Marcel Ciolacu, PSD

PSD anunță cea mai ciudată Moțiune de Cenzură

320
(reînnoit 17:41 24.05.2021)
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că a fost elaborată strategia moțiunii de cenzură și când va fi aceasta depusă

BUCUREȘTI, 24 mai – Sputnik. Anunț fără ocolișuri făcut de președintele PSD, Marcel Ciolacu, despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Invitat la Antena 3, Marcel Ciolacu a anunțat că moțiunea va fi depusă imediat după ce va fi trimis Programul Național de Reziliență și Redresare la Bruxelles.

”Imediat după ce se termină cu Programul Național de Reziliență și Redresare intrăm direct în procedurile pentru moțiunea de cenzură”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Asta înseamnă că PSD a demarat deja procedurile, pentru că depunerea PNRR va avea loc până lunea viitoare, 31 mai, conform ministrului responsabil, Cristian Ghinea.

Deci, moțiunea ar urma să fie depusă în iunie, până la începerea vacanței parlamentare. După cum s-a exprimat Ciolacu, se pare că va fi depusă până pe 15 iunie.

Marcel Ciolacu a subliniat că PSD nu va face nicio alianță cu PNL și nu vor merge împreună la guvernare în actuala legislatură.

Pe de altă parte, este cea mai ciudată Moțiune, pentru că vine în contextul în care PSD ar urma să preia, în caz de reușită, o politică de îndatorare uriașă, dar și un PNRR la care nu are nicio contribuție.

Pe de altă parte, nu se știe cine este finanțistul pe care se bazează PSD, în condițiile în care aspectele financiare sunt prioritare în perioada următoare. Din spusele lui Ciolacu, varianta PSD este în continuare una anti-pandemie, bazată pe specialistul Rafila.

Concluzia: ciudata moțiune a PSD este, probabil, o altă bifare a unei proceduri parlamentare prin care Ciolacu și ”echipa” vor demonstra că fac opoziție.

 

320
Tagurile:
Guvern, Moțiune de cenzură, PSD
Cristian Terhes

Cristian Terheș, de la Bruxelles: ”În UE, gândacii au mai multe drepturi ca oamenii”

102
(reînnoit 16:48 23.06.2021)
Un mesaj dur dar argumentat vine de la Bruxelles, de la unul dintre puținii europarlamentari români care se bat pentru România.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Europarlamentar PNȚCD Cristian Terhes transmite un comentariu extrem de dur de la Bruxelles, în care afirmă și argumentează că ”Pas cu pas, UE devine un loc în care gândacii și animalele domestice au mai multe drepturi ca oamenii””.

Terheș arată că în iunie 2021 s-a votat forma finală a ”certificatului verde” prin care ”exercitarea libertății de mișcare e condiționată de vaccin sau test”.

”M-am opus acelui regulament, arătând că încalcă drepturi fundamentale și nu poți condiționa pe nimeni să-și exercite un drept de primirea unui ser experimental”, scrie Terheș, arătând însă că ”majoritatea europarlamentarilor, însă, au votat că libertatea e ceva relativ, iar prin vot politic pot să restrângă un asemenea drept”.

În schimb, tot luna aceasta, Treheș atrage atenția că Parlamentul European a votat o rezoluție prin care ”se cere încetarea menținerii animalelor în cuști”.

”Autorii respectivei rezoluții erau foarte preocupați ca rațele, gâștele sau găinile nu au suficientă libertate de mișcare, inclusiv să-și întindă aripile, prin urmare, dat fiind că sunt ținute în cuști, li se încalcă dreptul la libertate”, scrie Terheș.

În plus, Rezolutia mai conține și alte prevederi care  ”dacă sunt implementate, vor conduce la omorârea sectorului de creștere a animalelor și vor scumpi imens produsele de carne”, scrie europarlamentarul român, arătând că a votat și împotriva acelei rezoluții, dar, din nou, ”majoritatea europarlamentarilor au votat în favoarea ei”.

Ei bine, dacă adăugă și chestiuni precum protejarea gândacilor, Chris Terheș ajunge la o concluzie:

”În opinia elitei europene, gândacii (pentru protejarea cărora s-au oprit finanțări de autostrăzi în România) sau pasările de casă au mai multe drepturi decât oamenii din UE”, scrie Chris Terheș.

