva singura țara care a aruncat două bombe nucleare peste oameni nevinovați, inclusiv peste copii?”

BUCUREȘTI, 2 iun – Sputnik. Așa cum a promis, Liviu Pleșoianu a început o serie de emisiuni, prin care susține și dezvoltă ideile din ultima sa carte, ”Adevărata mare resetare”.

Cel de-al doilea episod, difuzat aseară, l-a dedicat situației paradoxale și scandaloase a României, țară care cheltuie miliarde pe înarmare, dar în care sute de mii de copii se culcă flămânzi. Un mesaj și o emisiune extrem de potrivite cu Ziua Copilului!

”De Ziua Copilului, despre cei 200.000 de copii români care se culcă în fiecare seară flămânzi în timp ce Guvernul și Parlamentul alocă MILIARDE de EURO pentru armament”, a descris Pleșoianu excelenta sa intervenție.

În emisiune – pe care o puteți urmări accesând link-ul de mai jos – Liviu Pleșoianu a ridicat  probleme pe care nimeni nu are curajul să le spună.

De exemplu, apropo de înarmare, întrebarea este ”Cine ne atacă?! De 30 de ani, cine ne atacă?”.

Fostul candidat la președinția României a cerut așa zișilor analiști militari care susțin cheltuielile uriașe cu înarmarea să spună, înainte de a cere bani, și problema copiilor flămânzi!

”Pana te atacă marțienii verzi… sunt 20000 copii flămânzi”, a spus Pleșoianu.

Dar oare de ce nu se vorbește de acest paradox? ”Pentru că nu e voie să se vorbească”, spune Pleșoianu, subliniind – ”Știu foarte bine ce spun. Sunt anumite emisiuni în care moderatorul o cotește imediat!... Am trăit asta”.

Și, fără dubii, Liviu Pleșoianu a pus o altă întrebare care îl va transforma în ținta atacurilor – calitatea morală a celor care ”ne apără”. Altfel spus, au SUA căderea de a se pretinde ”apărători”?

”Cine ne protejează? Cumva singura țara care a aruncat două bombe nucleare peste oameni nevinovați, inclusiv peste copii? E foarte interesantă istoria...”, spune Pleșoianu cu amară ironie.

În acest episod, care merită urmărit, nefiind nici lung, Liviu Pleșoianu a vorbit și despre Școală ”ca fabrică de OAMENI, nu de PRODUSE economice cu utilitate temporară”, despre ”ce ați alege chiar dumneavoastră să faceți într-un anumit scenariu”, dar și despre ”un caz renumit de "elev de nota 10" care s-a transformat într-un om de nota 2...” – un caz celebru, încheiat cu o uriașă mustrare de conștiință.

Înainte de a vă invita să îi citiți cartea și să urmăriți episodul de față să consemnăm că Liviu Pleșoianu rămâne aceeași conștiință vie de care este nevoie în România.

637
Tagurile:
SUA, Arme, Liviu Pleșoianu
Sigla PSD

PSD amenință puterea cu alegeri anticipate

80
Președintele PSD Marcel Ciolacu a vorbit de posibilitatea alegerilor anticipate în contextul apropierii moțiunii de cenzură.

BUCUREȘTI,  18 iun – Sputnik. Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat astăzi că nu crede că e o catastrofă ca, pentru prima oară în România, după 30 de ani, să fie organizate şi alegeri anticipate.

Aflat la Timişoara, Ciolacu a dat asigurări că PSD nu va susţine niciodată, din umbră, un guvern PNL.

”Trebuie să punem lucrurile în ordinea lor. PSD este cel mai mare partid din România, a şi câştigat alegerile. Mă vedeţi pe mine, pe domnul Grindeanu, pe domnul Stănescu că vom susţine vreodată să rămână doamna Turcanu, domnul Cîţu, într-un guvern minoritar? Eu vă spun că nu”, a spus răspicat Ciolau.

De aceea, Ciolacu a adăugt că nu crede că e o catastrofă ca, după 30 de ani, să fie şi alegeri anticipate și a precizat că PSD nu e angrenat într-un joc politic care priveşte alt partid, cu trimitere la alegerile interne din PNL. Ciolacu chiar a arătat că alegerile anticipate ar putea fi organizate când se va putea crea o majoritate.

”Deja noi negociem cu mai mulți parlamentari, cu altă formațiune care se află în opoziţie, cu grupul minorităţilor şi neafiliaţii. Este pentru prima oara când o moţiune are şanse să treacă la 6 luni de la guvernarea actuală. Suntem pregătiţi să preluăm guvernarea”, a mai declarat Ciolacu, făcând referire probabil la AUR, aflat și el în opoziție și care ar putea asigura un număr destul de mare de voturi la moțiunea de cenzură.
80
Tagurile:
Alegeri anticipate, PSD

Загрузка...
Familie

PSD lasă puterea în ofsaid și propune o lege pentru familiile cu copii

113
(reînnoit 15:20 17.06.2021)
PSD a prezentat astăzi o propunere a unui pachet legislativ care să sprijine suplimentar familiile cu copii în vederea stimulării natalității.

