Alegeri europarlamentare 2019

Analist: Viitoarele alegeri din România vor fi câștigate de un partid suveranist!

1147
(reînnoit 13:44 24.05.2021)
Sorin Roșca Stănescu face o predicție surprinzătoare, spunând că următoarele alegeri din România vor fi câștigate de un partid suveranist.

BUCUREȘTI, 24 mai – Sputnik. Sorin Roșca Stănescu vorbește într-o analiză publicată pe Corectnews despre victoria suveranismului la următoarele alegeri din România.

”România pare pregătită să intre cu totul în era globalizării, dar, în același timp, să-și dezvolte pe o cale proprie suveranismul”, arată SRS.

El explică acest paradox prin faptul că procesul globalizării s-a dovedit a fi implacabil, ceea ce nu împiedică faptul că, într-un număr impresionant de mare de state, suveranismul câștigă la rândul său teren fără a exclude globalismul.

Aplecându-se înspre scena politică românească, analistul observă că la putere funcționează dezamăgitor de prost o coaliție a unor partide care se pretind a fi de dreapta care a renunțat la cele mai multe dintre valorile care definesc această mare comunitate numită România.

”Și, practic, în numele integrării europene și euro-atlantice sau sub acest pretext, au fost sacrificate, pe o plajă extrem de vastă, interesele naționale. Până și relațiile interumane se încearcă a fi modelate după reguli cu totul și cu totul străine românului”, mai arată SRS efectele actualei guvernări.

SRS arată că, abandonând interesul național, abandonând o serie întreagă de instrumente tipice exercitării suveranității, statul român se abandonează pe sine, dar uite că cetățenii României simt acest lucru, de unde și scăderea electorală a dreptei.

Dar nici PSD nu stă mai bine  pentru că, transformat într-un partid non-combat, este la rândul său respins de electorat pentru că, spune SRS, PSD nu mai este capabil și nici nu mai vrea să se manifeste în raport cu Uniunea Europeană ca o forță politică puternică, independentă, preocupată de protejarea interesului național în multiplele sale forme și, în același timp, capabilă să funcționeze în continuare în interiorul comunității europene.

Din acest motiv, SRS vorbește de coagularea unei mișcări de masă de tip suveranist care va propulsa la putere, prin votul cetățenilor, un partid politic.

”Că acest partid se va numi AUR sau altfel, este mai puțin important. Esențial este că la vot, în măsura în care viitoarele alegeri nu vor fi masiv trucate, vom avea în România, așa cum vom avea și în alte state europene, un partid câștigător de tip suveranist”, profețește SRS.

El spune că acest partid va avea la vârf oameni raționali care vor înțelege că legăturile care transformă treptat planeta într-un tot unitar nu mai pot fi rupte de nimeni.

Planeta globalizată va deveni cu atât mai bogată, cu atât mai atractivă, cu atât mai generoasă față de oameni, cu cât fiecare națiune își va păstra, își va proteja și își va dezvolta specificul național.

Profeția politică a lui SRS merge însă mai departe: el anunță că acest partid suveranist va mătura de la putere atât coaliția construită în jurul PNL, cât și partidul non-combat PSD, deoarece coaliția este rapid erodată prin reaua guvernare, iar PSD se compromite pentru că nu este cu adevărat interesat de protejarea și impunerea interesului național.

Dar, observă analistul, în acest moment, pentru AUR, ”pălăria este prea mare” ceea ce nu împiedică venirea clipei în care energiile suveraniste se vor coagula și vor genera ”din interiorul AUR sau din interiorul altor partide suveraniste” forța necesară, de tip magnetic, care va impune o a treia cale, își încheie el analiza profetică.

1147
Tagurile:
România, Alegeri
Cristian Terhes

Cristian Terheș, de la Bruxelles: ”În UE, gândacii au mai multe drepturi ca oamenii”

77
(reînnoit 16:48 23.06.2021)
Un mesaj dur dar argumentat vine de la Bruxelles, de la unul dintre puținii europarlamentari români care se bat pentru România.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Europarlamentar PNȚCD Cristian Terhes transmite un comentariu extrem de dur de la Bruxelles, în care afirmă și argumentează că ”Pas cu pas, UE devine un loc în care gândacii și animalele domestice au mai multe drepturi ca oamenii””.

Terheș arată că în iunie 2021 s-a votat forma finală a ”certificatului verde” prin care ”exercitarea libertății de mișcare e condiționată de vaccin sau test”.

”M-am opus acelui regulament, arătând că încalcă drepturi fundamentale și nu poți condiționa pe nimeni să-și exercite un drept de primirea unui ser experimental”, scrie Terheș, arătând însă că ”majoritatea europarlamentarilor, însă, au votat că libertatea e ceva relativ, iar prin vot politic pot să restrângă un asemenea drept”.

În schimb, tot luna aceasta, Treheș atrage atenția că Parlamentul European a votat o rezoluție prin care ”se cere încetarea menținerii animalelor în cuști”.

”Autorii respectivei rezoluții erau foarte preocupați ca rațele, gâștele sau găinile nu au suficientă libertate de mișcare, inclusiv să-și întindă aripile, prin urmare, dat fiind că sunt ținute în cuști, li se încalcă dreptul la libertate”, scrie Terheș.

În plus, Rezolutia mai conține și alte prevederi care  ”dacă sunt implementate, vor conduce la omorârea sectorului de creștere a animalelor și vor scumpi imens produsele de carne”, scrie europarlamentarul român, arătând că a votat și împotriva acelei rezoluții, dar, din nou, ”majoritatea europarlamentarilor au votat în favoarea ei”.

Ei bine, dacă adăugă și chestiuni precum protejarea gândacilor, Chris Terheș ajunge la o concluzie:

”În opinia elitei europene, gândacii (pentru protejarea cărora s-au oprit finanțări de autostrăzi în România) sau pasările de casă au mai multe drepturi decât oamenii din UE”, scrie Chris Terheș.

77
Tagurile:
Cristian Terheș

Загрузка...
Sigla PSD

Acum: PSD a făcut marele pas către preluarea puterii

193
(reînnoit 15:20 23.06.2021)
Social democrații s-au ținut de promisiune – în acest moment se derulează prima etapă din încercarea de preluare a guvernării.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Prim vocea lui Lucian Romaşcanu,  prezentat în plenul reunit al Parlamentului moţiunea de cenzură.

Intitulată ”România eşuată. Recordul al guvernului Cîţu”, moțiunea a fost iniţiată de 156 deputaţi şi senatori PSD.

Moţiunea de cenzură urmează să fie dezbătută şi votată marţi, 29 iunie, tot în şedinţa plenului  reunit.

Conform președintelui Marcel Ciolacu, PSD a discutat cu AUR votul la moțiune, incluzând puncte care reflectă observații ale parlamentarilor din partidul lui Simion, dar și ale unor sindicate și patronate.

De asemenea, Ciolacu afirmă că ar exista parlamentari PNL și USR care ar vota pentru căderea guvernului Florin Cîțu.

PNL a anunțat, prin preşedintele Ludovic Orban că la nivelul partidului şi a coaliţiei s-a luat decizia de a participa la şedinţa de dezbateri și vot, dar membrii coaliției NU vor vota.

193
Tagurile:
Moțiune de cenzură, PSD

Загрузка...
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой

Maria Zaharova, răspunsul zilei după incidentul din Marea Neagră