Gabriela Firea

Gabriela Firea acuzație incendiară: ”Cifrele pandemiei au fost manipulate politic”

210
Gabriela Firea a acuzat, cu subiect și predicat, că date și informații extrem de importante despre pandemie au fost manipulate

BUCUREȘTI, 16 mai – Sputnik. Prim vicepreședintele PSD a făcut o declarație incendiară la Antena 3 despre manipularea datelor și informațiilor din timpul pandemiei dar despre modul în care a fost gestionat efortul național contra epidemiei.

”Informații extrem de importante au fost manipulate - sunt fardate în funcție de evenimentele politice”, a declarat Firea – ”Când exista interesul să se anunțe niște măsuri ceva mai dure, populația era speriată cu cifre care nu aveau legătură cu realitatea - că sunt foarte multe cazuri de îmbolnăviri, că sunt foarte multe decese, că spitalele sunt pline, ambulanțele stau la coadă să interneze bolnavi”.

Paranteză – interesant este că una dintre portavocile principale ale acestor anunțuri prin care ” ”populația era speriată cu cifre care nu aveau legătură cu realitatea” este chiar la Antena 3, fostul coleg al Gabrielei Firea, ”apocalipticul” Radu Tudor.

Pe de altă parte, ”când era interesul politic să se organizeze alegeri, să vină lumea la vot, să îi convingă pe români să iasă din casă… brusc și dintr-o dată situația medicală se ameliora”, chipurile datorită ”măsurilor luate anterior”.

Firea consideră că totul este ”o minciună gogonată” și că tot ce s-a întâmplat la noi în țară ”putea fi comparat cu datele din Europa, din țările apropiate nouă”, caz în care ”și cu ochiul liber se putea observa că la noi cifrele sunt manipulate”.

În ceste condiții a venit propunerea unei Comisii parlamentare de anchetă.

”Comisia pe care noi (PSD și AUR, n.n.) am propus-o ar fi adus la lumină adevărul despre pandemie”, spune acum Firea, arătând că ar fi avut și un alt rol ”nu doar să aflăm ce s-a întâmplat până acum în țară, ci să redăm românilor încrederea în instituții, inclusiv în procesul de vaccinare”.

Despre acest ultim aspect, prim vicepreședintele PSD consideră că, în ciuda eforturilor făcute acum pentru a-i convinge pe români să se vaccineze, ”mai există și o categorie foarte mare, care nu se vaccinează, tocmai pentru că oamenii nu mai știu ce să creadă”.

Întrebare – se va mulțumi PSD cu faptul că majoritatea parlamentară respinge înființarea Comisiei sau va merge, cu datele pe care le au, la organele de anchetă? Pe modelul partidelor ”pro-Europa” desigur.

210
Tagurile:
Pandemie, Gabriela Firea
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Premierul Cîțu a anunțat NOILE MĂSURI de relaxare text INTEGRAL

220
(reînnoit 14:37 24.06.2021)
Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noi măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență și care intră în vigoare la 1 iulie.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Într-o conferință de presă premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noile măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea CNSU.
În contextul în care starea de alertă a fost modificată începând cu 12 iunie, premierul anunță acum noi relaxări, vizând organizarea de evenimente, zona culturală, sport, dar și turism și deservire a populației.

” În spațiile închise sau deschise se pot organiza evenimente cu până 50% din spectatori, de asemenea, și evenimente culturale cu până în 2500 de spectatori”, a spus premierul precizând – ”Ce e peste trebuie să fie vaccinați”.

Un alte aspect important - restaurantele și cafenelele pot fi deschise până la ora 2 noaptea, la capacitate maximă.

Programul cluburilor și al barurilor se extinde până la ora 2 noaptea, iar pensiunile și hotelurile pot caza la limita maximă.

De asemenea, la evenimente sportive pot participa spectatori la 50% din capacitate, indiferent dacă evenimentul se desfășoară la interior sau la exterior, dar cu condiția ca spectatorii să fie vaccinați sau testați.

Dacă toate persoanele sunt vaccinate, evenimentele se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului.

Târgurile, bâlciurile, talciocurile se redeschid iar sălile de fitness vor fi deschise până la capacitatea maximă.

Măsurile vor intra în vigoare de la 1 iulie.

***

Iată textul integral al Hotărârii adoptate la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

220
Tagurile:
Florin Cîţu

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis recunoaște: ”Sunt domenii în care discuțiile cu Rusia ar fi benefice”

160
(reînnoit 16:30 24.06.2021)
Președintele Klaus Iohannis a răspuns întrebărilor despre un summit european la care ar urma să fie invitată Rusia.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Prezent la summitul UE, președintele Iohannis a făcut o scurtă declarație de presă și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Ioahnnis a explicat că la summit se ca discuta despre managementul situațiilor de criză – amintind aici pandemia, dar și și schimbările climatice. ”Managementul situațiilor de criză trebuie îmbunătățit”, consideră președintele României.

”Sperăm să nu vină următoarea criză”, a spus Iohannis – ”Vorbind de managementul crizelor, avem nevoie să-l îmbunătățim, la nivel european. A fost foarte benefică implicarea Comisiei în achiziția de vaccinuri și cum au ajuns ele în statele membre”.

De asemenea, în cadrul întâlnirii se vor aborda situații complexe internaționale, printre care relația cu Rusia.

Întrebat de propunerea cancelarului Merkel și a președintelui Macron de a fi invitată Rusia la un viitor summit UE, președintele Klaus Iohannis a recunoscut că există situații în care dialogul este preferabil.

Această chestiune o vom discuta în consiliu și voi spune acolo prima dată opinia noastră, a spus Iohannis.

”Sunt probleme care trebuie discutate în relația cu Federația Rusă - sunt unele chestii pe care nu le putem tolera, dar sunt domenii discuțiile sunt preferabile. În cazul problemelor globale cum este încălzirea trebuie găsite canale de comunicare.

Dar, președintele Klaus Iohannis a sibliniat că deocamdată este vorba de o propunere, care urmează a fi analizată.

160
Tagurile:
Klaus Iohannis
Тема:
Relațiile româno-ruse

Загрузка...
Valeri Kuzmin

Ambasadorul Kuzmin: “Rusia ține minte tot!”