Iohannis și Biden

Bătălia din PNL e despre dominarea României - între GERMANIA și SUA

514
(reînnoit 14:52 31.05.2021)
Cel mai cunoscut analist geopolitic român pune problema într-un mod cu totul special – bătălia pentru partidul prezidențial nu este pentru liberalism, ci pentru controlul dominației asupra României, între SUA și liderul UE, Germania.

BUCUREȘTI, 31 mai – Sputnik. Cel mai cunoscut analist geopolitic român, controversatul Cozmin Gușă, deschide perspectiva analizei alegerilor din PNL dincolo de micile înțepături redate obsesiv de mass media.

Pentru Cozmin Gușă nu are nici un rost să analizeze ”meritele/calitățile versus greșelile/defectele lui Orban și Cîțu”, pentru că ”miza acestor alegeri din PNL este una care excede cu mult competiția internă”.

”Puteți deduce asta chiar prin simplul fapt că meciul a fost anclanșat prin nominalizarea competitorilor cu 4 luni de zile înaintea Congresului, timp în care multe se vor întâmpla - durata ciudat de mare a campaniei interne poate sugera mai ales cunoscătorilor cât de mari sunt tensiunile și mizele subterane”, scrie Cozmin Gușă.

De fapt, meciul din PNL este ”între Germania și SUA”, iar analistul argumentează: ”partidele românești și-au pierdut autonomia în stabilirea și alegerea propriilor lideri, totul se face “pe butoane”, ce sunt acționate de către regizorii interni ai jocului politic, care la rândul lor montează treburile după un scenariu și producție impuse din exterior”.

Cozmin Gușă recunoaște că aspectul este ”grav și rușinos”, dar subliniază că este ”corespunzător statutului de colonie pe care atâta l-am cerșit până l-am primit… și fără felicitări!

Trecând la cei doi candidați, mai curând la cele două avataruri (sau marionete, mai frust spus), ”Orban are un singur aliniament internațional, pe care și l-a agrementat și consolidat mai ales în ultimii doi ani, iar acela este cel cu creștin-democrații germani”.

Abilul și experimentatul analist face însă o precizare esențială: ”Observatorii atenți au văzut că relaționarea sa în Germania este ușor diferită de cea a lui Iohannis”.

De cealaltă parte, ”formarea profesională și cariera lui Cîțu sunt sub semnul SUA, de la studiile absolvite (cu greu!) peste Ocean, până la job-urile obținute în Noua Zeelandă sau Frankfurt, în instituții financiare controlate de la Langley”.

Mai mult, Cozmin Gușă afirmă că și poziția de prim-ministru ”a obținut-o tot așa, prin intervenție americană, dar atenție, nu în timpul administrației Trump (deși s-a încercat!), ci doar după ce sorosiștii lui Biden au preluat puterea în SUA!”.

Marcel Ciolacu, PSD
© Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Dar Iohannis? Ei bine, Cozmin Gușă consideră că președintele joacă la două capete, ca “să fie bine, să nu fie rău”…

”Mă pufnește râsul când aud analize care-l creditează ca fiind decidentul jocurilor din politica românească, el săracul abia își poate juca rolul de “trompetist”, fapt pentru care este răsplătit deocamdată strict cu rămânerea în funcție acum, respectiv cu promisiunea unei viitoare funcții în diplomația internațională”, scrie Cozmin Gușă.

Analistul spune clar: lui Iohannis ”i s-a indicat că deocamdată un joc la două capete în competiția Orban-Cîțu este mai util, iar dacă treburile se vor clarifica între timp, atunci i se va impune și o opțiune”.

Concluzia analistului geopolitic este clară: ”Jocul la două capete chiar și-n interiorul PNL este explicabil prin faptul că noile axe de orientare geopolitică în zona noastră încă n-au ajuns să-și implementeze jocurile”.

”Americanii au dat deja semnalul că se retrag din regiunea noastră treptat, dar încă nu se știe negocierea finală cu rușii lui Putin, negociere care va avea loc însă peste două săptămâni la Geneva”, spune Gușă, subliniind – ”Doar după asta vom afla dacă și cu ce atuuri mai vor americanii să rămână în mână, iar asta va include și prezența sau plecarea din România”.

