Dan Chitic

Dan Chitic e de neînduplecat - reacție fulminantă la anunțul lui Iohannis

2423
(reînnoit 07:13 14.05.2021)
Cunoscutul avocat reacționează după ce președintele Iohannis a anunțat relaxările – compară acțiunea lui Iohannis cu o nemernicie făcută de SUA

BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik. Avocatul Dan Chitic este de neclintit, iar relaxarea anunțată surprinzător de Iohannis nu îl înduplecă!

Într-o reacție publicată azi noapte, Dan Chitic consideră că, de fapt, ”Șantajul și teroarea continua: relaxare pentru vaccinare!”

”Pe modelul politicii petrol pentru hrană implementată in Orientul mijlociu de Marele Lucurici, guvernanții “noștri” ne oferă ce e și a fost mereu al nostru - Libertatea, pentru acceptarea a ceea ce e al lor – vaccinul”, scrie Dan Chitic.

De fapt, Dan Chitic traduce jocul autorităților altfel: ””Dacă nu vă vaccinați, înapoi la pușcărie!” ne spune Cîțu”.

Avocatul consideră că trebuie sa înțelegem trei aspecte:

1. Vaccinarea – ”devine evident că nu este o decizie bazată pe argumente și necesitați medicale, ci este exclusiv o măsura fundamentată pe considerente economice și politice”.

2. Șantajul guvernanților – ”este semnul disperării și impotenței lor”.

3. Șantajul guvernamental – ”mai demonstrează un lucru: porția de “libertate” pe care ne-o “oferă”  guvernul nu este rezultatul “generozității” lor și al bunei lor credințe, ci este efectul luptei noastre”.

Altfel spus, ”dacă societatea nu ar fi reacționat ferm împotriva abuzurilor, guvernanții noștri ne-ar fi ținut captivi pana ar fi vaccinat atâția cât ar fi considerat ei “necesar””, consideră Dan Chitic, punctând - ”Nu credeți asta? Uitați-vă la ce se întâmpla încă în Grecia, în Franța, în Italia”.

”Da, măcar de data asta am fost mai demni și mai curajoși decât ei. Și curajul nostru este răsplătit”, scrie Chitic, trăgând o concluzie la fel de dură – ”lupta noastră trebuie să continue! Până la capăt!”.

2423
Tagurile:
Klaus Iohannis, Dan Chitic
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Premierul Cîțu a anunțat NOILE MĂSURI de relaxare text INTEGRAL

219
(reînnoit 14:37 24.06.2021)
Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noi măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență și care intră în vigoare la 1 iulie.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Într-o conferință de presă premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noile măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea CNSU.
În contextul în care starea de alertă a fost modificată începând cu 12 iunie, premierul anunță acum noi relaxări, vizând organizarea de evenimente, zona culturală, sport, dar și turism și deservire a populației.

” În spațiile închise sau deschise se pot organiza evenimente cu până 50% din spectatori, de asemenea, și evenimente culturale cu până în 2500 de spectatori”, a spus premierul precizând – ”Ce e peste trebuie să fie vaccinați”.

Un alte aspect important - restaurantele și cafenelele pot fi deschise până la ora 2 noaptea, la capacitate maximă.

Programul cluburilor și al barurilor se extinde până la ora 2 noaptea, iar pensiunile și hotelurile pot caza la limita maximă.

De asemenea, la evenimente sportive pot participa spectatori la 50% din capacitate, indiferent dacă evenimentul se desfășoară la interior sau la exterior, dar cu condiția ca spectatorii să fie vaccinați sau testați.

Dacă toate persoanele sunt vaccinate, evenimentele se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului.

Târgurile, bâlciurile, talciocurile se redeschid iar sălile de fitness vor fi deschise până la capacitatea maximă.

Măsurile vor intra în vigoare de la 1 iulie.

***

Iată textul integral al Hotărârii adoptate la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

219
Tagurile:
Florin Cîţu

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis recunoaște: ”Sunt domenii în care discuțiile cu Rusia ar fi benefice”

158
(reînnoit 16:30 24.06.2021)
Președintele Klaus Iohannis a răspuns întrebărilor despre un summit european la care ar urma să fie invitată Rusia.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Prezent la summitul UE, președintele Iohannis a făcut o scurtă declarație de presă și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Ioahnnis a explicat că la summit se ca discuta despre managementul situațiilor de criză – amintind aici pandemia, dar și și schimbările climatice. ”Managementul situațiilor de criză trebuie îmbunătățit”, consideră președintele României.

”Sperăm să nu vină următoarea criză”, a spus Iohannis – ”Vorbind de managementul crizelor, avem nevoie să-l îmbunătățim, la nivel european. A fost foarte benefică implicarea Comisiei în achiziția de vaccinuri și cum au ajuns ele în statele membre”.

De asemenea, în cadrul întâlnirii se vor aborda situații complexe internaționale, printre care relația cu Rusia.

Întrebat de propunerea cancelarului Merkel și a președintelui Macron de a fi invitată Rusia la un viitor summit UE, președintele Klaus Iohannis a recunoscut că există situații în care dialogul este preferabil.

Această chestiune o vom discuta în consiliu și voi spune acolo prima dată opinia noastră, a spus Iohannis.

”Sunt probleme care trebuie discutate în relația cu Federația Rusă - sunt unele chestii pe care nu le putem tolera, dar sunt domenii discuțiile sunt preferabile. În cazul problemelor globale cum este încălzirea trebuie găsite canale de comunicare.

Dar, președintele Klaus Iohannis a sibliniat că deocamdată este vorba de o propunere, care urmează a fi analizată.

158
Tagurile:
Klaus Iohannis
Тема:
Relațiile româno-ruse

Загрузка...
Valeri Kuzmin

Ambasadorul Kuzmin: “Rusia ține minte tot!”