102
Tagurile:
Cristian Terheș

Загрузка...
Sigla PSD

Acum: PSD a făcut marele pas către preluarea puterii

211
(reînnoit 15:20 23.06.2021)
Social democrații s-au ținut de promisiune – în acest moment se derulează prima etapă din încercarea de preluare a guvernării.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Prim vocea lui Lucian Romaşcanu,  prezentat în plenul reunit al Parlamentului moţiunea de cenzură.

Intitulată ”România eşuată. Recordul al guvernului Cîţu”, moțiunea a fost iniţiată de 156 deputaţi şi senatori PSD.

Moţiunea de cenzură urmează să fie dezbătută şi votată marţi, 29 iunie, tot în şedinţa plenului  reunit.

Conform președintelui Marcel Ciolacu, PSD a discutat cu AUR votul la moțiune, incluzând puncte care reflectă observații ale parlamentarilor din partidul lui Simion, dar și ale unor sindicate și patronate.

De asemenea, Ciolacu afirmă că ar exista parlamentari PNL și USR care ar vota pentru căderea guvernului Florin Cîțu.

PNL a anunțat, prin preşedintele Ludovic Orban că la nivelul partidului şi a coaliţiei s-a luat decizia de a participa la şedinţa de dezbateri și vot, dar membrii coaliției NU vor vota.

211
Tagurile:
Moțiune de cenzură, PSD

Загрузка...
Мария Захарова

Maria Zaharova, răspunsul zilei după incidentul din Marea Neagră

189
(reînnoit 20:42 23.06.2021)
În legătură cu incidentul din Marea Neagră, Maria Zaharova dă britanicilor și comunității internaționale un răspuns excepțional, folosind… marfa clientului!

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, ambasadoarea Maria Zaharova, dă un răspuns excepțional la reacțiile oficialilor NATO și britanici după incidentul din Marea Neagră, în care o navă de război britanică a fost obligată să iasă din apele teritoriale rusești.

Conform autorităților ruse, nava britanică nu a răspuns apelurilor autorităților ruse, care au tras lovitori de avertisment.

Maria Zaharova dă cel mai inteligent răspuns, folosind chiar „marfa clientului”. În acest sens, ambasadoarea reproduce ”3 știri, una mai frumoasă decât cealaltă”, care scot la iveală falsitatea reacțiilor britanice.

Știrea nr. 1: ”Departamentul britanic al Apărării a descris rapoartele despre focuri de avertizare asupra navei sale care pătrundeau în apele teritoriale ale Crimeii drept „dezinformare rusă””, scrie Zaharova.

Știrea nr. 2: ”Un jurnalist de la BBC, la bordul unei nave britanice, a confirmat că nava a intrat în mod deliberat în apele teritoriale rusești”, consemnează Maria Zaharova, punctânc că jurnalistul ”a mai menționat că „aproximativ 20” de avioane rusești au survolat nava și că a auzit focuri de avertizare”.

Știrea nr. 3: ”Ambasada Marii Britanii a spus că „nu s-au tras focuri de armă asupra distrugătorului Defender. Nava Marinei Regale a făcut o trecere pașnică prin apele teritoriale ale Ucrainei în conformitate cu dreptul internațional. Descrierea acestor evenimente de partea rusă este inexactă”, reproduce Zaharova declarația legației britanice.

Întrebarea vine firesc și distrugător: ”Cine minte: ministerul britanic al apărării, jurnalistul britanic al postului TV BBC sau ambasada britanică la Moscova?”.

”Există un răspuns”, scrie ironic Zaharova, ”De data aceasta - Departamentul Britanic al Apărării și Ambasada Britanică”.

De asemenea, Zaharova remarcă ironic -  ”Ei bine, nu pot toate serviciile secrete britanice să înlocuiască „BBC””.

”Londra și-a pierdut manierele. Aș dori să îi sfătuiesc pe partenerii britanici: data viitoare când doriți să ”intrați pașnic”, bateți la ușă”, încheie Maria Zaharova răspunsul său. 

 

189
Tagurile: