Pașaport UE de vaccinare împotriva COVID

Un europarlamentar român afirmă certificatul verde are scopul controlării oamenilor

1425
(reînnoit 17:10 21.05.2021)
Cristian Terheș, europarlamentar PNȚCD, a dezvăluit pe pagina sa de Facebook dedesubturile și pericolele certificatului de vaccinare, menit, în opinia sa, să îi controleze pe oameni.

BUCUREȘTI, 21 mai – Sputnik. Cristian Terheș le transmite românilor, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că mult discutatul certificat verde nu face decât să condiționeze libera circulație în Europa.

”După ce v-au mințit că au inițiat, susținut și votat "certificatul verde" pentru a vă "facilita", în fapt condiționa, libertatea de circulație în UE, Comisia, Consiliul şi Parlamentul European au ieșit azi din "impasul" pe care-l contesta Cioloș ieri și atâta au negociat pe seama drepturilor și libertăților noastre încât au ajuns la un "compromis" care e mai grav decât ce s-a votat în Parlamentul European”, atrage Terheș atenția.

Iată și realitatea din spatele certificatului verde, așa cum îl vede europarlamentarul român, care spune că, pentru a obține acel "Certificat UE Covid Digital" cu care să se poată circula, va trebui:

”a) să vă vaccinați cu un produs medical ale cărui "efecte complete încă nu se cunosc", așa cum a spus Comisarul Reynders Didier;

b) să vă testați rapid și să rezulte că nu sunteți infectați cu Covid;

c) să atestați, tot prin test rapid, că v-ați vindecat de Covid”.

Iar observațiile europarlamentarului sunt extrem de îngrijorătoare. Astfel, observă el, în timp ce vaccinul e gratuit, plătit de state, testele nu sunt gratuite.

”Consiliul (adică statele) au refuzat să aloce bani pentru teste, ca oamenii să se testeze gratuit. Prin urmare, poveștile pe care vi le-au spus europarlamentarii români, că testele vor fi gratuite, au fost minciuni”, tranșează Terheș disputa.

El mai arată că, pentru a ieși din acest impas și pentru a mai potoli furia oamenilor, Comisia Europeană a spus că pune la dispoziția statelor 100 de milioane de euro ca să cumpere teste, în condițiile în care UE are o populație de 450 de milioane de oameni, ceea ce înseamnă că opțiunea va fi între vaccin gratuit și teste plătite.

De asemenea, în cadrul negocierii dintre Consiliu, Parlament și Comisie, s-a eliminat din textul regulamentului votat de Parlament posibilitatea de a obține certificatul de vindecare şi în urma testului serologic, care să ateste că ai anticorpi, mai observă Terheș, cu argumentul că "încă nu există suficiente probe științifice" că testele de sânge care atestă anticorpii anti-Covid ar fi fezabile.

Europarlamentarul român arată de aceea că, dacă te-ai îmbolnăvit și ai anticorpi naturali, e irelevant pentru acești politicieni, iar pentru ei e important e să te vaccinezi cu o substanță medicală ce nu oferă imunitate și ale cărei efecte complete încă nu se cunosc.

Dar Teheș vine și cu alte informații, cum ar fi că o parte din înțelegere a fost că statele vor putea folosi acest "certificat" și pe plan intern pentru îngrădirea drepturilor oamenilor!

”Acest certificat nu are legătură cu combaterea vreunei pandemii, ci cu derobarea oamenilor de drepturi și libertăți fundamentale pentru a-i putea controla”, este concluzia europarlamentarului.

1425
Tagurile:
Certificat de vaccinare
Тема:
Certificatul european COVID-19 (30)
Sigla PSD

PSD amenință puterea cu alegeri anticipate

110
Președintele PSD Marcel Ciolacu a vorbit de posibilitatea alegerilor anticipate în contextul apropierii moțiunii de cenzură.

BUCUREȘTI,  18 iun – Sputnik. Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat astăzi că nu crede că e o catastrofă ca, pentru prima oară în România, după 30 de ani, să fie organizate şi alegeri anticipate.

Aflat la Timişoara, Ciolacu a dat asigurări că PSD nu va susţine niciodată, din umbră, un guvern PNL.

”Trebuie să punem lucrurile în ordinea lor. PSD este cel mai mare partid din România, a şi câştigat alegerile. Mă vedeţi pe mine, pe domnul Grindeanu, pe domnul Stănescu că vom susţine vreodată să rămână doamna Turcanu, domnul Cîţu, într-un guvern minoritar? Eu vă spun că nu”, a spus răspicat Ciolau.

De aceea, Ciolacu a adăugt că nu crede că e o catastrofă ca, după 30 de ani, să fie şi alegeri anticipate și a precizat că PSD nu e angrenat într-un joc politic care priveşte alt partid, cu trimitere la alegerile interne din PNL. Ciolacu chiar a arătat că alegerile anticipate ar putea fi organizate când se va putea crea o majoritate.

”Deja noi negociem cu mai mulți parlamentari, cu altă formațiune care se află în opoziţie, cu grupul minorităţilor şi neafiliaţii. Este pentru prima oara când o moţiune are şanse să treacă la 6 luni de la guvernarea actuală. Suntem pregătiţi să preluăm guvernarea”, a mai declarat Ciolacu, făcând referire probabil la AUR, aflat și el în opoziție și care ar putea asigura un număr destul de mare de voturi la moțiunea de cenzură.
110
Tagurile:
Alegeri anticipate, PSD

Загрузка...
Familie

PSD lasă puterea în ofsaid și propune o lege pentru familiile cu copii

118
(reînnoit 15:20 17.06.2021)
PSD a prezentat astăzi o propunere a unui pachet legislativ care să sprijine suplimentar familiile cu copii în vederea stimulării natalității.

BUCUREȘTI,  17 iun – Sputnik. PSD dă șah mat puterii care tot amână creșterea alocațiilor pentru copii și propune măsuri de stimulare a natalității.

Praga
© Sputnik / Алексей Даничев

Astfel, PSD a prezentat astăzi o lege prin care se propune nu doar  creșterea alocațiilor, ci și deduceri pentru salariații cu copii și acordarea de tichete sociale pentru stimularea participării copiilor cu vârsta de până la 6 ani la învățământul preșcolar, public și privat.

„Orice om politic responsabil din România este conștient de faptul că cea mai mare problemă pe care o are acum România, ca stat, ca neam, este de natură demografică: declinul populației. Mai mult, declinul populaţiei şi îmbătrânirea ei duc la o problemă de viaţă şi de moarte pentru o economie: deficitul de forţă de muncă şi colapsul sistemelor de pensii”, a explicat președintele PSD Marcel Ciolacu sensul acestei propuneri de lege.

El a arătat că singura soluție pentru această problemă este stimularea natalității, în paralel cu combaterea migrației forței de muncă, ținând cont de faptul că numărul de copii români născuți în străinătate îl depășește pe cel al copiilor născuți în România.

”Pe acești români trebuie să-i încurajăm să se întoarcă într-o țară unde merită să trăiască, unde să-și crească copii! Dar pentru asta și ei, și românii rămași în țară, trebuie să beneficieze de un suport real din partea statului român”, a arătat astăzi președintele PSD.

Ciolacu a arătat că PSD vrea să pună accentul pe servicii educaționale și de sănătate și nu pe acordarea unor sume de bani.

”Din punctul meu de vedere, soluția pentru natalitate nu ține doar de durata concediului de maternitate sau de nivelul alocației. Sunt doar un punct de plecare. Familiile tinere au însă nevoie de servicii : de creșe moderne, de grădinițe, școli și afterschool-uri, de servicii de sănătate adecvate. Practic, mamele au nevoie de întreaga infrastructură de servicii sociale, de educație și sănătate, după ce se termină concediul de maternitate”, a mai spus Ciolacu pe această temă.

