Mircea Geoană

Geoană, declarație de ultimă oră prin care îl confirmă pe Ion Iliescu

507
(reînnoit 19:16 31.05.2021)
Lipsa de logică și probe a acuzațiilor NATO în cazul Belarus este confirmată de secretarul general adjunct Mircea Geoană.

BUCUREȘTI, 31 mai – Sputnik. În avanpremiera întâlnirii de la Cotroceni cu președintele Iohannis, Mircea Geoană a făcut declarații despre ceea ce el numește ”deturnarea avionului Ryanair de regimul din Belarus”.

Geoană consideră că putem vorbi de ”piraterie la nivel de stat” și citează Consiliul Nord Atlantic care ”a condamnat în termeni puternici aterizarea forțată în Belarus de săptămâna trecută”.

”Această aterizare forțată a unui avion civil a pus în pericol viețile pasagerilor și a echipajului”, spune Geoană, continuând cu logica sa specifică: ”Acest gest este inacceptabil și violează normele ce guvernează Aviația civilă. Acest gest poate fi introdus în categoria pirateriei la nivel de stat”.

Remarcăm deci că Mircea Geoană menționează ”normele ce guvernează Aviația civilă”, fără a preciza că, deocamdată, NU există încă o investigație a ICAO - Organizația Internațională a Aviației Civile.

”Suntem în măsura să salutăm deciziile pe care UE le-a adoptat. UE are instrumente, NATO nu are și suntem în favoarea unei anchete internaționale care să aducă lumină și transparență în jurul acestui incident”, spune Mircea Geoană.

Deci, Geoană acuză și condamnă dar este ”în favoarea unei anchete internaționale care să aducă lumină și transparență în jurul acestui incident”! Carul acuzațiilor e pus înaintea boilor investigației, probatoriului, concluziilor specialiștilor! Tipic pentru NATO!

Mai mult, Geoană a declarat că ”este un incident ce ne arată modul în care regimul de la Minsk se opune principiilor democratice fundamentale”, dar că NATO face apel ca Belarus să ofere drepturi fundamentale la liberă exprimare” iar „Poporul din Belarus trebuie să-și aleagă calea”.

Adică un șir de afirmații fără sens, mai ales în condițiile actuale, în care ies la iveală scandaluri peste scandaluri legate de SUA, nucleul NATO! Probabil că spionarea liderilor europeni de către SUA, cu știința lui Biden, face parte din ”principiile democratice fundamentale”.

Cu alte cuvinte, Mircea Geoană confirmă și prin aceasta declarație caracterizarea pe care fostul președinte Ion Iliescu i-a făcut-o…

Așteptăm să vedem ce va spune și urmașul lui Ion Iliescu după întâlnirea de la ora 18 cu același personaj, ajuns secretar general adjunct al NATO.

Un incident mult mai grav și la înalt nivel politic a avut loc în 2013, când avionul prezidențial al Boliviei, cu președintele Evo Morales la bord, a fost obligat să schimbe traseul și să aterizeze la Viena, unde a fost oprit timp de 12 ore. Aeronava prezidențială a fost deturnată și reținută la solicitarea și intervențiile CIA, cu complicitatea autorităților din Franța, Portugalia, Italia și Spania, care au refuzat programatul zbor al avionului prezidențial prin spațiul lor aerian. Avionul președintelui Boliviei se îndrepta spre Moscova.

Motivul invocat de CIA a fost presupusa prezență la bord a lui Edward Snowden – o informație falsă. Președintele Morales a descris incidentul într-un articol publicat de ”Le Monde Diplomatique”.

507
Tagurile:
Ion Iliescu, Mircea Geoană
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Premierul Cîțu a anunțat NOILE MĂSURI de relaxare text INTEGRAL

220
(reînnoit 14:37 24.06.2021)
Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noi măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență și care intră în vigoare la 1 iulie.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Într-o conferință de presă premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noile măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea CNSU.
În contextul în care starea de alertă a fost modificată începând cu 12 iunie, premierul anunță acum noi relaxări, vizând organizarea de evenimente, zona culturală, sport, dar și turism și deservire a populației.

” În spațiile închise sau deschise se pot organiza evenimente cu până 50% din spectatori, de asemenea, și evenimente culturale cu până în 2500 de spectatori”, a spus premierul precizând – ”Ce e peste trebuie să fie vaccinați”.

Un alte aspect important - restaurantele și cafenelele pot fi deschise până la ora 2 noaptea, la capacitate maximă.

Programul cluburilor și al barurilor se extinde până la ora 2 noaptea, iar pensiunile și hotelurile pot caza la limita maximă.

De asemenea, la evenimente sportive pot participa spectatori la 50% din capacitate, indiferent dacă evenimentul se desfășoară la interior sau la exterior, dar cu condiția ca spectatorii să fie vaccinați sau testați.

Dacă toate persoanele sunt vaccinate, evenimentele se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului.

Târgurile, bâlciurile, talciocurile se redeschid iar sălile de fitness vor fi deschise până la capacitatea maximă.

Măsurile vor intra în vigoare de la 1 iulie.

***

Iată textul integral al Hotărârii adoptate la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

220
Tagurile:
Florin Cîţu

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis recunoaște: ”Sunt domenii în care discuțiile cu Rusia ar fi benefice”

160
(reînnoit 16:30 24.06.2021)
Președintele Klaus Iohannis a răspuns întrebărilor despre un summit european la care ar urma să fie invitată Rusia.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Prezent la summitul UE, președintele Iohannis a făcut o scurtă declarație de presă și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Ioahnnis a explicat că la summit se ca discuta despre managementul situațiilor de criză – amintind aici pandemia, dar și și schimbările climatice. ”Managementul situațiilor de criză trebuie îmbunătățit”, consideră președintele României.

”Sperăm să nu vină următoarea criză”, a spus Iohannis – ”Vorbind de managementul crizelor, avem nevoie să-l îmbunătățim, la nivel european. A fost foarte benefică implicarea Comisiei în achiziția de vaccinuri și cum au ajuns ele în statele membre”.

De asemenea, în cadrul întâlnirii se vor aborda situații complexe internaționale, printre care relația cu Rusia.

Întrebat de propunerea cancelarului Merkel și a președintelui Macron de a fi invitată Rusia la un viitor summit UE, președintele Klaus Iohannis a recunoscut că există situații în care dialogul este preferabil.

Această chestiune o vom discuta în consiliu și voi spune acolo prima dată opinia noastră, a spus Iohannis.

”Sunt probleme care trebuie discutate în relația cu Federația Rusă - sunt unele chestii pe care nu le putem tolera, dar sunt domenii discuțiile sunt preferabile. În cazul problemelor globale cum este încălzirea trebuie găsite canale de comunicare.

Dar, președintele Klaus Iohannis a sibliniat că deocamdată este vorba de o propunere, care urmează a fi analizată.

160
Tagurile:
Klaus Iohannis
Тема:
Relațiile româno-ruse

Загрузка...
Valeri Kuzmin

Ambasadorul Kuzmin: “Rusia ține minte tot!”