BUCUREȘTI,  17 iun – Sputnik. PSD dă șah mat puterii care tot amână creșterea alocațiilor pentru copii și propune măsuri de stimulare a natalității.

Praga
© Sputnik / Алексей Даничев

Astfel, PSD a prezentat astăzi o lege prin care se propune nu doar  creșterea alocațiilor, ci și deduceri pentru salariații cu copii și acordarea de tichete sociale pentru stimularea participării copiilor cu vârsta de până la 6 ani la învățământul preșcolar, public și privat.

„Orice om politic responsabil din România este conștient de faptul că cea mai mare problemă pe care o are acum România, ca stat, ca neam, este de natură demografică: declinul populației. Mai mult, declinul populaţiei şi îmbătrânirea ei duc la o problemă de viaţă şi de moarte pentru o economie: deficitul de forţă de muncă şi colapsul sistemelor de pensii”, a explicat președintele PSD Marcel Ciolacu sensul acestei propuneri de lege.

El a arătat că singura soluție pentru această problemă este stimularea natalității, în paralel cu combaterea migrației forței de muncă, ținând cont de faptul că numărul de copii români născuți în străinătate îl depășește pe cel al copiilor născuți în România.

”Pe acești români trebuie să-i încurajăm să se întoarcă într-o țară unde merită să trăiască, unde să-și crească copii! Dar pentru asta și ei, și românii rămași în țară, trebuie să beneficieze de un suport real din partea statului român”, a arătat astăzi președintele PSD.

Ciolacu a arătat că PSD vrea să pună accentul pe servicii educaționale și de sănătate și nu pe acordarea unor sume de bani.

”Din punctul meu de vedere, soluția pentru natalitate nu ține doar de durata concediului de maternitate sau de nivelul alocației. Sunt doar un punct de plecare. Familiile tinere au însă nevoie de servicii : de creșe moderne, de grădinițe, școli și afterschool-uri, de servicii de sănătate adecvate. Practic, mamele au nevoie de întreaga infrastructură de servicii sociale, de educație și sănătate, după ce se termină concediul de maternitate”, a mai spus Ciolacu pe această temă.

În legea PSD, voucherele pentru creșe și grădinițe vor putea fi folosite, atât la stat, dar și la privat pe motiv că, dacă statul lasă mult de dorit în ceea ce privește creșterea infrastructurii, să fie lăsat să participe și mediul privat care se mișcă mai repede.

Mai mult, PSD propune ca familiile să fie sprijinite și în ceea ce privește achiziționarea unei locuințe sau a uneia mai mari, și să fie ajutate pe perioada în care copilul este mic, inclusiv prin suspendări ale plății ratelor, cu sprijinul statului.

Ciolacu a mai atras atenția că, în urma măsurilor luate de guvernele de dreapta, în 2019 și 2020 în România s-a născut cel mai mic număr de copii din ultimii 50 de ani, iar această tendință trebuie inversată.

113
Tematic
Românii, campioni la nașteri în Italia
O păpușă care se vinde în România naște controverse – motivul este șocant
Ziua de naștere a Patriarhului României: cum va fi sărbătorită
Baby-boom post Pandemie în România? 2021 aduce mai multe nașteri

Загрузка...
Comisia Electorală Centrală din Rusia

Alegerile parlamentare din Rusia se vor desfășura trei zile

6
Alegerile parlamentare din Rusia se vor desfășura trei zile, potrivit unei decizii a Comisiei Electorale Centrale.

BUCUREȘTI, 18 iun – Sputnik. Alegerile pentru Duma de Stat și alte alegeri se vor desfășura trei zile – 17, 18 și 19 septembrie, potrivit deciziei Comisiei Electorale Centrale din Rusia.

A se desfășura alegerile pentru Duma de Stat a Adunării Federale a Rusiei, legislatura a opta, precum și alte alegeri, referendumuri, programate pentru 19 septembrie 2021 în decurs de trei zile succesive – 17, 18, 19 septembrie 2021, se spune în decizia CEC, adoptată vineri.

Joi, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat decretul de stabilire a datei alegerilor în Duma de Stat pe 19 septembrie.

6
Tagurile:
Rusia, alegeri
Tematic
Dilema ruso-europeană a Moldovei: Ce cale trebuie să urmeze țara după alegeri?
Localitățile unde vor avea loc alegeri locale parțiale
PSD amenință puterea cu alegeri anticipate

Загрузка...