Razvan Savaliuc

Savaliuc știrea zilei: Dragnea a reclamat DNA la...FBI! Acuzație gravă, documente SUA!

1550
O scrisoare bombă trimisă de Liviu Dragnea la FBI, în care fostul lider PSD denunță DNA pentru încălcarea unui angajament privind documente provenite de la Departamentul de Justiție al SUA.

BUCUREȘTI, 18 mai – Sputnik. Scandalul monstru al săptămânii este trimiterea în instanță a unui nou dosar în care Liviu Dragnea este acuzat – caz supranumit de presă ”Dosarul Donald Trump”.

Este vorba de celebra vizită a lui Liviu Dragnea la Washington, unde președintele PSD, însoțit de premierul Sorin Grindeanu, a participat la manifestarea dinaintea instalării oficiale a lui Donald Trump la Casa Albă. Accesul acolo s-ar fi făcut printr-o firmă de lobby, iar felul în care a fost plătită în aduce pe Dragnea în fața instanței.

Ei bine, publicația lui Savaliuc aruncă ”nucleara”: DNA a folosit ”documente secrete ale Departamentului de Justiție al SUA pentru a-l executa pe fostul președinte al PSD Liviu Dragnea”.

Și, precizează LuJu, asta cu toate ca Departamentul de Justiție al SUA ”a cerut ca respectivele documente să nu fie diseminate sau folosite de către DNA”.

De fapt, problema e mai gravă, pentru această fapta a fost dezvăluită chiar de Dragnea, într-o scrisoare trimisă la DoJ și la FBI, în 11 mai 2021.

Publicația ”Lumea Justiției” a prezentat scrisoarea în facsimil acum puțin timp și din cele scrise acolo reiese că episodul din 2017 ”a fost deja verificat de către autoritățile din SUA, nefiind descoperit ceva în neregulă”, scrie LuJu.

”În cadrul investigațiilor care l-au vizat pe Broidy, menționează Dragnea, autoritățile americane au anchetat inclusiv participarea sa la ceremonia referitoare la Donald Trump, constatând ca totul a fost legal”, scrie LuJu.

Dar ce reiese mai grav din scrisoare este că ”DNA a folosit respectivele documente provenite de la Departamentul de Justiție al SUA deși aceasta instituție a cerut în mod expres ca ele să nu fie diseminate și utilizate în vreun fel de către parchet”.

Iată textul integral a scrisorii trimisă la FBI de Liviu Dragnea, în traducere publicației „Lumea Justiției”: 

***

„Vă scriu aceasta scrisoare pentru că sunt îngrijorat de o problema gravă privind cooperarea dintre țările noastre, România și Statele Unite ale Americii – mai precis, de felul în care sistemul nostru judiciar înțelege să folosească documente confidențiale drept dovezi în dosare penale.

Ca să fiu mai explicit, trebuie să vă ofer detalii despre situația mea și despre felul în care am ajuns să descopăr această practică.

În primul rând, am participat la unele evenimente organizate de către Comitetul pentru Inaugurarea Prezidențială în 2017, pentru inaugurarea fostului președinte al SUA Donald Trump.

Am primit invitația la aceste evenimente semnată de către Elliot Broidy, care după aceea a fost anchetat de către Departamentul de Justiție al Statelor Unite pentru o serie de presupuse infracțiuni. Ca parte a anchetei vizând aceasta persoană, autoritățile SUA au investigat și prezența mea la aceste evenimente, și au descoperit că nu s-a întâmplat nimic ilegal în acest caz, așa încât investigația privind participarea mea a fost închisă.

La sfârșitul lui 2020, folosind documentele obținute de la Departamentul de Justiție, autoritățile române m-au informat ca încep urmărirea penală împotriva mea pe aceeași temă în legătură cu care Departamentul de Justiție al SUA a concluzionat că nu are nicio relevanță și că nu este o faptă ilegală.

Motivul pentru care vă explic toate acestea este faptul că, după ce am primit toate documentele pe care autoritățile române le-au considerat drept dovezi pentru anchetarea penală a unei persoane, am observat că diverse documente au sosit din partea Departamentului de Justiție al SUA, documente în care Departamentul de Justiție a spus clar că (acele documente) nu trebuie diseminate sau folosite în vreun fel de către Direcția Națională Anticorupție. Cu toate acestea, autoritățile române au folosit aceste documente și continuă să le folosească în cadrul anchetei penale privind vizita mea în SUA.

Chiar dacă documentele menționate nu mă incriminează în vreun fel, consider că aceasta este o situație foarte delicată. Astfel de incidente, indiferent de circumstanțe sau de interesele politice, ridică semne de întrebare justificate cu privire la imparțialitatea și independența serviciilor de informații și sunt de asemenea un precedent periculos pentru statul de drept, pentru cooperarea judiciară dintre țările noastre, precum și pentru democrație, în general.

