Florin Cîțu

Ce angajamente împotriva românilor și-a luat Cîțu la Bruxelles

1567
(reînnoit 14:55 22.05.2021)
Premierul Florin Cîțu și-a asumat la Bruxelles înghețarea pensiilor și a salariilor, lucruri pe care nu le-a negociat cu nimeni în România, dar care lovesc direct în cetățenii români.

BUCUREȘTI, 22 mai – Sputnik. Premierul Florin Cîțu și-a asumat cu privire la sistemul de pensii faptul că cheltuielile cu pensiile sunt menținute la niveluri similare, adică fără creșteri.

În schimb, documentul Guvernului promite introducerea de noi stimulente fiscale pentru a prelungi viața profesională dincolo de vârsta normală de pensionare, ceea ce înseamnă economie de la sistemul de pensii, și în același sens se propune eliminarea pensionării anticipate.

Și celelalte măsuri sunt împotriva pensionarilor, precum corelarea vârstei de pensionare atât la bărbați cât și la femei cu speranța de viață până în 2035.

Și în privința politicii fiscale, Guvernul promite înghețarea numărului de bunuri și servicii supuse unor cote reduse de TVA (9%) sau foarte reduse (5%), ceea ce înseamnă o lovitură dată oamenilor de afaceri români și producătorilor români din domeniul agroalimentar și horeca.

Deși România are impozite foarte mari, Guvernul promite renunțarea treptată la stimulente fiscale, în special în cazul impozitului pe profit, impozitului pe venit și CAS.

Atac la companiile de stat

Documentul promite crearea unui nou grup de lucru unic de supraveghere la nivelul SGG, în subordinea primului ministru, preluând unitatea de la Ministerul Finanțelor și primind responsabilități suplimentare de monitorizare și coordonare, precum și mecanisme adecvate pentru corectarea deciziilor, iar această nouă structură va putea decide împreună cu ministerele de resort cu privire la restructurarea, listarea sau închiderea companiilor de stat, în funcție de situația economică a fiecăreia.

Acest lucru înseamnă că premierul va putea decide desființarea companiilor de stat, o promisiune care a atras cu siguranță atenția Bruxelles-ului!

Guvernul vrea o nouă strategie privind companiile de stat și proceduri de audit pentru companiile care sunt în situație proastă, pe baza cărora să lanseze planuri de restructurare.

Salarii înghețate în sectorul public

Cheltuielile publice cu salariile publice ca pondere din PIB sunt înghețate la nivelul anului 2019, mai promite Guvernul, bonusurile și indemnizațiile sunt limitate.

De asemenea, Guvernul promite o nouă strategie anticorupție, adică formule de control a sistemului de justiție. Pe de altă parte, Guvernul își asumă obiective de mediu foarte costisitoare pentru România, sub denumirea de decarbonizarea transportului prin folosirea de energie din surse regenerabile.

Foarte dure sunt măsurile promise de Guvern la Bruxelles la capitolul promovării energiilor regenerabile. Astfel, spune Guvernul, o mare parte din minele de exploatare vor fi puse în siguranță până în 2030, urmând să fie închise toate până în 2032!

O nouă strategie privind hidrogenul va fi lansată și implementată, iar barierele de reglementare vor fi eliminate, își mai propune Guvernul, uitând să menționeze costurile necesare și faptul că populația nu își va permite asemenea prețuri.

În concluzie, un document care, dacă ar fi fost asumat de PNL sau USR în campania electorală, așa cum ar fi fost corect, ar fi dus la căderea celor două partide în sondaje la limita pragului electoral. În campanie însă, partidele care susțin astăzi Guvernul au promis lapte și miere, pentru ca acum să se ducă la Bruxelles și să vândă România cu totul!

1567
Tagurile:
Bruxelles, Florin Cîţu
Tematic
ACUM: Cîțu anunță întâlnirea cu Ciolacu și îi lansează o provocare
Cîțu și Ciolacu s-au contrat pe PNRR
Florin Cîțu, afirmație șocantă despre noile măsuri de relaxare de la 1 iunie
Sigla PSD

PSD amenință puterea cu alegeri anticipate

122
Președintele PSD Marcel Ciolacu a vorbit de posibilitatea alegerilor anticipate în contextul apropierii moțiunii de cenzură.

