Șerban Nicolae

Moment istoric: Șerban Nicolae i-a cerut demisia lui Timmermans!

2362
”De unde atâta infatuare, atâta aroganţă şi dispreţ la un socialist? Acum înţeleg de ce în ţara ta, partidul tău nu obţine nici 6% din voturile cetăţenilor. Te-ai acoperit deja de ruşine. Demisionează, Timmermans! Urgent!”

BUCUREȘTI, 24 mai – Sputnik. Da, un moment istoric al politicii românești, în care PSD demonstra demnitate în fața Europei. Dar… asta se petrecea acum 3 ani, în 2018, când Şerban Nicolae era liderul senatorilor PSD, și îi cerea public demisia prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Acum… PSD e pe blat cu Timmermans!

Șerban Nicolae făcea acest demers istoric după atitudinea lui Timmermans în cadrul dezbaterii din Comisia pentru libertăţi civile a Parlamentului European privind situaţia din România.

”Să te declari îngrijorat de legi ce n-au produs încă vreun efect, de presupuneri şi predicţii stupide şi vădit subiective, dar să ignori cu nonşalanţă rele grave care deja s-au produs, abuzuri concrete, întâmplate şi dovedite, asta arată că eşti nedemn de funcţia pe care o ocupi”, îi transmitea Șerban Nicolae lui Timmermans în octombrie 2018.

De ce am adus aminte de acest moment istoric? Pentru că azi PSD Ciolacu l-a trădat pe Șerban Nicolae în favoarea lui Florin Cîțu. În plus, la ora actuală situația s-a schimbat complet, iar Timmermans este un fel de ”guru” european pentru ”noul PSD”, iar Șerban Nicolae a fost marginalizat, până când a plecat din PSD.

La această oră PSD e reprezentat de Marcel Ciolacu, președinte PSD care se pliază exact pe politica lui Cîțu. Iată dovada blatului, sau cum se demască Marcel Ciolacu!

Întrebat de Bogdan Chirieac ”ce planuri are PSD, având în vedere că PNRR planul este prost?”, Chirieac dă un răspuns pe linia trasată de Cîțu:

”În primul rând, noi nu trebuie să fim sau nu de acord. Acest plan NU are obligativitatea de a fi votat în Parlament. (…) Nu trebuie să votăm. Noi, oricum, avem o mare victorie că acest plan devine cât de cât transparent. Va fi prezentat în Parlament. Asta ne-am dorit”.

Deci, ceva formal, așa cum vrea și Cîțu – dar acceptând teoria falsă a premierului PNL, anume că Planul NU trebuie votat în Parlament. Ceea ce este complet FALS, fiind, în fapt, vorba de o rectificare a Legii Bugetului!

O demonstrează chiar… Șerban Nicolae! ”Planul Național de Redresare și Reziliență ”trebuie supus aprobării Parlamentului! De ce? Așa obligă Constituția României”, scrie fostul lider PSD, demonstrând clar.

În condițiile în care PNRR ”presupune modificări și derogări semnificative față de programul de guvernare și de legea bugetului de stat așa cum au fost aprobate de Parlament”, este logic și legic că aceste modificări și derogări ”trebuie supuse aprobării Parlamentului”, arată Șerban Nicolae.

Când Șerban Nicolae a făcut această demonstrație sugeram că ar fi bine ca și Marcel Ciolacu să o citească. Evident, nu a făcut așa ceva, ci PSD Ciolacu susține varianta Ciolacu – PNRR NU trebuie votat în Parlament.

Concluzia: la trei ani de la declarația demnă a lui Șerban Nicolae, PSD Ciolacu e blat cu Timmermans și blat cu Cîțu. De fapt, toată România e un mare blat… pe care e tocat poporul român.

2362
Tagurile:
Frans Timmermans, Șerban Nicolae
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Premierul Cîțu a anunțat NOILE MĂSURI de relaxare text INTEGRAL

189
(reînnoit 14:37 24.06.2021)
Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noi măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență și care intră în vigoare la 1 iulie.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Într-o conferință de presă premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noile măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea CNSU.
În contextul în care starea de alertă a fost modificată începând cu 12 iunie, premierul anunță acum noi relaxări, vizând organizarea de evenimente, zona culturală, sport, dar și turism și deservire a populației.

” În spațiile închise sau deschise se pot organiza evenimente cu până 50% din spectatori, de asemenea, și evenimente culturale cu până în 2500 de spectatori”, a spus premierul precizând – ”Ce e peste trebuie să fie vaccinați”.

Un alte aspect important - restaurantele și cafenelele pot fi deschise până la ora 2 noaptea, la capacitate maximă.

Programul cluburilor și al barurilor se extinde până la ora 2 noaptea, iar pensiunile și hotelurile pot caza la limita maximă.

De asemenea, la evenimente sportive pot participa spectatori la 50% din capacitate, indiferent dacă evenimentul se desfășoară la interior sau la exterior, dar cu condiția ca spectatorii să fie vaccinați sau testați.

Dacă toate persoanele sunt vaccinate, evenimentele se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului.

Târgurile, bâlciurile, talciocurile se redeschid iar sălile de fitness vor fi deschise până la capacitatea maximă.

Măsurile vor intra în vigoare de la 1 iulie.

***

Iată textul integral al Hotărârii adoptate la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

189
Tagurile:
Florin Cîţu

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis recunoaște: ”Sunt domenii în care discuțiile cu Rusia ar fi benefice”

148
(reînnoit 16:30 24.06.2021)
Președintele Klaus Iohannis a răspuns întrebărilor despre un summit european la care ar urma să fie invitată Rusia.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Prezent la summitul UE, președintele Iohannis a făcut o scurtă declarație de presă și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Ioahnnis a explicat că la summit se ca discuta despre managementul situațiilor de criză – amintind aici pandemia, dar și și schimbările climatice. ”Managementul situațiilor de criză trebuie îmbunătățit”, consideră președintele României.

”Sperăm să nu vină următoarea criză”, a spus Iohannis – ”Vorbind de managementul crizelor, avem nevoie să-l îmbunătățim, la nivel european. A fost foarte benefică implicarea Comisiei în achiziția de vaccinuri și cum au ajuns ele în statele membre”.

De asemenea, în cadrul întâlnirii se vor aborda situații complexe internaționale, printre care relația cu Rusia.

Întrebat de propunerea cancelarului Merkel și a președintelui Macron de a fi invitată Rusia la un viitor summit UE, președintele Klaus Iohannis a recunoscut că există situații în care dialogul este preferabil.

Această chestiune o vom discuta în consiliu și voi spune acolo prima dată opinia noastră, a spus Iohannis.

”Sunt probleme care trebuie discutate în relația cu Federația Rusă - sunt unele chestii pe care nu le putem tolera, dar sunt domenii discuțiile sunt preferabile. În cazul problemelor globale cum este încălzirea trebuie găsite canale de comunicare.

Dar, președintele Klaus Iohannis a sibliniat că deocamdată este vorba de o propunere, care urmează a fi analizată.

148
Tagurile:
Klaus Iohannis
Тема:
Relațiile româno-ruse

Загрузка...
Aleksandar Vulin (File)

Serbia: „Vom rămâne neutri militar” - poziția Serbiei cu privire la NATO, neschimbată