Florin Cîțu

ACUM: Cîțu anunță întâlnirea cu Ciolacu și îi lansează o provocare

202
(reînnoit 17:42 24.05.2021)
Premierul a anunțat întâlnirea cu un grup PSD la Guvern – și face o declarație provocatoare la adresa lui Marcel Ciolacu

BUCUREȘTI, 19 mai – Sputnik. Acum puțin timp, premierul Florin Cîțu a anunțat presa că mâine așteaptă un grup de reprezentanți ai PSD la Guvern pentru a discuta despre PNRR.

Întâlnirea ar urma să aibă loc mâine, la Palatul Victoria, la ora 15.00.

Fără a menționa dacă va merge cu Planul Național de Redresare în Parlament, așa cum ar fi logic și ar impune și legea, Florin Cîțu a lansat o provocare la adresa lui Marcel Ciolacu: ”Să vedem dacă va veni mâine”.

Premierul a făcut această provocare afirmând că, înainte de votul la legea Bugetului, l-a invitat pe Marcel Ciolacu pentru a discuta, dar ”nu a venit. Să vedem dacă va veni mâine”.

Pe de altă parte, amintim că, la Legea Bugetului 2021 s-a înregistrat o premieră: NU a fost acceptat niciun amendament. Ne întrebăm atunci la ce fel de discuție l-a invitat pe Ciolacu și cu ce scop, din moment ce oricum NU avea de gând să accepte nicio modificare la proiectul de Buget?

De aceea, ne întrebăm și noi dacă mâine, la discuția pe PNRR, Cîțu va proceda la fel.

202
Tagurile:
Marcel Ciolacu, Florin Cîţu
Tematic
Vicol dă de pământ cu Cîmpeanu și Cîțu: acuză batjocură!
Șerban Nicolae face pulbere principala strategie a lui Cîțu! Poate citește și Ciolacu
Cîțu, prins cu minciuna în flagrant! Ciolacu a spus adevărul!
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Premierul Cîțu a anunțat NOILE MĂSURI de relaxare text INTEGRAL

206
(reînnoit 14:37 24.06.2021)
Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noi măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență și care intră în vigoare la 1 iulie.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Într-o conferință de presă premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noile măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea CNSU.
În contextul în care starea de alertă a fost modificată începând cu 12 iunie, premierul anunță acum noi relaxări, vizând organizarea de evenimente, zona culturală, sport, dar și turism și deservire a populației.

” În spațiile închise sau deschise se pot organiza evenimente cu până 50% din spectatori, de asemenea, și evenimente culturale cu până în 2500 de spectatori”, a spus premierul precizând – ”Ce e peste trebuie să fie vaccinați”.

Un alte aspect important - restaurantele și cafenelele pot fi deschise până la ora 2 noaptea, la capacitate maximă.

Programul cluburilor și al barurilor se extinde până la ora 2 noaptea, iar pensiunile și hotelurile pot caza la limita maximă.

De asemenea, la evenimente sportive pot participa spectatori la 50% din capacitate, indiferent dacă evenimentul se desfășoară la interior sau la exterior, dar cu condiția ca spectatorii să fie vaccinați sau testați.

Dacă toate persoanele sunt vaccinate, evenimentele se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului.

Târgurile, bâlciurile, talciocurile se redeschid iar sălile de fitness vor fi deschise până la capacitatea maximă.

Măsurile vor intra în vigoare de la 1 iulie.

***

Iată textul integral al Hotărârii adoptate la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

206
Tagurile:
Florin Cîţu

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis recunoaște: ”Sunt domenii în care discuțiile cu Rusia ar fi benefice”

152
(reînnoit 16:30 24.06.2021)
Președintele Klaus Iohannis a răspuns întrebărilor despre un summit european la care ar urma să fie invitată Rusia.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Prezent la summitul UE, președintele Iohannis a făcut o scurtă declarație de presă și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Ioahnnis a explicat că la summit se ca discuta despre managementul situațiilor de criză – amintind aici pandemia, dar și și schimbările climatice. ”Managementul situațiilor de criză trebuie îmbunătățit”, consideră președintele României.

”Sperăm să nu vină următoarea criză”, a spus Iohannis – ”Vorbind de managementul crizelor, avem nevoie să-l îmbunătățim, la nivel european. A fost foarte benefică implicarea Comisiei în achiziția de vaccinuri și cum au ajuns ele în statele membre”.

De asemenea, în cadrul întâlnirii se vor aborda situații complexe internaționale, printre care relația cu Rusia.

Întrebat de propunerea cancelarului Merkel și a președintelui Macron de a fi invitată Rusia la un viitor summit UE, președintele Klaus Iohannis a recunoscut că există situații în care dialogul este preferabil.

Această chestiune o vom discuta în consiliu și voi spune acolo prima dată opinia noastră, a spus Iohannis.

”Sunt probleme care trebuie discutate în relația cu Federația Rusă - sunt unele chestii pe care nu le putem tolera, dar sunt domenii discuțiile sunt preferabile. În cazul problemelor globale cum este încălzirea trebuie găsite canale de comunicare.

Dar, președintele Klaus Iohannis a sibliniat că deocamdată este vorba de o propunere, care urmează a fi analizată.

152
Tagurile:
Klaus Iohannis
Тема:
Relațiile româno-ruse

Загрузка...
Aleksandar Vulin (File)

Serbia: „Vom rămâne neutri militar” - poziția Serbiei cu privire la NATO, neschimbată