Ludovic Orban

OFICIAL - nereguli de 4,8 miliarde euro sub Orban!

255
(reînnoit 14:37 28.05.2021)
O sumă imensă - nereguli au fost sesizate în toate sectoarele de activitate, atât la achizițiile din bani guvernamentali, cât pe achizițiile din fonduri europene – din perioada guvernării Orban, despre care NU se vorbește

BUCUREȘTI, 28 mai – Sputnik. Date uluitoare scoase la iveală de raportul pe 2020 al Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC)! Nereguli de aproape 5 miliarde în plină pandemie!

Unul dintre cei importanți specialiști în recuperări financiare, fostul senator Iulia Urban, este mult mai dur când interpretează datele: ”4,8 mld euro bani sifonați în pandemie în România!”, scrie Urban pe pagina de socializare

Fostul senator numește informația pe bună dreptate ”Bomba zilei”, numai că nimeni nu a vorbit de asta!

”Nereguli au fost sesizate în toate sectoarele de activitate, atât la achizițiile din bani guvernamentali, cât pe achizițiile din fonduri europene”, scrie Iulian Urban.

Repetăm, e vorba de Raportul pe 2020 – an dominat total de pandemie, cu stare de urgență și de alertă dar și cu ”achizițiile realizate de autorități pentru stăvilirea pandemiei”, după cum subliniază Iulian Urban.

Raportul Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor 2020
© Photo : Captură Ecran / Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor
Raportul Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor 2020

Și Bogdan Mândru, specialist în consultanță fonduri europene și finanțări nerambursabile punctează ceea ce apare în Raport:

”Raportată la valoarea totală estimată a procedurilor în care s-au emis decizii de admitere a contestațiilor, valoarea estimată a procedurilor de atribuire în care Consiliul a dispus anularea acestora a fost de 2.290.481.893,55 RON (echivalent a 473.523.783,58 EURO), iar cea a procedurilor de atribuire în care s-au dispus măsuri de remediere s-a ridicat la suma de 21.459.715.787,56 RON (echivalent a 4.436.483.799,71 EURO)”.

Prezentăm integral Raportul pe 2020 al Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor.

255
Tematic
AUR devine coleg cu Viktor Orban?
Viktor Orban și Fidesz au devenit mai populari în Ungaria
Ludovic Orban amenință că vaccinarea va fi pe bani, Cîțu îl contrazice
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Premierul Cîțu a anunțat NOILE MĂSURI de relaxare text INTEGRAL

287
(reînnoit 14:37 24.06.2021)
Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noi măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență și care intră în vigoare la 1 iulie.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Într-o conferință de presă premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noile măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea CNSU.
În contextul în care starea de alertă a fost modificată începând cu 12 iunie, premierul anunță acum noi relaxări, vizând organizarea de evenimente, zona culturală, sport, dar și turism și deservire a populației.

” În spațiile închise sau deschise se pot organiza evenimente cu până 50% din spectatori, de asemenea, și evenimente culturale cu până în 2500 de spectatori”, a spus premierul precizând – ”Ce e peste trebuie să fie vaccinați”.

Un alte aspect important - restaurantele și cafenelele pot fi deschise până la ora 2 noaptea, la capacitate maximă.

Programul cluburilor și al barurilor se extinde până la ora 2 noaptea, iar pensiunile și hotelurile pot caza la limita maximă.

De asemenea, la evenimente sportive pot participa spectatori la 50% din capacitate, indiferent dacă evenimentul se desfășoară la interior sau la exterior, dar cu condiția ca spectatorii să fie vaccinați sau testați.

Dacă toate persoanele sunt vaccinate, evenimentele se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului.

Târgurile, bâlciurile, talciocurile se redeschid iar sălile de fitness vor fi deschise până la capacitatea maximă.

Măsurile vor intra în vigoare de la 1 iulie.

***

Iată textul integral al Hotărârii adoptate la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

287
Tagurile:
Florin Cîţu

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis recunoaște: ”Sunt domenii în care discuțiile cu Rusia ar fi benefice”

223
(reînnoit 16:30 24.06.2021)
Președintele Klaus Iohannis a răspuns întrebărilor despre un summit european la care ar urma să fie invitată Rusia.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Prezent la summitul UE, președintele Iohannis a făcut o scurtă declarație de presă și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Ioahnnis a explicat că la summit se ca discuta despre managementul situațiilor de criză – amintind aici pandemia, dar și și schimbările climatice. ”Managementul situațiilor de criză trebuie îmbunătățit”, consideră președintele României.

”Sperăm să nu vină următoarea criză”, a spus Iohannis – ”Vorbind de managementul crizelor, avem nevoie să-l îmbunătățim, la nivel european. A fost foarte benefică implicarea Comisiei în achiziția de vaccinuri și cum au ajuns ele în statele membre”.

De asemenea, în cadrul întâlnirii se vor aborda situații complexe internaționale, printre care relația cu Rusia.

Întrebat de propunerea cancelarului Merkel și a președintelui Macron de a fi invitată Rusia la un viitor summit UE, președintele Klaus Iohannis a recunoscut că există situații în care dialogul este preferabil.

Această chestiune o vom discuta în consiliu și voi spune acolo prima dată opinia noastră, a spus Iohannis.

”Sunt probleme care trebuie discutate în relația cu Federația Rusă - sunt unele chestii pe care nu le putem tolera, dar sunt domenii discuțiile sunt preferabile. În cazul problemelor globale cum este încălzirea trebuie găsite canale de comunicare.

Dar, președintele Klaus Iohannis a sibliniat că deocamdată este vorba de o propunere, care urmează a fi analizată.

223
Tagurile:
Klaus Iohannis
Тема:
Relațiile româno-ruse

Загрузка...

Fanii suedezi celebrează victoria cu scorul 3:2 în meciul cu Polonia