Luând în considerare toate acestea, am anexat documentele la scrisoarea de față și sper că după ce veți verifica atent, veți înțelege gravitatea acestei situații și îmi veți răspunde cât mai curând posibil, punând accent pe importanța și gravitatea situației.

Totodată, mă simt obligat să vă informez că sunt șanse mari ca DNA să scurgă în presă această scrisoare sau documente similare legate de caz, întrucât este o practică uzuală a parchetului de a folosi astfel de documente pentru a influența opinia publică și pentru a pune presiune pe persoana anchetată, la fel cum s-a întâmplat în diverse alte cazuri.

Va rog să mă informați despre poziția oficială a Departamentului de Justiție din USA cu privire la acest subiect și dacă acele documente vor fi folosite ca dovezi în anchete sau în instanțe.

Cu stimă,

Liviu Nicolae Dragnea”

1550
Tagurile:
Răzvan Savaliuc, Liviu Dragnea
Sigla PSD

PSD amenință puterea cu alegeri anticipate

58
Președintele PSD Marcel Ciolacu a vorbit de posibilitatea alegerilor anticipate în contextul apropierii moțiunii de cenzură.

BUCUREȘTI,  18 iun – Sputnik. Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat astăzi că nu crede că e o catastrofă ca, pentru prima oară în România, după 30 de ani, să fie organizate şi alegeri anticipate.

Aflat la Timişoara, Ciolacu a dat asigurări că PSD nu va susţine niciodată, din umbră, un guvern PNL.

”Trebuie să punem lucrurile în ordinea lor. PSD este cel mai mare partid din România, a şi câştigat alegerile. Mă vedeţi pe mine, pe domnul Grindeanu, pe domnul Stănescu că vom susţine vreodată să rămână doamna Turcanu, domnul Cîţu, într-un guvern minoritar? Eu vă spun că nu”, a spus răspicat Ciolau.

De aceea, Ciolacu a adăugt că nu crede că e o catastrofă ca, după 30 de ani, să fie şi alegeri anticipate și a precizat că PSD nu e angrenat într-un joc politic care priveşte alt partid, cu trimitere la alegerile interne din PNL. Ciolacu chiar a arătat că alegerile anticipate ar putea fi organizate când se va putea crea o majoritate.

”Deja noi negociem cu mai mulți parlamentari, cu altă formațiune care se află în opoziţie, cu grupul minorităţilor şi neafiliaţii. Este pentru prima oara când o moţiune are şanse să treacă la 6 luni de la guvernarea actuală. Suntem pregătiţi să preluăm guvernarea”, a mai declarat Ciolacu, făcând referire probabil la AUR, aflat și el în opoziție și care ar putea asigura un număr destul de mare de voturi la moțiunea de cenzură.
58
Tagurile:
Alegeri anticipate, PSD

Загрузка...
Familie

PSD lasă puterea în ofsaid și propune o lege pentru familiile cu copii

112
(reînnoit 15:20 17.06.2021)
PSD a prezentat astăzi o propunere a unui pachet legislativ care să sprijine suplimentar familiile cu copii în vederea stimulării natalității.

BUCUREȘTI,  17 iun – Sputnik. PSD dă șah mat puterii care tot amână creșterea alocațiilor pentru copii și propune măsuri de stimulare a natalității.

Praga
© Sputnik / Алексей Даничев

Astfel, PSD a prezentat astăzi o lege prin care se propune nu doar  creșterea alocațiilor, ci și deduceri pentru salariații cu copii și acordarea de tichete sociale pentru stimularea participării copiilor cu vârsta de până la 6 ani la învățământul preșcolar, public și privat.

„Orice om politic responsabil din România este conștient de faptul că cea mai mare problemă pe care o are acum România, ca stat, ca neam, este de natură demografică: declinul populației. Mai mult, declinul populaţiei şi îmbătrânirea ei duc la o problemă de viaţă şi de moarte pentru o economie: deficitul de forţă de muncă şi colapsul sistemelor de pensii”, a explicat președintele PSD Marcel Ciolacu sensul acestei propuneri de lege.

El a arătat că singura soluție pentru această problemă este stimularea natalității, în paralel cu combaterea migrației forței de muncă, ținând cont de faptul că numărul de copii români născuți în străinătate îl depășește pe cel al copiilor născuți în România.

”Pe acești români trebuie să-i încurajăm să se întoarcă într-o țară unde merită să trăiască, unde să-și crească copii! Dar pentru asta și ei, și românii rămași în țară, trebuie să beneficieze de un suport real din partea statului român”, a arătat astăzi președintele PSD.

Ciolacu a arătat că PSD vrea să pună accentul pe servicii educaționale și de sănătate și nu pe acordarea unor sume de bani.

