Liviu Dragnea

Detenție politică și război intern hibrid în România–UE. Dragnea, declarație emoționantă!

3356
Un adevărat război hibrid intern s-a dus contra oricărei tentative suveraniste și a liderilor puternici. România se agită pentru personaje dubioase din Belarus și Rusia, dar ține în pușcărie un important lider politic, singurul care a dat peste nas SUA

BUCUREȘTI, 26 mai – Sputnik. Sub presiunea unui adevărat asalt ”hibrid”, prin publicații, influenceri și ONG-uri beneficiare de finanțare occidentală, dar și cu concursul presei americane, Liviu Dragnea a fost condamnat.

Să nu uităm și insistența și imixtiunea Ambasadei SUA la București, care a susținut ”lupta anticorupție”… direcționată!

Mai auzim azi ceva de la Ambasadă despre corupție, când aceasta este stridentă, în plină pandemie? Nu, ținta a fost clară: Liviu Dragnea și singura tentativă suveranistă a unei guvernări românești, după ce România a devenit membru UE și a intrat complet sub ”umbrela” NATO.

De fapt, un adevărat război hibrid intern s-a dus în România pentru a distruge orice tentativă suveranistă – dar și liderii puternici, precum Adrian Năstase, Liviu Dragnea, ba chiar și pe cei cu calități: Victor Ponta sau Crin Antonescu. Un război cu ”armele” menționate mai sus. Au urmat oamenii de afaceri români.

Cazul Liviu Dragnea este nu numai semnificativ – dar este o adevărată pată rușinoasă pe obrazul României și ale Uniunii Europene.

La termenul de astăzi, Liviu Dragnea s-a prezentat curajos în fața instanței Tribunalului București, spunând adevăruri care… se pare că l-au costat libertatea.

Și azi, ca și la alte termene, fostul președinte al PSD a explicat motivele pentru care trebuie să fie eliberat condiționat dar a rostit și un discurs emoționant, care merită reținut:  

„Tot ce a spus doamna avocat este susținut de mine, este bazat pe realitate. O parte din ceea ce am reușit să aud de la doamna procuror - și anume că am avut o sancțiune e drept, o sancțiune ridicată...

Dacă vorbește despre aceasta sancțiune, este vorba despre o convorbire online și o persoană de pe lista aprobată de penitenciar, într-un spațiu amenajat de penitenciar, cu tehnica și aprobarea penitenciarului.

Mă văd obligat să înțeleg că pentru faptul că în interiorul acelei conversații... Faptul că am criticat, a generat o pedeapsa împotriva mea...

Sunt și singur și vaccinat... Și despre comportamentul meu… am suportat și îndurat toate abuzurile împotriva mea la care am fost suspus în ultimele 8-9 luni de zile! Cu toate astea, nu am niciun fel de reacție violentă.

La cursuri am participat la toate pe care le-am cerșit, mi s-a spus ca sunt prizonierul propriei mele educații.

Eu am înțeles pentru ce am fost adus aici, nu înțeleg de ce trebuie să nu beneficiez de dreptul de liberare condiționată.

Am îmbunătățit viața milioane de români fără sa cer nimic in schimb. Am înțeles motivele pentru care am fost trimis aici”.

Ultima frază este un răspuns la întrebarea judecătorului despre ”opinia referitoare la condamnare”. (Sursa transcriptului – agenția ”Știri pe surse”) 

Răspunsul se referă la milioanele de creșteri de salarii și pensii, aspect incontestabil. Și, totuși…

În final instanța Tribunalului București a amânat pentru mâine decizia. Deci, mâine Dragnea află dacă o să fie eliberat.

Problema este că România, stat membru UE, are un deținut politic – așa consideră și acuză o mare parte din opinia publică internă, inclusiv specialiști în drept.

România, care prin exponenții săi de la vârf, acuză alte state de încălcarea democrației, ține un lider politic de prim rang în pușcărie, pe baza unor condamnări mai mult decât controversate!

România, țară UE, l-a băgat în pușcărie pe singurul lider politic de prim rang care a avut curajul să bată obrazul SUA pentru imixtiune în treburile interne și a boicotat manifestarea de slugărnicie de la Ambasada SUA, de 4 iulie.

România, țară UE, i-a băgat în pușcărie pe singurii lider politic de prim rang care au încercat să adopte o linie politică suveranistă și să privească și spre Est: Adrian Năstase și Liviu Dragnea.

Despre asta vorbim când spunem Liviu Dragnea sau Adrian Năstase. Cazuri care, fără îndoială, atârnă greu la nivelul percepției internaționale despre România – dar și despre ”democrația” din UE.

3356
Tagurile:
Liviu Dragnea
Tematic
ACUM: ore de maximă importanță pentru Liviu Dragnea!
Sondaj: Este doar o coincidență trimiterea lui Dragnea în judecată în pragul eliberării?
Un analist face comparația între dosarul Tony Blair/Ponta și dosarul Trump/Dragnea
Declarația de presă comună Bogdan Aurescu – Dmytro Kuleba

România a cerut Ucrainei renunțe la “limba moldovenească”

197
(reînnoit 20:08 19.06.2021)
România cere autorităților ucrainene să renunțe la utilizarea oficială a glotonimului “limba moldovenească”.

BUCUREȘTI, 19 iun – Sputnik. Autoritățile române au cerut din nou Ucrainei să renunțe la utilizarea oficială a denumirii “limbii moldovenești”. O astfel de poziție și-a exprimat ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, în timpul unei întrevederi cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, pe marja Forumului de Diplomație de la Antalya.

“Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat solicitarea către Ucraina ca, pornind de la recunoașterea identității între limba română și așa-zisa “limbă moldovenească”, confirmată de partea ucraineană în luna aprilie 2021, aceasta să recunoască oficial inexistența „limbii moldovenești””, se menționează într-un comunicat al diplomației române.

În aprilie a acestui an, reprezentanții mai multor localități din sudul Basarabiei au acționat în instanță de judecată ministerul Învățământului al Ucrainei, cerând înlocuirea limbii “moldovenești” cu cea română.

Plângerea împotriva Ministerului Învățământului și Științei din Ucraina, în care se cere revenirea la predarea în limba română, este semnată de Asociația învățătorilor români din regiunea Odesa, precum și de locuitorii raioanelor Tatarbunar, Ismail, Sărata, Reni și altele.

Curții i se solicită obligarea Ministerului Învățământului să reintroducă limba română, una din limbile oficiale din UE, în zece școli generale din regiunea Odesa.

Potrivit noii redacții a legii cu privire la învățământ, școlile cu predare în limbile oficiale ale UE (română, maghiară, poloneză) vor trece la predarea în limba ucraineană începând cu 1 septembrie 2023. În acest fel, școlile cu predare în "limba moldovenească" sunt nevoite să treacă la predarea în limba ucraineană.

197
Tagurile:
Ucraina
Тема:
Ucraina lichidează școlile cu predare în limba română

Загрузка...
Sigla PSD

PSD amenință puterea cu alegeri anticipate

127
Președintele PSD Marcel Ciolacu a vorbit de posibilitatea alegerilor anticipate în contextul apropierii moțiunii de cenzură.

BUCUREȘTI,  18 iun – Sputnik. Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat astăzi că nu crede că e o catastrofă ca, pentru prima oară în România, după 30 de ani, să fie organizate şi alegeri anticipate.

Aflat la Timişoara, Ciolacu a dat asigurări că PSD nu va susţine niciodată, din umbră, un guvern PNL.

”Trebuie să punem lucrurile în ordinea lor. PSD este cel mai mare partid din România, a şi câştigat alegerile. Mă vedeţi pe mine, pe domnul Grindeanu, pe domnul Stănescu că vom susţine vreodată să rămână doamna Turcanu, domnul Cîţu, într-un guvern minoritar? Eu vă spun că nu”, a spus răspicat Ciolau.

De aceea, Ciolacu a adăugt că nu crede că e o catastrofă ca, după 30 de ani, să fie şi alegeri anticipate și a precizat că PSD nu e angrenat într-un joc politic care priveşte alt partid, cu trimitere la alegerile interne din PNL. Ciolacu chiar a arătat că alegerile anticipate ar putea fi organizate când se va putea crea o majoritate.

”Deja noi negociem cu mai mulți parlamentari, cu altă formațiune care se află în opoziţie, cu grupul minorităţilor şi neafiliaţii. Este pentru prima oara când o moţiune are şanse să treacă la 6 luni de la guvernarea actuală. Suntem pregătiţi să preluăm guvernarea”, a mai declarat Ciolacu, făcând referire probabil la AUR, aflat și el în opoziție și care ar putea asigura un număr destul de mare de voturi la moțiunea de cenzură.
127
Tagurile:
Alegeri anticipate, PSD

Загрузка...
Mahmud Ahmadinejad

Ahmadinejad: Cum poate Iranul neutraliza sancțiunile Occidentului