BUCUREȘTI,  18 iun – Sputnik. Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat astăzi că nu crede că e o catastrofă ca, pentru prima oară în România, după 30 de ani, să fie organizate şi alegeri anticipate.

Aflat la Timişoara, Ciolacu a dat asigurări că PSD nu va susţine niciodată, din umbră, un guvern PNL.

”Trebuie să punem lucrurile în ordinea lor. PSD este cel mai mare partid din România, a şi câştigat alegerile. Mă vedeţi pe mine, pe domnul Grindeanu, pe domnul Stănescu că vom susţine vreodată să rămână doamna Turcanu, domnul Cîţu, într-un guvern minoritar? Eu vă spun că nu”, a spus răspicat Ciolau.

De aceea, Ciolacu a adăugt că nu crede că e o catastrofă ca, după 30 de ani, să fie şi alegeri anticipate și a precizat că PSD nu e angrenat într-un joc politic care priveşte alt partid, cu trimitere la alegerile interne din PNL. Ciolacu chiar a arătat că alegerile anticipate ar putea fi organizate când se va putea crea o majoritate.

”Deja noi negociem cu mai mulți parlamentari, cu altă formațiune care se află în opoziţie, cu grupul minorităţilor şi neafiliaţii. Este pentru prima oara când o moţiune are şanse să treacă la 6 luni de la guvernarea actuală. Suntem pregătiţi să preluăm guvernarea”, a mai declarat Ciolacu, făcând referire probabil la AUR, aflat și el în opoziție și care ar putea asigura un număr destul de mare de voturi la moțiunea de cenzură.
122
Tagurile:
Alegeri anticipate, PSD

Загрузка...
Familie

PSD lasă puterea în ofsaid și propune o lege pentru familiile cu copii

124
(reînnoit 15:20 17.06.2021)
PSD a prezentat astăzi o propunere a unui pachet legislativ care să sprijine suplimentar familiile cu copii în vederea stimulării natalității.

BUCUREȘTI,  17 iun – Sputnik. PSD dă șah mat puterii care tot amână creșterea alocațiilor pentru copii și propune măsuri de stimulare a natalității.

Praga
© Sputnik / Алексей Даничев

Astfel, PSD a prezentat astăzi o lege prin care se propune nu doar  creșterea alocațiilor, ci și deduceri pentru salariații cu copii și acordarea de tichete sociale pentru stimularea participării copiilor cu vârsta de până la 6 ani la învățământul preșcolar, public și privat.

„Orice om politic responsabil din România este conștient de faptul că cea mai mare problemă pe care o are acum România, ca stat, ca neam, este de natură demografică: declinul populației. Mai mult, declinul populaţiei şi îmbătrânirea ei duc la o problemă de viaţă şi de moarte pentru o economie: deficitul de forţă de muncă şi colapsul sistemelor de pensii”, a explicat președintele PSD Marcel Ciolacu sensul acestei propuneri de lege.

El a arătat că singura soluție pentru această problemă este stimularea natalității, în paralel cu combaterea migrației forței de muncă, ținând cont de faptul că numărul de copii români născuți în străinătate îl depășește pe cel al copiilor născuți în România.

”Pe acești români trebuie să-i încurajăm să se întoarcă într-o țară unde merită să trăiască, unde să-și crească copii! Dar pentru asta și ei, și românii rămași în țară, trebuie să beneficieze de un suport real din partea statului român”, a arătat astăzi președintele PSD.

Ciolacu a arătat că PSD vrea să pună accentul pe servicii educaționale și de sănătate și nu pe acordarea unor sume de bani.

”Din punctul meu de vedere, soluția pentru natalitate nu ține doar de durata concediului de maternitate sau de nivelul alocației. Sunt doar un punct de plecare. Familiile tinere au însă nevoie de servicii : de creșe moderne, de grădinițe, școli și afterschool-uri, de servicii de sănătate adecvate. Practic, mamele au nevoie de întreaga infrastructură de servicii sociale, de educație și sănătate, după ce se termină concediul de maternitate”, a mai spus Ciolacu pe această temă.

