Eugen Orlando Teodorovici

Teodorovici pune punctul pe „i” în relația cu SUA: ”Deficitar, dacă nu chiar pe minus”

360
Cunoscut ca patriot și om de finanțe pragmatic, Eugen Teodorovici ocupă acum o funcție în care știe ce are de făcut: să transforme ”relația strategică” într-una profitabilă – DAR și pentru români!

BUCUREȘTI, 30 mai – Sputnik. Mulți au rămas surprinși când Eugen Teodorovici a fost ales vicepreședinte al Consiliului de Afaceri Româno-American (Romanian-American Business Council – RABC). De fapt, se repetă episodul Geoană!

Un lider politic acuzat de propaganda rusofobă că este „omul Moscovei” ajunge într-o funcție importantă pe baza opțiunii… americane! Astfel, din ”omul Moscovei” Geoană a ajuns omul numărul 2 din NATO, iar ”omul Moscovei”, cum îl acuza chiar Cîțu, sau ”tupeu de slav”, cum îl gratula Radu Tudor, Teodorovici ocupă funcția susmenționată. 

Dar, asta nu înseamnă că Teodorovici este mai puțin patriot și mai puțin lipsit de gândire logică, pragmatică în economie! Așa încât, chiar din primele zile în noua funcție, el anunță deviza sub care va acționa: „Parteneriatul cu SUA TREBUIE să conteze și pentru economie‼️”.

Teodorovici arată că dincolo de parteneriatul strategic al României cu SUA, în domeniul militar, în cadrul NATO, de egală importanță consider a fi și parteneriatul economic RO-SUA”, spune Teodorovici.

De menționat că Teodorovici a fost ministrul care a găsit calea rezolvării bugetare a ”promisiunii” lui Iohannis – de fapt, ”misiunii” – de a asigura cota de minim 2% din  pe care PIB pentru Apărare, în mare parte pentru industria americană de război.

Așa încât acum Teodorovici spune clar – ”Dacă parteneriatul în domeniul apărării ne oferă confortul unei vieți de zi cu zi, liniștite, confort apreciat cu atât mai mult recent, când am văzut cele petrecute în Israel, cel în domeniul economic ne este stringent necesar în special acum, când la orizont se arată norii negrii ai unei crize economice pentru care țara noastră, cu actuala ”comedie” de guvernare, clar nu este pregătită”.

Ori, spune Teodorovici, din acest considerent, el se declară ”mai mult decât onorat” să fie ales în funcția de la RABC.

”O funcție cheie, din care voi putea contribui la dezvoltarea relațiilor cu partea americană, la nivel de companii și organisme guvernamentale și, mai ales, la creșterea prezenței americane în economia românească, prin atragerea de noi investiții americane, capitol la care guvernul de dreapta, în toate formulele sale, este deficitar, dacă nu chiar pe minus‼”, scrie Teodorovici într-o postare pe pagina de socializare.

Fostul ministru și președinte executiv al PSD dorește ca, alături de întreaga echipă a RABC, condusă de președintele Ștefan Minovici, să dezvolte relațiile dintre România și Statele Unite, ”în beneficiul economiei României și al mediului de afaceri românesc”.

”Și desigur, vom aduce în România, cu mult mai mult decât o șapcă…”, încheie Teodorovici ironic. Credem că ironic nu numai la adresa lui Iohannis…
360
Tematic
"Vom fi nevoiți să renunțăm": Armata SUA și-a recunoscut tancul ca nepotrivit pentru luptă
Biden, anunțul momentului! SUA pregătește un ”război mondial” sau ”arma păcii”?!
China, reacție fulminantă și provocare pentru SUA! Biden, băgat în corzi!
Ministerul rus de Externe, despre decizia SUA de a nu readera la Tratatul ʺCer Deschisʺ
Familie

PSD lasă puterea în ofsaid și propune o lege pentru familiile cu copii

64
(reînnoit 15:20 17.06.2021)
PSD a prezentat astăzi o propunere a unui pachet legislativ care să sprijine suplimentar familiile cu copii în vederea stimulării natalității.

BUCUREȘTI,  17 iun – Sputnik. PSD dă șah mat puterii care tot amână creșterea alocațiilor pentru copii și propune măsuri de stimulare a natalității.

