Liviu Dragnea

Celebru avocat: le este FRICĂ DE Liviu Dragnea

1503
Înainte de eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea, un celebru avocat face o analiză pertinentă a situației și motivației pentru care Sistemul pare a se teme de fostul șef al PSD

BUCUREȘTI, 19 mai – Sputnik. Afirmație fără pic de îndoială: ”Liviu Dragnea a fost condamnat politic”.

Cel care o face, celebrul avocat și președinte al PNȚCD, Aurelian Pavelescu, a spus asta chiar de la bun început ”nu ca politician, ci ca om de drept”.

Dar, atrage atenția atentul avocat, ”au spus-o, însă, în gura mare, și Klaus Iohannis, și ambasadele chiar înainte de condamnare, cu mesajul explicit: îl arestăm să se știe cine sunt stăpânii”.

Mai mult, a spus-o și CCR, consideră Pavelescu, argumentând că ”a refuzat să judece sesizarea cu privire la completele de 5 judecători, înainte de pronunțare, pentru ca Dragnea să nu beneficieze - un judecător constituțional a mărturisit public”.

”Au spus-o și călăii de la penitenciar, deși instanțele au constatat abuzurile: să se vadă că pot să-l batjocorească fără limite”, încheie Pavelescu această listă a celor care recunosc, direct sau implicit, că Dragnea a fost condamnat politic.  

Dar, în momentul de față, a apărut un element nou: ”Aflăm acum că Dragnea e trimis în judecată de Uncheșelu, unul dintre procurorii abuzivi dovediți, din cauza lui Donald Trump, că a participat la evenimentul din SUA în condițiile puse de americani”.

”Mă întreb ce-ar fi fost dacă Trump ar fi câștigat al doilea mandat. Și ce s-ar întâmpla cu dosarul dacă Trump ar câștiga alegerile din 2024 (probabil se vor grăbi să-l finalizeze până atunci)”, scrie Pavelescu.  

Pe lângă asta, avocatul observă că NIMENI nu mai spune că sub conducerea lui Dragnea s-a aplicat decizia majorării bugetului de 2% pentru Apărare, de care au beneficiat din plin firmele SUA – și ”după ce Trump a cerut asta, întărind parteneriatul cu SUA”, după cum nici despre ”alte inițiative de care beneficiază azi România” nu se vorbește. ”Tot trafic de influență pentru ”foloase necuvenite și personale”?”.

Ca atare, spune ironic Pavelescu, poate că a venit vremea ca ”politicienii să fie însoțiți prin lege de procuror, pentru avizarea întâlnirilor, negocierilor și acordurilor”.

”Nu știu dacă Dragnea va mai face politică, dar, cu siguranță, dosarele penale au rolul de a-l descuraja”, scrie Pavelescu, întrebând cu logica omului de Drept și a politicianului: ”E frica așa de mare?”.

Rezultatul însă i se pare clar: Dragnea ”va fi transformat în victimă cu atât mai mult și, chiar dacă nu va mai face, ura românilor față de sistem va crește”.

”Și, dacă nu mai e democrație, cum să cerem românilor să se comporte ca și cum ar fi? Când forța dreptului devine dreptul forței”, conchide Aurelian Pavelescu.

1503
Tagurile:
Liviu Dragnea, Aurelian Pavelescu
Cristian Terhes

Cristian Terheș, de la Bruxelles: ”În UE, gândacii au mai multe drepturi ca oamenii”

10
(reînnoit 16:48 23.06.2021)
Un mesaj dur dar argumentat vine de la Bruxelles, de la unul dintre puținii europarlamentari români care se bat pentru România.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Europarlamentar PNȚCD Cristian Terhes transmite un comentariu extrem de dur de la Bruxelles, în care afirmă și argumentează că ”Pas cu pas, UE devine un loc în care gândacii și animalele domestice au mai multe drepturi ca oamenii””.

Terheș arată că în iunie 2021 s-a votat forma finală a ”certificatului verde” prin care ”exercitarea libertății de mișcare e condiționată de vaccin sau test”.

”M-am opus acelui regulament, arătând că încalcă drepturi fundamentale și nu poți condiționa pe nimeni să-și exercite un drept de primirea unui ser experimental”, scrie Terheș, arătând însă că ”majoritatea europarlamentarilor, însă, au votat că libertatea e ceva relativ, iar prin vot politic pot să restrângă un asemenea drept”.

În schimb, tot luna aceasta, Treheș atrage atenția că Parlamentul European a votat o rezoluție prin care ”se cere încetarea menținerii animalelor în cuști”.

”Autorii respectivei rezoluții erau foarte preocupați ca rațele, gâștele sau găinile nu au suficientă libertate de mișcare, inclusiv să-și întindă aripile, prin urmare, dat fiind că sunt ținute în cuști, li se încalcă dreptul la libertate”, scrie Terheș.

În plus, Rezolutia mai conține și alte prevederi care  ”dacă sunt implementate, vor conduce la omorârea sectorului de creștere a animalelor și vor scumpi imens produsele de carne”, scrie europarlamentarul român, arătând că a votat și împotriva acelei rezoluții, dar, din nou, ”majoritatea europarlamentarilor au votat în favoarea ei”.

Ei bine, dacă adăugă și chestiuni precum protejarea gândacilor, Chris Terheș ajunge la o concluzie:

”În opinia elitei europene, gândacii (pentru protejarea cărora s-au oprit finanțări de autostrăzi în România) sau pasările de casă au mai multe drepturi decât oamenii din UE”, scrie Chris Terheș.

10
Tagurile:
Cristian Terheș

Загрузка...
Sigla PSD

Acum: PSD a făcut marele pas către preluarea puterii

152
(reînnoit 15:20 23.06.2021)
Social democrații s-au ținut de promisiune – în acest moment se derulează prima etapă din încercarea de preluare a guvernării.

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Prim vocea lui Lucian Romaşcanu,  prezentat în plenul reunit al Parlamentului moţiunea de cenzură.

Intitulată ”România eşuată. Recordul al guvernului Cîţu”, moțiunea a fost iniţiată de 156 deputaţi şi senatori PSD.

Moţiunea de cenzură urmează să fie dezbătută şi votată marţi, 29 iunie, tot în şedinţa plenului  reunit.

Conform președintelui Marcel Ciolacu, PSD a discutat cu AUR votul la moțiune, incluzând puncte care reflectă observații ale parlamentarilor din partidul lui Simion, dar și ale unor sindicate și patronate.

De asemenea, Ciolacu afirmă că ar exista parlamentari PNL și USR care ar vota pentru căderea guvernului Florin Cîțu.

PNL a anunțat, prin preşedintele Ludovic Orban că la nivelul partidului şi a coaliţiei s-a luat decizia de a participa la şedinţa de dezbateri și vot, dar membrii coaliției NU vor vota.

152
Tagurile:
Moțiune de cenzură, PSD

Загрузка...

”Nu este războiul nostru”. Britanicii, despre incidentul cu distrugătorul de lângă Crimeea