Klaus Iohannis

Iohannis intră în normalitate: laudă un lider de top PSD!

0
Președintele Iohannis a onorat Ziua Internațională a Medicinei de Urgență, prilej cu care a adus laude mai multe instituții și personalități, prin care și unul dintre cei mai importanți primari PSD.

BUCUREȘTI, 27 mai – Sputnik. Cu ocazia Zilei Internaționale a Medicinei de Urgență, președintele Klaus Iohannis a onorat manifestare printr-o vizită la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Bagdasar-Arseni”.

”Dați-mi voie să îi felicit pe toți cei care lucrează în medicina de urgență!”, a declarat președintele. ”Doamnelor, domnilor, vă admir pentru dăruirea, pentru abnegația cu care vă faceți profesia. Salvați vieți în fiecare zi, dați speranță oamenilor bolnavi și pentru asta meritați nu doar felicitări ci și mulțumiri.”

Cu această ocazie, președintele a adresat felicitări pentru activitatea depusă de toți cei care au colaborat în această perioadă dificilă – inclusiv primăriei Sector 4, condusă de pesedistul dr. Daniel Băluță!

”Astăzi am venit la UPU, la o unitate modernă, la cele mai înalte standarde - este un exemplu de colaborare între primăria de sector și Guvern”,  a spus președintele, arătând că ”Primăria de sector s-a ocupat de corpul de clădire, iar Ministerul Sănătății a asigurat dotările”.

Președintele a subliniat că acesta este ”un exemplu pentru modul în care ne dorim să arate spitalele din România și sunt convins că în curând vom avea nu doar corpuri de clădire ci spitale întregi”.

Iohannis a ținut să sublinieze că a fost ”un an infernal pentru personalul din medicina de urgență, acest an pandemic în care lucrurile s-au complicat enorm”.

”Știu că ați lucrat până la epuizare și ați contribuit la soluționarea acestor situații  în pandemie - sunteți eroii noștri și românii trebuie să înțeleagă că nu se pot aduce suficiente mulțumiri pentru munca depusă de personalul medical și de corpul UPU”, a declarat președintele Klaus Iohannis.
0
Tagurile:
PSD, Klaus Iohannis
Marcel Ciolacu

Ciolacu: Guvernul s-a întors de la Bruxelles cu zero euro pentru agricultură

0
Marcel Ciolacu a afirmat astăzi că România a plecat la Bruxelles cu o solicitare de şapte miliarde pentru agricultură, iar miniştrii Cristian Ghinea şi Adrian Oros s-au întors cu zero euro.

BUCUREȘTI, 12 iun – Sputnik. Președintele PSD Marcel Ciolacu a arătat într-o conferinţă de presă ținută la Craiova cum a eșuat Guvernul în negocierile pentru agricultură.

Ciolacu a criticat Guvernul pentru că a trimis la Bruxelles documente pe care nu le-a citit, ”documente făcute de către companii private ca pe urmă să acceseze aceste fonduri sau aberaţii cum sunt 133.000 de euro pentru formarea unui singur om, de parcă l-am trimite pe Marte”.

Una dintre cauze, a arătat Ciolacu, este că Guvernul nu a vrut un dialog cu autorităţile locale și de aceea ”s-a ajuns ca să fim iarăşi ruşinea Europei”.

”Chiar vorbeam cu domnul senator Preoteasa cât de mult ar fi însemnat pentru Dolj să fi prins acele sume pentru irigaţii, cum au prins Polonia, Ungaria, Bulgaria. Am plecat la negocieri la Bruxelles cu Comisia cu o solicitare de şapte miliarde, au ajuns domnul Ghinea şi cu domnul Oros la 3,8 miliarde şi s-au întors cu zero euro pentru agricultura românescă”, a mai declarat Ciolacu.

0
Tagurile:
Marcel Ciolacu

Загрузка...
Prima ședință a noului Senat al României

Orban recunoaște în cadrul coaliţiei au existat momente de criză

0
(reînnoit 18:12 11.06.2021)
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a recunoscut astăzi că în cadrul coaliţiei au existat momente de criză și că astfel de momente vor mai fi înregistrate, guvernările de coaliţie fiind în general "complicate".

BUCUREȘTI, 11 iun – Sputnik. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a catalogat astăzi alianţa cu USR- PLUS, într-o declarație făcută la Bacău, ca fiind una care necesită dialog permanent şi o armonizare constantă a poziţiilor. El a recunoscut că au existat momente de criză în coaliție și nu s-a sfiit să recunoască faptul că asemenea momente vor mai avea loc și în viitor, pentru că guvernările de coaliţie sunt în general "complicate".

Orban a strecurat și câteva critici la adresa USR, spunând despre această formațiune că e un partid mai nou care nu are o definire doctrinară clară și ale cărui poziţii de multe ori se stabilesc în funcţie de conjunctură, de context.

Mai mult, Orban spune despre USR că este un partid care nu are experienţa guvernării.

0
Tagurile:
Ludovic Orban
Tematic
Celebru economist dezvăluie ce NU a spus Cîțu despre PNRR: ”Este și un pericol!”
Pierde România banii de la UE prin PNRR? Cîțu, explicații
George Simion, denunț incendiar contra UE și a Guvernului Cîțu

Загрузка...

Italia: Bărbat acuzat în legătură cu morții din camionul descoperit în Essex

0
(reînnoit 17:58 13.06.2021)
Un bărbat de 27 de ani a fost reținut lângă Milano în legătură cu moartea a 39 de migranți găsiți în Essex, Marea Britanie, în 2019.

Filmarea prezentată public azi dimineață arată suspectul reținut de poliția italiană.

Suspectul, Dragoș Damian, a fost acuzat de conspirație în a asista imigrarea ilegală, printre alte capete de acuzare.

Un total de 31 de bărbați și 8 femei, care aveau cetățenie vietnameză, și despre care se crede că erau muncitori migranți fără acte, au fost găsiți decedați într-un container din Essex în octombrie 2019.

0
Tagurile:
Morți, Camion, Italia

Загрузка...