”Din punctul meu de vedere, soluția pentru natalitate nu ține doar de durata concediului de maternitate sau de nivelul alocației. Sunt doar un punct de plecare. Familiile tinere au însă nevoie de servicii : de creșe moderne, de grădinițe, școli și afterschool-uri, de servicii de sănătate adecvate. Practic, mamele au nevoie de întreaga infrastructură de servicii sociale, de educație și sănătate, după ce se termină concediul de maternitate”, a mai spus Ciolacu pe această temă.

În legea PSD, voucherele pentru creșe și grădinițe vor putea fi folosite, atât la stat, dar și la privat pe motiv că, dacă statul lasă mult de dorit în ceea ce privește creșterea infrastructurii, să fie lăsat să participe și mediul privat care se mișcă mai repede.

Mai mult, PSD propune ca familiile să fie sprijinite și în ceea ce privește achiziționarea unei locuințe sau a uneia mai mari, și să fie ajutate pe perioada în care copilul este mic, inclusiv prin suspendări ale plății ratelor, cu sprijinul statului.

Ciolacu a mai atras atenția că, în urma măsurilor luate de guvernele de dreapta, în 2019 și 2020 în România s-a născut cel mai mic număr de copii din ultimii 50 de ani, iar această tendință trebuie inversată.

112
Tematic
Românii, campioni la nașteri în Italia
O păpușă care se vinde în România naște controverse – motivul este șocant
Ziua de naștere a Patriarhului României: cum va fi sărbătorită
Baby-boom post Pandemie în România? 2021 aduce mai multe nașteri

Загрузка...
North Korean leader Kim Jong Un delivers a statement in response to U.S. President Donald Trump's speech to the United Nations, in Pyongyang, North Korea

Kim Jong-un se declară gata înfrunte Statele Unite

0
(reînnoit 13:31 18.06.2021)
În timp ce Joe Biden adoptă o nouă abordare „practică și calibrată” în Coreea de Nord, urmărind „denuclearizarea sa completă”, Kim Jong-un a cerut țării sale să se pregătească pentru dialog, dar mai ales pentru o confruntare cu Statele Unite

BRUXELLES, 18 iun – Sputnik. La o ședință plenară a comisiei centrale a partidului din 17 iunie, liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat că țara trebuie să se pregătească atât pentru dialog, cât și pentru confruntare cu noua administrație americană, arată Sputnik

„Secretarul general a subliniat necesitatea pregătirii atât pentru dialog cât și pentru confruntare, în special pentru a proteja demnitatea statului nostru și interesele sale pentru o dezvoltare independentă, precum și pentru a garanta în mod fiabil mediul pașnic și securitatea acestuia”, arată agenția KCNA.

După cum indică agenția, Kim Jong-un a făcut o „analiză detaliată” a tendinței politice a administrației americane față de țara sa.

Abordarea lui Biden

Într-adevăr, Joe Biden a decis să adopte o nouă abordare față de Coreea de Nord respingând abordările predecesorilor săi.

Casa Albă a declarat pe 21 mai că „scopul său rămâne denuclearizarea completă a Peninsulei Coreene, înțelegând că eforturile ultimelor patru administrații nu au atins acest obiectiv”.

Șeful statului a subliniat în aceeași zi, în cadrul unei conferințe de presă, că „nu va proceda așa cum s-a făcut în trecutul recent” și nu va oferi liderului comunist „tot ceea ce caută, în special recunoașterea legitimității sale la nivel internațional” .

Abordarea lui Trump

Președinția lui Donald Trump a fost marcată de o încercare de apropiere între Pyongyang și Washington.

Fostul președinte a făcut eforturi fără precedent pentru a-l convinge pe Kim Jong-un să scape de arsenalul său nuclear. Aceste încercări au fost în cele din urmă nereușite și au fost criticate de Joe Biden în timpul campaniei prezidențiale din 2020.

În 2019, Donald Trump a devenit și primul președinte american în exercițiu care a făcut o călătorie oficială în Coreea de Nord. Jimmy Carter și Bill Clinton au fost și ei acolo, dar după încheierea mandatului lor prezidențial.

Abordarea lui Obama

Potrivit lui Jen Psaki, noua politică a administrației Biden nu se bazează nici pe „răbdare strategică”, termen care a definit abordarea președinției lui Barack Obama în speranța că sancțiunile din partea Statelor Unite și a Națiunilor Unite ar reorienta guvernul nord-coreean.

Secretarul de presă de la Casa Albă a declarat, pe 28 mai, că administrația va desfășura o „abordare practică și calibrată deschisă, va explora diplomația cu Republica Populară Democrată Coreeană și va viza să facă progrese practice care să sporească securitatea Statelor Unite, a aliaților și a forțele noastre desfășurate în teren”.

0
Tagurile:
Kim Jong-un

Загрузка...