În legea PSD, voucherele pentru creșe și grădinițe vor putea fi folosite, atât la stat, dar și la privat pe motiv că, dacă statul lasă mult de dorit în ceea ce privește creșterea infrastructurii, să fie lăsat să participe și mediul privat care se mișcă mai repede.

Mai mult, PSD propune ca familiile să fie sprijinite și în ceea ce privește achiziționarea unei locuințe sau a uneia mai mari, și să fie ajutate pe perioada în care copilul este mic, inclusiv prin suspendări ale plății ratelor, cu sprijinul statului.

Ciolacu a mai atras atenția că, în urma măsurilor luate de guvernele de dreapta, în 2019 și 2020 în România s-a născut cel mai mic număr de copii din ultimii 50 de ani, iar această tendință trebuie inversată.

118
Tematic
Românii, campioni la nașteri în Italia
O păpușă care se vinde în România naște controverse – motivul este șocant
Ziua de naștere a Patriarhului României: cum va fi sărbătorită
Baby-boom post Pandemie în România? 2021 aduce mai multe nașteri

Загрузка...
Ambuteiaj

UE vrea interzică toate mașinile alimentate cu motorină și benzină până în 2035

0
(reînnoit 18:53 18.06.2021)
Potrivit unui raport, reglementările de reducere a emisiilor luate în considerare de Bruxelles ar putea marca sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă. Propunerea radicală a fost întâmpinată de opoziţia producătorilor auto.

BUCUREŞTI, 18 iun – Sputnik. Noile mașini alimentate cu motorină și benzină ar putea fi interzise în bloc în efortul de a atinge obiectivul „emisii zero” pentru vehiculele vândute după 2035, potrivit mai multor oficiali ai UE care au oferit declaraţii pentru Politico.

Regula revoluționară ar putea fi inclusă în „Acordul verde” al Uniunii Europene, care urmăreşte să facă blocul „neutru din punct de vedere climatic” până în 2050. Comisia Europeană ar putea crește obiectivul său pe termen scurt pentru 2030, cerând o reducere de 60% a emisiilor de mașini, un obiectiv mult mai ambițios decât reducerea de 37,5% prezentă în planul actual. Obiectivul ar putea fi ridicat la 100% până în 2035, ceea ar însemna interzicerea automobilelor noi cu motoare cu combustie în următorii 14 ani, au explicat oficialii, potrivit RT

Încă nu este clar dacă propunerea va intra în versiunea finală a planului pentru 2030, care urmează să fie publicată pe 14 iulie. Planul, împreună cu restul punctelor din Acordul Verde, va merge apoi în Parlamentul European pentru aprobare.

Inițiativa a declanșat deja un puternic răspuns negativ din partea producătorilor de automobile din bloc. Hildegard Muller, care conduce lobby-ul auto VDA din Germania, a declarat că reglementarea nu va reprezenta doar „sfârşitul utilizării motorului cu ardere internă, ci și sfârșitul hibrizilor conectabili”.

Un alt lider din industrie a spus că această regulă ar limita opțiunile consumatorilor.

„Dacă veţi avea nevoie de o mașină nouă în 2036, nu veţi avea de ales”, a declarat pentru Politico Sigrid de Vries, care conduce lobby-ul industriei de componente europene CLEPA. „Mașina va avea un motor electric, indiferent dacă se potrivește sau nu nevoilor, dacă este accesibilă sau nu, sau dacă va exista energie verde și infrastructură pentru încărcare.”

Deşi motorul cu ardere internă continuă să conducă, unii producători de automobile, precum Volvo și Volkswagen, au semnalat deja că vor să treacă la automobilele electrice până la sfârșitul deceniului.

0
Tagurile:
UE, Mașini

Загрузка...