De asemenea, adaugă în final analistul, după întâlnirea Putin-Biden ”va afla/negocia și Germania modalitatea și etapele  dezvoltării în Europa a parteneriatului ruso-german, cvasi-oficializat prin renunțarea americanilor la sancțiunile din North Stream 2”.

Întreaga analiză a lui Cozmin Gușă o puteți citi pe Solid News.

514
Tagurile:
PNL
Tematic
Lider PNL: “USR e o formațiune creată să distrugă această țară”
Grupul politic european din care face parte PNL vrea să lase Cehia fără fonduri europene
Coaliția ia foc la Iași: primarul PNL intră în GREVĂ și vrea anticipate!
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Premierul Cîțu a anunțat NOILE MĂSURI de relaxare text INTEGRAL

182
(reînnoit 14:37 24.06.2021)
Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noi măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență și care intră în vigoare la 1 iulie.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Într-o conferință de presă premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noile măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea CNSU.
În contextul în care starea de alertă a fost modificată începând cu 12 iunie, premierul anunță acum noi relaxări, vizând organizarea de evenimente, zona culturală, sport, dar și turism și deservire a populației.

” În spațiile închise sau deschise se pot organiza evenimente cu până 50% din spectatori, de asemenea, și evenimente culturale cu până în 2500 de spectatori”, a spus premierul precizând – ”Ce e peste trebuie să fie vaccinați”.

Un alte aspect important - restaurantele și cafenelele pot fi deschise până la ora 2 noaptea, la capacitate maximă.

Programul cluburilor și al barurilor se extinde până la ora 2 noaptea, iar pensiunile și hotelurile pot caza la limita maximă.

De asemenea, la evenimente sportive pot participa spectatori la 50% din capacitate, indiferent dacă evenimentul se desfășoară la interior sau la exterior, dar cu condiția ca spectatorii să fie vaccinați sau testați.

Dacă toate persoanele sunt vaccinate, evenimentele se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului.

Târgurile, bâlciurile, talciocurile se redeschid iar sălile de fitness vor fi deschise până la capacitatea maximă.

Măsurile vor intra în vigoare de la 1 iulie.

***

Iată textul integral al Hotărârii adoptate la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

182
Tagurile:
Florin Cîţu

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis recunoaște: ”Sunt domenii în care discuțiile cu Rusia ar fi benefice”

139
(reînnoit 16:30 24.06.2021)
Președintele Klaus Iohannis a răspuns întrebărilor despre un summit european la care ar urma să fie invitată Rusia.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Prezent la summitul UE, președintele Iohannis a făcut o scurtă declarație de presă și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Ioahnnis a explicat că la summit se ca discuta despre managementul situațiilor de criză – amintind aici pandemia, dar și și schimbările climatice. ”Managementul situațiilor de criză trebuie îmbunătățit”, consideră președintele României.

”Sperăm să nu vină următoarea criză”, a spus Iohannis – ”Vorbind de managementul crizelor, avem nevoie să-l îmbunătățim, la nivel european. A fost foarte benefică implicarea Comisiei în achiziția de vaccinuri și cum au ajuns ele în statele membre”.

De asemenea, în cadrul întâlnirii se vor aborda situații complexe internaționale, printre care relația cu Rusia.

Întrebat de propunerea cancelarului Merkel și a președintelui Macron de a fi invitată Rusia la un viitor summit UE, președintele Klaus Iohannis a recunoscut că există situații în care dialogul este preferabil.

Această chestiune o vom discuta în consiliu și voi spune acolo prima dată opinia noastră, a spus Iohannis.

”Sunt probleme care trebuie discutate în relația cu Federația Rusă - sunt unele chestii pe care nu le putem tolera, dar sunt domenii discuțiile sunt preferabile. În cazul problemelor globale cum este încălzirea trebuie găsite canale de comunicare.

Dar, președintele Klaus Iohannis a sibliniat că deocamdată este vorba de o propunere, care urmează a fi analizată.

139
Tagurile:
Klaus Iohannis
Тема:
Relațiile româno-ruse

Загрузка...
Serghei Narîșkin, șeful SVR

Șeful SVR: Experții din SUA vor creeze un “minister al adevărului”