Marcel Ciolacu

PSD se ține de cuvânt Moțiune de cenzură, AUR este cooptat

251
(reînnoit 06:48 27.05.2021)
Așa cum a promis, imediat după prezentarea PNRR în Parlament, social democrații vor depune moțiune de cenzură, au anunțat și data – iar de data asta AUR e cooptat în acțiune.

BUCUREȘTI, 27 mai – Sputnik. După discursul din Parlament apreciat de întreaga presă, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat moțiunea de cenzură va fi depusă pe 14 iunie.

Totodată, președintele PSD a subliniat că textul moţiunii va fi trimis şi celor de la AUR pentru propriile completări.

”Pe 14 iunie o să depunem moţiunea de cenzură”, a spus Ciolacu. ”O să începem să lucrăm la text, o să trimitem textul şi la parlamentarii neafiliaţi - este şi grupul AUR în Parlament şi o să trimitem textul, poate au şi dânşii adăugiri la text, pentru că au anunţat deja că vor vota o eventuală moţiune de cenzură depusă în Parlament”.

Deocamdată AUR nu a reacționat oficial, dar este greu de crezut, mai ales după declarațiile de ieri din Parlament, că nu va vota pentru căderea Guvernului Cîțu.

În schimb, e de precizat că AUR acuză PSD de „blat” cu PNL, pentru că nu a părăsit sala la PNRR, asigurând astfel cvorumul necesar guvernului.

”AUR a părăsit sala pentru a nu asigura cvorum. Era suficient să o facă și cei de la PSD și nu trecea dar e evident că au făcut blat cu puterea pe seama românilor”, scrie AUR pe pagina oficială.

În direct la TVR, Marcel Ciolacu a precizat că PSD „încearcă să dărâmăm Guvernul cu această moţiune de cenzură pe care o vom depune”, știind însă că trebuie să surmonteze  diferenţă de ”34 de voturi între Putere şi Opoziţie”.

251
Tagurile:
Moțiune de cenzură, AUR, PSD
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Premierul Cîțu a anunțat NOILE MĂSURI de relaxare text INTEGRAL

211
(reînnoit 14:37 24.06.2021)
Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noi măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență și care intră în vigoare la 1 iulie.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Într-o conferință de presă premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noile măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea CNSU.
În contextul în care starea de alertă a fost modificată începând cu 12 iunie, premierul anunță acum noi relaxări, vizând organizarea de evenimente, zona culturală, sport, dar și turism și deservire a populației.

” În spațiile închise sau deschise se pot organiza evenimente cu până 50% din spectatori, de asemenea, și evenimente culturale cu până în 2500 de spectatori”, a spus premierul precizând – ”Ce e peste trebuie să fie vaccinați”.

Un alte aspect important - restaurantele și cafenelele pot fi deschise până la ora 2 noaptea, la capacitate maximă.

Programul cluburilor și al barurilor se extinde până la ora 2 noaptea, iar pensiunile și hotelurile pot caza la limita maximă.

De asemenea, la evenimente sportive pot participa spectatori la 50% din capacitate, indiferent dacă evenimentul se desfășoară la interior sau la exterior, dar cu condiția ca spectatorii să fie vaccinați sau testați.

Dacă toate persoanele sunt vaccinate, evenimentele se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului.

Târgurile, bâlciurile, talciocurile se redeschid iar sălile de fitness vor fi deschise până la capacitatea maximă.

Măsurile vor intra în vigoare de la 1 iulie.

***

Iată textul integral al Hotărârii adoptate la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

211
Tagurile:
Florin Cîţu

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis recunoaște: ”Sunt domenii în care discuțiile cu Rusia ar fi benefice”

154
(reînnoit 16:30 24.06.2021)
Președintele Klaus Iohannis a răspuns întrebărilor despre un summit european la care ar urma să fie invitată Rusia.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Prezent la summitul UE, președintele Iohannis a făcut o scurtă declarație de presă și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Ioahnnis a explicat că la summit se ca discuta despre managementul situațiilor de criză – amintind aici pandemia, dar și și schimbările climatice. ”Managementul situațiilor de criză trebuie îmbunătățit”, consideră președintele României.

”Sperăm să nu vină următoarea criză”, a spus Iohannis – ”Vorbind de managementul crizelor, avem nevoie să-l îmbunătățim, la nivel european. A fost foarte benefică implicarea Comisiei în achiziția de vaccinuri și cum au ajuns ele în statele membre”.

De asemenea, în cadrul întâlnirii se vor aborda situații complexe internaționale, printre care relația cu Rusia.

Întrebat de propunerea cancelarului Merkel și a președintelui Macron de a fi invitată Rusia la un viitor summit UE, președintele Klaus Iohannis a recunoscut că există situații în care dialogul este preferabil.

Această chestiune o vom discuta în consiliu și voi spune acolo prima dată opinia noastră, a spus Iohannis.

”Sunt probleme care trebuie discutate în relația cu Federația Rusă - sunt unele chestii pe care nu le putem tolera, dar sunt domenii discuțiile sunt preferabile. În cazul problemelor globale cum este încălzirea trebuie găsite canale de comunicare.

Dar, președintele Klaus Iohannis a sibliniat că deocamdată este vorba de o propunere, care urmează a fi analizată.

154
Tagurile:
Klaus Iohannis
Тема:
Relațiile româno-ruse

Загрузка...
Metalurgia

Oamenii de știință ruși creează un aliaj unic pentru transporturile aeriene și feroviare