Liviu Pleșoianu

Eveniment așteptat: Liviu Pleșoianu reintră de AZI în acțiune!

3386
Mult timp considerat ca un lider al noii generații de politicieni național – suveraniști, Liviu Pleșoianu, anunță acum o revenire de durată și cu bătaie lungă

BUCUREȘTI, 31 mai – Sputnik. Un anunț așteptat de mulții admiratori ai omului politic Liviu Pleșoianu – dar și de cei care apreciază tentativa sa de… ”resetare”. De schimbare a omului – de fapt, revenire la calitatea de OM. 

Aceste pare a fi și mesajul transmis pe pagina de Facebook, în care anunță o prezență constantă, începând din această seară.

”Adevărata mare RESETARE... Începând de luni, 31 mai, ora 21:00... Pe această pagină... Vă aștept...”, scrie și spune simplu Liviu Pleșoianu. 

Într-o postare anterioară, Liviu Pleșoianu prezenta un fragment din cartea sa ”Adevărata mare Resetare” – pe care a scris-o în ultimele luni, publicând-o mai întâi în engleză și ulterior în română.

”De sute de ani deja, locuitorii acestei Planete nu mai sunt beneficiari, ci victime ale unor experimente politice, sociale şi economice care, printr-un efect cumulativ, au atins punctul critic al distrugerii omenescului, a esenţei umane, a fibrei celei tari a speciei”, scrie Pleșoianu, subliniind că ”toate aceste experimente sunt elaborate şi puse în practică printr-un circuit decizional de tip piramidal”.

Astfel, în înțelegerea sa, la nivelul bazal sunt pionii, ”cei care pun în aplicare planurile, cei care asigură fără să știe și fără să vrea derularea efectivă a experimentelor”.

La mijloc, sunt ”cei care conduc lumea la vedere – preşedinţi, premieri, guverne, parlamente, servicii, instituţii influente naţionale şi internaţionale, puternici bancheri şi oameni de afaceri”.

”Sus, ei bine, sus... avem deja de a face cu adevăraţii conducători şi iniţiatori ai tuturor acestor experimente – fiinţe al căror scop nu este doar controlul, ci dirijarea umanităţii către un sens evolutiv opus celui cerut de destinul şi menirea regnului uman”, scrie Liviu Pleșoianu în cartea ””Adevărata mare RESETARE”. 
3386
Tagurile:
Liviu Pleșoianu
Familie

PSD lasă puterea în ofsaid și propune o lege pentru familiile cu copii

99
(reînnoit 15:20 17.06.2021)
PSD a prezentat astăzi o propunere a unui pachet legislativ care să sprijine suplimentar familiile cu copii în vederea stimulării natalității.

BUCUREȘTI,  17 iun – Sputnik. PSD dă șah mat puterii care tot amână creșterea alocațiilor pentru copii și propune măsuri de stimulare a natalității.

Praga
© Sputnik / Алексей Даничев

Astfel, PSD a prezentat astăzi o lege prin care se propune nu doar  creșterea alocațiilor, ci și deduceri pentru salariații cu copii și acordarea de tichete sociale pentru stimularea participării copiilor cu vârsta de până la 6 ani la învățământul preșcolar, public și privat.

„Orice om politic responsabil din România este conștient de faptul că cea mai mare problemă pe care o are acum România, ca stat, ca neam, este de natură demografică: declinul populației. Mai mult, declinul populaţiei şi îmbătrânirea ei duc la o problemă de viaţă şi de moarte pentru o economie: deficitul de forţă de muncă şi colapsul sistemelor de pensii”, a explicat președintele PSD Marcel Ciolacu sensul acestei propuneri de lege.

El a arătat că singura soluție pentru această problemă este stimularea natalității, în paralel cu combaterea migrației forței de muncă, ținând cont de faptul că numărul de copii români născuți în străinătate îl depășește pe cel al copiilor născuți în România.

”Pe acești români trebuie să-i încurajăm să se întoarcă într-o țară unde merită să trăiască, unde să-și crească copii! Dar pentru asta și ei, și românii rămași în țară, trebuie să beneficieze de un suport real din partea statului român”, a arătat astăzi președintele PSD.

Ciolacu a arătat că PSD vrea să pună accentul pe servicii educaționale și de sănătate și nu pe acordarea unor sume de bani.

”Din punctul meu de vedere, soluția pentru natalitate nu ține doar de durata concediului de maternitate sau de nivelul alocației. Sunt doar un punct de plecare. Familiile tinere au însă nevoie de servicii : de creșe moderne, de grădinițe, școli și afterschool-uri, de servicii de sănătate adecvate. Practic, mamele au nevoie de întreaga infrastructură de servicii sociale, de educație și sănătate, după ce se termină concediul de maternitate”, a mai spus Ciolacu pe această temă.

În legea PSD, voucherele pentru creșe și grădinițe vor putea fi folosite, atât la stat, dar și la privat pe motiv că, dacă statul lasă mult de dorit în ceea ce privește creșterea infrastructurii, să fie lăsat să participe și mediul privat care se mișcă mai repede.

Mai mult, PSD propune ca familiile să fie sprijinite și în ceea ce privește achiziționarea unei locuințe sau a uneia mai mari, și să fie ajutate pe perioada în care copilul este mic, inclusiv prin suspendări ale plății ratelor, cu sprijinul statului.

Ciolacu a mai atras atenția că, în urma măsurilor luate de guvernele de dreapta, în 2019 și 2020 în România s-a născut cel mai mic număr de copii din ultimii 50 de ani, iar această tendință trebuie inversată.

99
Tematic
Românii, campioni la nașteri în Italia
O păpușă care se vinde în România naște controverse – motivul este șocant
Ziua de naștere a Patriarhului României: cum va fi sărbătorită
Baby-boom post Pandemie în România? 2021 aduce mai multe nașteri

Загрузка...
Vlad FIlat și Angela Gonța

Cât de mult a crescut fiica lui Filat și Gonța: Cum arată acum copilul fostului premier

66
(reînnoit 13:02 17.06.2021)
Fostul premier Vlad Filat a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu fiica sa cea mică Ecaterina, care s-a născut din căsnicia cu jurnalista Angela Gonța.

CHIȘINĂU, 17-Sputnik. Vlad Filat a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu fiica sa Ecaterina, care a împlinit recent vârsta de 7 ani. Fostul premier pare extrem de înduioșat, mai ales că mezina îi seamănă leit.

Vlad Filat și Angela Gonța s-au căsătorit în anul 2014, dar căsnicia lor nu a durat mult. Cei doi au divorțat în timp ce fostul premier se afla în detenție, unde își ispășea pedeapsa pentru corupție. 

Politicianul mai are copii, o fată și un băiat, din căsătoria cu Sanda Diviricean.

66
Tagurile:
Angela Gonța, Vlad Filat

Загрузка...
Protestele transportatorilor, București

Transportatorii români de marfă, protest față de ”hărțuirea” ANAF

0
Transportatorii de marfă din mai multe centre economice ale României vor face un protest inedit astăzi. Și anume, ei vor circula cu o viteză redusă pe cele mai importante artere de trafic din România, protestând, astfel, contra ”hărțuirii” autorităților fiscale.

BUCUREȘTI, 18 iun – Sputnik. Oamenii care lucrează în industria transporturilor au decis ca astăzi, 18 iunie 2021, să protesteze. Ei acuză faptul că industria transporturilor ”este hărţuită de autorităţile de control fiscale, care au decis reîncadrarea diurnelor acordate şoferilor ca venituri de natură salarială şi impozitarea acestora cu impozit pe venit şi contribuţii sociale”.

Mai exact, transportatorii spun că aceste controale se fac, în cele mai multe cazuri, pe ultimii cinci ani, astfel că valoarea deciziilor de impunere rezultate se ridică la câteva milioane de euro la firmele cu parcuri în jur de 100 de camioane, depăşind cu mult cifra de afaceri pe 2-3 ani a acestor firme.

Ce înseamnă, mai exact, toate acestea? Ei bine, transportatorii susțin că este vorba, practic, de sume imense, pe care în majoritatea cazurilor firmele sancţionate nu au fonduri din care să le achite.

Aceasta nu este, însă, unica nemulțumire a transportatorilor. Ei mai doresc, de asemenea, eliminarea tratamentului fiscal discriminatoriu de care beneficiază angajaţii la stat faţă de privaţi.

Practic, vorbim despre prevederile HG 714/2018, care oferă bugetarilor posibilitatea de a deconta, fără documente justificative, 230 de lei pe noapte pentru cheltuieli de cazare.

Transportatorii de marfă sunt preocupaţi şi de intenţia actualului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, de a introduce vinieta pe kilometru, după principiul ”poluatorul plăteşte”, promovată intens de Comisia Europeană de ani de zile, dar neintrodusă în practică de nici o ţară europeană, ca urmare a taxelor de drum care ar creşte exponenţial pentru transportatorii de mărfuri, informează stiripesurse.ro.

Creșterile de care vorbesc transportatorii ar urma să se reflecte în prețul de la raft al produselor.

Ei spun că Guvernul României se gândește să penalizeze suplimentar firmele românești prin supraimpozitare și suprataxare, în timp ce alte state est-europene caută soluţii să menţină competitivitatea propriilor companii de transport pe piaţa comunitară, competitivitate redusă prin reglementările protecţioniste impuse de vest-europeni prin Pachetul Mobilitate, care va intra în vigoare complet în februarie 2022.

Firmele de transport internaţional contribuie masiv la reducerea deficitului balanţei comerciale a României, care în 2020 a ajuns la peste 16 miliarde de euro, mai spun transportatorii.

În opinia lor, pare de neînţeles hotărârea cu care instituţiile statului român acţionează în direcţia punerii pe butuci a unui segment economic care angajează aproape 400.000 de oameni direct şi indirect.

Tocmai de aceea, transportatorii români solicită Guvernului să fie consultaţi înainte de introducerea de noi reglementări care le vizează activitatea, aşa cum se cuvine unui sector economic care contribuie cu peste 7% la PIB-ul României.

Potrivit Preşedintelui Federaţiei Operatorilor Români de Transport -FORT, Augustin Hagiu, acţiunile de protest vor consta în informare cu afişe, cu bannere şi circulaţie în coloană a autovehiculelor de transport marfă.
0
Tagurile:
Romania, protest, transportatori

Загрузка...