Liviu Dragnea

Dragnea, văzut ca un pericol pentru ”aliniamentul” stabilit de Bruxelles și Washington

1812
(reînnoit 15:31 23.05.2021)
Apropiata eliberare a fostului președinte PSD pune probleme serioase celor care au primit ca sarcină transformarea celui mai important partid din România într-unul aliniat de Bruxelles și Washington. Și o explicație a derapajului lui Iohannis cu...”vânzarea Ardealului”!

BUCUREȘTI, 23 mai – Sputnik. Una dintre cele mai mari probleme ale Bruxellesului este conservatorismul care prinde tot mai mulți aderenți – și care are un nucleu dur în țările Vișegrad.

De asemenea, ridicarea unor forțe politice conservatoare și de orientare națională în Italia și Franța, state fanion ale UE, sunt semnale de alarmă pentru cei doresc impunerea agendei progresiste – de la Bruxelles și Washington.

În acest sens, progresismul a marcat cu satisfacție victoria din România, unde singurul partid cu tentă conservatoare și națională, PSD, a fost transformat total. Înfrângerea lui Liviu Dragnea a fost și încarcerarea lui au fost însoțite de preluarea puterii de către personaje ale Sistemului, total supuse celor de la Bruxelles și Washington-NATO.

Practic, principalul reper al noului PSD este fostul om al serviciilor olandeze, actual lider progresist și prim vicepreședinte al Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Dar, apar două probleme în calea transformării totale a PSD, pe placul progresiștilor.

Prima - actualul leadership al PSD este total nereprezentativ pentru marele lor electorat, fapt care se vede și din rezultatele obținute de cei care fac jocurile acum; cu excepția președintelui Marcel Ciolacu, ceilalți – Dâncu, Grindeanu, Simonis au rezultate electorale deplorabile. Ceilalți doi – Gabriela Firea și Paul Stănescu – sunt cantonați în zona intereselor locale, fără a avea un cuvânt important la nivel de decizie națională.

A doua problemă este însuși Liviu Dragnea. În ciuda tuturor eforturilor de a-l distruge, aceste nu a cedat în anii de pușcărie și nu a renunțat la ideea unei viitoare implicări în politică.

Acest fapt este cunoscut în PSD, iar ”leadership-ul” primește tot mai multe semnale că fostul președinte are nu doar susținători – dar chiar persoane care doresc să i se alăture imediat ce va reveni în activitatea politică.

Pe de altă parte, semnalele externe din zona Vișegrad, arată că se dorește o revenire a PSD în zona conservatoare. Spun revenire, pentru că, în afara ideilor promovate de Dragnea pe plan intern, dorința lui era de a se apropia de gruparea central europeană.

În acest fel se explică și derapajul lui Iohannis despre tratativele PSD cu premierul maghiar Orban Viktor pentru ”a da Ardealul ungurilor”. De fapt, Iohannis a executat o manevră pentru a îngreuna/stopa tentativa de apropiere a principalului partid românesc de gruparea Vișegrad, în numele căreia Dragnea discuta cu Orban Viktor, iar în paralel existau discuții cu conservatorul italian Matteo Salvini.

Ei bine, la ora actuală ”pericolul” revine – iar reactivarea lui Dragnea, direct sau prin interpuși, pune probleme serioase unui Bruxelles care se clatină după șocul pandemiei. Mai bine zis, după ce tot mai mulți europeni încep să înțeleagă cât de fals, de corupt au jucat atât Bruxellesul, cât și multe dintre guvernele occidentale.

De aceea, încep să se ia măsuri pentru ca state europene să nu iasă din ”aliniament” – iar România este vizată – ca țară importantă în UE ca dimensiune, populație și poziționare atât față de statele Vișegrad, cât și ca poartă maritimă și terestră de la granița estică.

În acest demers, principalii vectori ai noului ”leadership” PSD au fost puși la treabă. Marcel Ciolacu dă declarații după partiturile principalului propagandist NATO, Radu Tudor, Vasile Dâncu promovează beneficiile asocierii cu grupările ”tinere” – evident, din zona progresistă. O mână de ajutor o dau și europarlamentarii PSD, care votează integral agenda progresistă, depășindu-i ca devotament chiar și pe cei din PNL sau PMP.

În plus, s-a trecut la nominalizarea directă și profilactică a lui Liviu Dragnea, ca ”așa nu mai facem”. Astfel, recent, prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a participat la emisiunea Insider Politic de la Prima TV (fanion al ”Sistemului”).

Aici Dragnea a fost descris ca omul ”interesat să rupă PSD” – iar Grindeanu a fost întrebat dacă el crede că fostul președinte va face asta. Grindeanu a răspuns printr-o confirmare ”mascată”: “Mi-e greu să vă răspund la această întrebare”.

”Asta depinde foarte mult de cum se gândeşte la viitor domnul Dragnea, depinde de el, dar ce pot să vă spun în mod sigur este că PSD-ul a intrat într-o altă logică şi lucrul ăsta se vede”, spune Grindeanu, dând asigurări centrului de comandă: ”PSD-ul a intrat într-o altă abordare sau are altă abordare faţă de aceea perioadă şi acest lucru se vede. Şi PSD-ul nu se mai întoarce la abordările, unele dintre ele, extrem de greşite, din acea perioadă”.

Deci, Grindeanu, își pune cenușă în cap și dă asigurări că nu se va mai ieși din aliniamentul progresist, stabilit de Bruxelles și Washington.

