Ioana Mihăilă

Mihăilă, făcută praf de profesorul Rafila: Ce îi reproșează

123
Ministrul Sănătății a fost criticată dur de către deputatul PSD Alexandru Rafila, la dezbaterile din plen generate de diferențele de raportări constatate între numărul de decese COVID-19, care i-a reproșat că demnitarul nu a făcut decât să citească date din raport.

BUCUREȘTI, 17 mai – Sputnik. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a citit, în plenul Camerei Deputaților, câteva fragmente din raportul Comisiei privind diferențele de raportare a deceselor la persoane cu COVID-19.

Marcel Ciolacu, PSD
© Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Rafila spune că gestionarea cu succes a pandemiei COVID depinde de încrederea populației în personalul medical și în autoritățile publice și că dacă este evidentă încrederea populației în profesionalismul medicilor, nu aceleași lucru se poate spune despre autorități.

În opinia sa, Grupul de Comunciare Strategică s-a dovedit a fi ”Grupul de Confuzie Strategică” prin numeroase comunicate incomplete sau incorecte din ultimul an.

”Plecarea ministrului a generat controverse legate de numărul real al deceselor,  s-a sugerat manipularea datelor din motive politice sau de altă natură”, a spus Rafila.

Acesta i-a adresat o serie de întrebări, prin care Rafila a dorit ca Mihăilă să spună de ce s-a tergiversat publicarea raportului timp de 7 zile, de ce demnitarul nu a explicat motivul pentru care cele două baze de date de la Ministerul Sănătății unde apar diferențe de aproape 30% între numărul de decese și nu au fost evaluate periodic pentru a elimina erorile.

PSD a cerut, prin vocea deputatului Alexandru Rafila, instituțiilor publice abilitate să investigheze posibile infracțiuni legate de punerea în pericol a sănătății publice prin greșeli sau ”manipularea intenționată a datelor”.

123
Tagurile:
Alexandru Rafila
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Premierul Cîțu a anunțat NOILE MĂSURI de relaxare text INTEGRAL

236
(reînnoit 14:37 24.06.2021)
Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noi măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență și care intră în vigoare la 1 iulie.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Într-o conferință de presă premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noile măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea CNSU.
În contextul în care starea de alertă a fost modificată începând cu 12 iunie, premierul anunță acum noi relaxări, vizând organizarea de evenimente, zona culturală, sport, dar și turism și deservire a populației.

” În spațiile închise sau deschise se pot organiza evenimente cu până 50% din spectatori, de asemenea, și evenimente culturale cu până în 2500 de spectatori”, a spus premierul precizând – ”Ce e peste trebuie să fie vaccinați”.

Un alte aspect important - restaurantele și cafenelele pot fi deschise până la ora 2 noaptea, la capacitate maximă.

Programul cluburilor și al barurilor se extinde până la ora 2 noaptea, iar pensiunile și hotelurile pot caza la limita maximă.

De asemenea, la evenimente sportive pot participa spectatori la 50% din capacitate, indiferent dacă evenimentul se desfășoară la interior sau la exterior, dar cu condiția ca spectatorii să fie vaccinați sau testați.

Dacă toate persoanele sunt vaccinate, evenimentele se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului.

Târgurile, bâlciurile, talciocurile se redeschid iar sălile de fitness vor fi deschise până la capacitatea maximă.

Măsurile vor intra în vigoare de la 1 iulie.

***

Iată textul integral al Hotărârii adoptate la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

236
Tagurile:
Florin Cîţu

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis recunoaște: ”Sunt domenii în care discuțiile cu Rusia ar fi benefice”

173
(reînnoit 16:30 24.06.2021)
Președintele Klaus Iohannis a răspuns întrebărilor despre un summit european la care ar urma să fie invitată Rusia.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Prezent la summitul UE, președintele Iohannis a făcut o scurtă declarație de presă și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Ioahnnis a explicat că la summit se ca discuta despre managementul situațiilor de criză – amintind aici pandemia, dar și și schimbările climatice. ”Managementul situațiilor de criză trebuie îmbunătățit”, consideră președintele României.

”Sperăm să nu vină următoarea criză”, a spus Iohannis – ”Vorbind de managementul crizelor, avem nevoie să-l îmbunătățim, la nivel european. A fost foarte benefică implicarea Comisiei în achiziția de vaccinuri și cum au ajuns ele în statele membre”.

De asemenea, în cadrul întâlnirii se vor aborda situații complexe internaționale, printre care relația cu Rusia.

Întrebat de propunerea cancelarului Merkel și a președintelui Macron de a fi invitată Rusia la un viitor summit UE, președintele Klaus Iohannis a recunoscut că există situații în care dialogul este preferabil.

Această chestiune o vom discuta în consiliu și voi spune acolo prima dată opinia noastră, a spus Iohannis.

”Sunt probleme care trebuie discutate în relația cu Federația Rusă - sunt unele chestii pe care nu le putem tolera, dar sunt domenii discuțiile sunt preferabile. În cazul problemelor globale cum este încălzirea trebuie găsite canale de comunicare.

Dar, președintele Klaus Iohannis a sibliniat că deocamdată este vorba de o propunere, care urmează a fi analizată.

173
Tagurile:
Klaus Iohannis
Тема:
Relațiile româno-ruse

Загрузка...

Fanii suedezi celebrează victoria cu scorul 3:2 în meciul cu Polonia