Florin Cîțu și Ursula von der Leyen

Cîțu ascunde UE îi impune o DECIZIE gravă, care va lovi milioane de români!

1013
(reînnoit 10:21 03.06.2021)
Este vestea ce mai proastă pe care o pot primi românii – și pe care un deputat o dă în vileag, deși premierul Cîțu o ascunsese după vizita la Bruxelles

BUCUREȘTI, 25 mai – Sputnik. O adevărată ”nucleară” este dezvăluită de deputata (PSD) Diana Tușa - Florin Cîțu și-ar fi asumat la Bruxelles nici mai mult, nici mai puțin decât creștere vârstei de pensionare!

Astfel, în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) care urmează să fie prezentat Comisiei Europene se prevede ca vârsta de pensionare să ajungă la 68 sau 69 de ani, în cazul bărbaţilor, şi la 65 de ani, în cazul femeilor.

Ce va însemna asta? Speranţa de viaţă sănătoasă în România este apropiată de aceste cifre – iar cea de viață este 72,5 de ani pentru bărbaţi şi de 79,6 de ani pentru femei (cifre 2019).

Ei bine, asta înseamnă că, pentru a beneficia de pensia integrală, va trebui să muncești aproape întreaga perioadă de viață sănătoasă – restul anilor fiind destinați mai mult îngrijirii sănătății.

Deputata Diana Tușa pune sare pe rană: ”Coroborând speranța de viață din România cu noile preocupări ale Guvernului Cîțu privind majorarea vârstei de pensionare, reiese clar că singurii câștigători sunt statul, fondurile de pensii și piața de capital”.

”Cu toții vor încasa, timp de mai mulți ani, o căruță de bani, din care vor restitui doar o foarte mică parte… celor care vor supraviețui vârstei de pensionare”, scrie Diana Tușa, întrebând în final – ”Ghiciți cine sunt marii pierzători ai acestei noi “reforme”!”.

Răspunsul e clar: milioane de români!

1013
Tagurile:
UE, Decizie, Florin Cîţu
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Premierul Cîțu a anunțat NOILE MĂSURI de relaxare text INTEGRAL

218
(reînnoit 14:37 24.06.2021)
Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noi măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență și care intră în vigoare la 1 iulie.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Într-o conferință de presă premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noile măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea CNSU.
În contextul în care starea de alertă a fost modificată începând cu 12 iunie, premierul anunță acum noi relaxări, vizând organizarea de evenimente, zona culturală, sport, dar și turism și deservire a populației.

” În spațiile închise sau deschise se pot organiza evenimente cu până 50% din spectatori, de asemenea, și evenimente culturale cu până în 2500 de spectatori”, a spus premierul precizând – ”Ce e peste trebuie să fie vaccinați”.

Un alte aspect important - restaurantele și cafenelele pot fi deschise până la ora 2 noaptea, la capacitate maximă.

Programul cluburilor și al barurilor se extinde până la ora 2 noaptea, iar pensiunile și hotelurile pot caza la limita maximă.

De asemenea, la evenimente sportive pot participa spectatori la 50% din capacitate, indiferent dacă evenimentul se desfășoară la interior sau la exterior, dar cu condiția ca spectatorii să fie vaccinați sau testați.

Dacă toate persoanele sunt vaccinate, evenimentele se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului.

Târgurile, bâlciurile, talciocurile se redeschid iar sălile de fitness vor fi deschise până la capacitatea maximă.

Măsurile vor intra în vigoare de la 1 iulie.

***

Iată textul integral al Hotărârii adoptate la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

218
Tagurile:
Florin Cîţu

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis recunoaște: ”Sunt domenii în care discuțiile cu Rusia ar fi benefice”

157
(reînnoit 16:30 24.06.2021)
Președintele Klaus Iohannis a răspuns întrebărilor despre un summit european la care ar urma să fie invitată Rusia.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Prezent la summitul UE, președintele Iohannis a făcut o scurtă declarație de presă și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Ioahnnis a explicat că la summit se ca discuta despre managementul situațiilor de criză – amintind aici pandemia, dar și și schimbările climatice. ”Managementul situațiilor de criză trebuie îmbunătățit”, consideră președintele României.

”Sperăm să nu vină următoarea criză”, a spus Iohannis – ”Vorbind de managementul crizelor, avem nevoie să-l îmbunătățim, la nivel european. A fost foarte benefică implicarea Comisiei în achiziția de vaccinuri și cum au ajuns ele în statele membre”.

De asemenea, în cadrul întâlnirii se vor aborda situații complexe internaționale, printre care relația cu Rusia.

Întrebat de propunerea cancelarului Merkel și a președintelui Macron de a fi invitată Rusia la un viitor summit UE, președintele Klaus Iohannis a recunoscut că există situații în care dialogul este preferabil.

Această chestiune o vom discuta în consiliu și voi spune acolo prima dată opinia noastră, a spus Iohannis.

”Sunt probleme care trebuie discutate în relația cu Federația Rusă - sunt unele chestii pe care nu le putem tolera, dar sunt domenii discuțiile sunt preferabile. În cazul problemelor globale cum este încălzirea trebuie găsite canale de comunicare.

Dar, președintele Klaus Iohannis a sibliniat că deocamdată este vorba de o propunere, care urmează a fi analizată.

157
Tagurile:
Klaus Iohannis
Тема:
Relațiile româno-ruse

Загрузка...
Metalurgia

Oamenii de știință ruși creează un aliaj unic pentru transporturile aeriene și feroviare