În legea PSD, voucherele pentru creșe și grădinițe vor putea fi folosite, atât la stat, dar și la privat pe motiv că, dacă statul lasă mult de dorit în ceea ce privește creșterea infrastructurii, să fie lăsat să participe și mediul privat care se mișcă mai repede.

Mai mult, PSD propune ca familiile să fie sprijinite și în ceea ce privește achiziționarea unei locuințe sau a uneia mai mari, și să fie ajutate pe perioada în care copilul este mic, inclusiv prin suspendări ale plății ratelor, cu sprijinul statului.

Ciolacu a mai atras atenția că, în urma măsurilor luate de guvernele de dreapta, în 2019 și 2020 în România s-a născut cel mai mic număr de copii din ultimii 50 de ani, iar această tendință trebuie inversată.

124
Tematic
Românii, campioni la nașteri în Italia
O păpușă care se vinde în România naște controverse – motivul este șocant
Ziua de naștere a Patriarhului României: cum va fi sărbătorită
Baby-boom post Pandemie în România? 2021 aduce mai multe nașteri

Загрузка...
Ploaie

Directorul ANM spune clar când scăpăm de ploi

0
Elena Mateescu a explicat cum va fi vremea în următoarea perioadă, în condițiile în care, la momentul de față, România se confruntă cu ploi și furtuni puternice, ca efect al ciclonului format în Marea Neagră.

BUCUREȘTI, 19 iun – Sputnik. Ciclonul care a lovit România a făcut deja pagube.

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență informează că, în cursul zilei de ieri, 18 iunie 2021, dar și pe timpul nopții, din cauza precipitațiilor abundente, s-au înregistrat efecte în 49 localități din 18 județe - Bacău, Botoșani, Brăila, Buzău, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Iași, Hunedoara, Harghita, Neamț, Sibiu, Târgoviște și Vrancea și în municipiul București, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 10 case, 116 curți, 15 subsoluri/beciuri, de pe 22 străzi, precum și pentru degajarea unui acoperiș și a 15 copaci căzuți pe carosabil/autoturisme, fiind afectate 7 autoturisme, notează Sputnik.

Cât va mai dura vremea rea a explicat directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu. Aceasta a anunțat când vom scăpa de ciclonul care a lovit România.

Mateescu spune că avertizările meteorologice au fost actualizate şi prelungite astăzi, până mâine seară la ora 23, prin cele două mesaje, respectiv primul, codul portocaliu pentru cele 12 judeţe din partea de sud-est şi est a ţării, la care se adaugă şi judeţele din sud-vest, mai ales Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea.

Până în această seară la ora 23, în aceste zone, din nou, instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată. Vorbim de cantităţi de precipitaţii care pot înregistra valori de 40-50 l/mp și izolat 60-80 l/mp.

”Luni este posibil să mai consemnăm instabilitate atmosferică, în special în zonele de deal şi de munte, iar la nivel local şi în centrul, sudul şi sud-estul ţării. Marţi contăm pe o ameliorare în ceea ce priveşte aria precipitaţiilor şi mai ales cantităţile care au fost consemnate în această săptămână”, a declarat Mateescu.

Directorul ANM a precizat că de marţi se vor consemna şi valori de temperaturi în creştere, de la o zi la alta, astfel încât să contăm pe valori, în special în partea de vest, sud-vest la început marţi şi miercuri, de 35-36 de grade Celsius, iar ulterior joi şi vineri, cu extindere a valorilor de temperaturi în creştere şi în zonele sudice şi sud-estice, inclusiv în Capitală, 34-35 de grade Celsius.

Practic, săptămâna viitoare vom vorbi de caniculă, dar este posibil să resimțim și un disconfort termic.

0
Tagurile:
vremea, prognoza, ploi, Meteo
Тема:
Prognoza meteo
Tematic
Vremea în următoarele zile - cât mai durează ploile, instabilitate accentuată
Un ciclon lovește România și Moldova: Trei zile de ploi torențiale, furtuni și vijelii
Averse de ploi au provocat indundații în Crimeea
Galațiul, inundat în urma ploilor torențiale - VIDEO

Загрузка...