Nota bene, Grindeanu face asta în numele PSD, în condițiile în care el personal este total nereprezentativ pentru susținătorii acestui partid! Ceea ce, desigur că Timmermans știe foarte bine, la fel ca rezidenții altor servicii străine din ”colonie”. Iar acest fapt nu îi liniștește.

Din informațiile mele, în PSD este o adevărată vânătoare de ”deviaționiști” de la linia conducerii, iar liderii cu experiență evită din această cauză să se apropie de Capitală, făcându-și de lucru prin ”teritoriu”. Și, evident, așteptând ca ”vânătorii” să li se frângă elanul... sau gâtul. De ce asta? Pentru că această ”aliniere” nu le-a adus niciun beneficiu – ci, dimpotrivă, fiefurile PSD au foct tăiate de la fondurile guvernamentale – fapt care afectează grav credibilitatea partidului.

De asemenea, electoratul PSD este nemulțumit – iar asocierea cu Bruxelles-ul lui Timmermans nu e privită cu ochi buni. Ca dovadă în aceste sens, este suficient să se citească reacțiile și comentariile la urările liderilor PSD de ”Ziua Europei”!

Pe acest fond iese din închisoare Liviu Dragnea – culmea, o eliberare condiționată și... suprapusă peste eliberare, tot condiționată, din pandemie. Sau ”plandemie”, cum spun din ce în ce mai mulți. Așa că e de înțeles teama de revenirea, pe contrasens, a unui lider puternic – căruia s-ar putea să i se aplice zicala: ce nu te omoară, te întărește.

1812
Tagurile:
Bruxelles, Liviu Dragnea
Tematic
ACUM: ore de maximă importanță pentru Liviu Dragnea!
Savaliuc dă știrea zilei: Dragnea a reclamat DNA la...FBI! Acuzație gravă, documente SUA!
Scandalul zilei: Liviu Dragnea lovit cu un nou dosar – reacția PSD
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Premierul Cîțu a anunțat NOILE MĂSURI de relaxare text INTEGRAL

280
(reînnoit 14:37 24.06.2021)
Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noi măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență și care intră în vigoare la 1 iulie.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Într-o conferință de presă premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noile măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea CNSU.
În contextul în care starea de alertă a fost modificată începând cu 12 iunie, premierul anunță acum noi relaxări, vizând organizarea de evenimente, zona culturală, sport, dar și turism și deservire a populației.

” În spațiile închise sau deschise se pot organiza evenimente cu până 50% din spectatori, de asemenea, și evenimente culturale cu până în 2500 de spectatori”, a spus premierul precizând – ”Ce e peste trebuie să fie vaccinați”.

Un alte aspect important - restaurantele și cafenelele pot fi deschise până la ora 2 noaptea, la capacitate maximă.

Programul cluburilor și al barurilor se extinde până la ora 2 noaptea, iar pensiunile și hotelurile pot caza la limita maximă.

De asemenea, la evenimente sportive pot participa spectatori la 50% din capacitate, indiferent dacă evenimentul se desfășoară la interior sau la exterior, dar cu condiția ca spectatorii să fie vaccinați sau testați.

Dacă toate persoanele sunt vaccinate, evenimentele se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului.

Târgurile, bâlciurile, talciocurile se redeschid iar sălile de fitness vor fi deschise până la capacitatea maximă.

Măsurile vor intra în vigoare de la 1 iulie.

***

Iată textul integral al Hotărârii adoptate la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

280
Tagurile:
Florin Cîţu

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis recunoaște: ”Sunt domenii în care discuțiile cu Rusia ar fi benefice”

221
(reînnoit 16:30 24.06.2021)
Președintele Klaus Iohannis a răspuns întrebărilor despre un summit european la care ar urma să fie invitată Rusia.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Prezent la summitul UE, președintele Iohannis a făcut o scurtă declarație de presă și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Ioahnnis a explicat că la summit se ca discuta despre managementul situațiilor de criză – amintind aici pandemia, dar și și schimbările climatice. ”Managementul situațiilor de criză trebuie îmbunătățit”, consideră președintele României.

”Sperăm să nu vină următoarea criză”, a spus Iohannis – ”Vorbind de managementul crizelor, avem nevoie să-l îmbunătățim, la nivel european. A fost foarte benefică implicarea Comisiei în achiziția de vaccinuri și cum au ajuns ele în statele membre”.

De asemenea, în cadrul întâlnirii se vor aborda situații complexe internaționale, printre care relația cu Rusia.

Întrebat de propunerea cancelarului Merkel și a președintelui Macron de a fi invitată Rusia la un viitor summit UE, președintele Klaus Iohannis a recunoscut că există situații în care dialogul este preferabil.

Această chestiune o vom discuta în consiliu și voi spune acolo prima dată opinia noastră, a spus Iohannis.

”Sunt probleme care trebuie discutate în relația cu Federația Rusă - sunt unele chestii pe care nu le putem tolera, dar sunt domenii discuțiile sunt preferabile. În cazul problemelor globale cum este încălzirea trebuie găsite canale de comunicare.

Dar, președintele Klaus Iohannis a sibliniat că deocamdată este vorba de o propunere, care urmează a fi analizată.

221
Tagurile:
Klaus Iohannis
Тема:
Relațiile româno-ruse

Загрузка...

Fanii suedezi celebrează victoria cu scorul 3:2 în meciul cu Polonia