Praga
© Sputnik / Алексей Даничев

Astfel, PSD a prezentat astăzi o lege prin care se propune nu doar  creșterea alocațiilor, ci și deduceri pentru salariații cu copii și acordarea de tichete sociale pentru stimularea participării copiilor cu vârsta de până la 6 ani la învățământul preșcolar, public și privat.

„Orice om politic responsabil din România este conștient de faptul că cea mai mare problemă pe care o are acum România, ca stat, ca neam, este de natură demografică: declinul populației. Mai mult, declinul populaţiei şi îmbătrânirea ei duc la o problemă de viaţă şi de moarte pentru o economie: deficitul de forţă de muncă şi colapsul sistemelor de pensii”, a explicat președintele PSD Marcel Ciolacu sensul acestei propuneri de lege.

El a arătat că singura soluție pentru această problemă este stimularea natalității, în paralel cu combaterea migrației forței de muncă, ținând cont de faptul că numărul de copii români născuți în străinătate îl depășește pe cel al copiilor născuți în România.

”Pe acești români trebuie să-i încurajăm să se întoarcă într-o țară unde merită să trăiască, unde să-și crească copii! Dar pentru asta și ei, și românii rămași în țară, trebuie să beneficieze de un suport real din partea statului român”, a arătat astăzi președintele PSD.

Ciolacu a arătat că PSD vrea să pună accentul pe servicii educaționale și de sănătate și nu pe acordarea unor sume de bani.

”Din punctul meu de vedere, soluția pentru natalitate nu ține doar de durata concediului de maternitate sau de nivelul alocației. Sunt doar un punct de plecare. Familiile tinere au însă nevoie de servicii : de creșe moderne, de grădinițe, școli și afterschool-uri, de servicii de sănătate adecvate. Practic, mamele au nevoie de întreaga infrastructură de servicii sociale, de educație și sănătate, după ce se termină concediul de maternitate”, a mai spus Ciolacu pe această temă.

În legea PSD, voucherele pentru creșe și grădinițe vor putea fi folosite, atât la stat, dar și la privat pe motiv că, dacă statul lasă mult de dorit în ceea ce privește creșterea infrastructurii, să fie lăsat să participe și mediul privat care se mișcă mai repede.

Mai mult, PSD propune ca familiile să fie sprijinite și în ceea ce privește achiziționarea unei locuințe sau a uneia mai mari, și să fie ajutate pe perioada în care copilul este mic, inclusiv prin suspendări ale plății ratelor, cu sprijinul statului.

Ciolacu a mai atras atenția că, în urma măsurilor luate de guvernele de dreapta, în 2019 și 2020 în România s-a născut cel mai mic număr de copii din ultimii 50 de ani, iar această tendință trebuie inversată.

64
Tematic
Românii, campioni la nașteri în Italia
O păpușă care se vinde în România naște controverse – motivul este șocant
Ziua de naștere a Patriarhului României: cum va fi sărbătorită
Baby-boom post Pandemie în România? 2021 aduce mai multe nașteri

Загрузка...
Vlad FIlat și Angela Gonța

Cât de mult a crescut fiica lui Filat și Gonța: Cum arată acum copilul fostului premier

53
(reînnoit 13:02 17.06.2021)
Fostul premier Vlad Filat a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu fiica sa cea mică Ecaterina, care s-a născut din căsnicia cu jurnalista Angela Gonța.

CHIȘINĂU, 17-Sputnik. Vlad Filat a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie cu fiica sa Ecaterina, care a împlinit recent vârsta de 7 ani. Fostul premier pare extrem de înduioșat, mai ales că mezina îi seamănă leit.

Vlad Filat și Angela Gonța s-au căsătorit în anul 2014, dar căsnicia lor nu a durat mult. Cei doi au divorțat în timp ce fostul premier se afla în detenție, unde își ispășea pedeapsa pentru corupție. 

Politicianul mai are copii, o fată și un băiat, din căsătoria cu Sanda Diviricean.

53
Tagurile:
Angela Gonța, Vlad Filat

Загрузка...

Cele mai frumoase orașe din Rusia - Top 20