Klaus Iohannis

Iohannis anunță relaxarea ”pas cu pas”

151
(reînnoit 18:34 13.05.2021)
Președintele Klaus Iohannis a anunțat în această seară o relaxare pas cu pas, precizând că a fost elaborat calendarul cu acești pași până pe 1 septembrie.

BUCUREȘTI, 13 mai – Sputnik. Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații de presă la ora 18.00 după o ședință cu premierul și cu mai mulți miniștri, el anunțând relaxarea ”pas cu pas”.

Președintele a insistat că autoritățile sunt deja în plină pregătire pentru România post-pandemică și a precizat că dacă se vaccinează toată lumea, pandemia se va reduce și se va termina.

”Nu îmi doresc ca România post-pandemie să fie identică cu cea de dinaintea pandemiei. Am suferit mult, am învățat mult, avem șansa să facem o Românie mai bună”, a promis Iohannis, care crede că e timpul pentru reforme, pentru școli mai sigure, sistem sanitar mai sigur, în care economia și salariile să crească.

El a remarcat și o evoluție încurajatoare în ultimele săptămâni când numărul de bolnavi a scăzut, ca și numărul de persoane la ATI și numărul de decese de Covid. De asemenea, Iohannis a precizat faptul că vaccinarea a prins viteză, el avansând o cifră zilnică de peste 100.000 de persoane vaccinate.

Iohannis a anunțat și țintele de vaccinare: la 1 iunie – 5 milioane de persoane vaccinate, iar la 1 august – 7 milioane de persoane vaccinate.

Vom avea o relaxare pas cu pas, a folosit el expresia celebră, spunând că a fost elaborat calendarul cu acești pași până pe 1 septembrie.

Președintele a lansat și ideea că dacă se vrea mai multă relaxare, trebuie respectate măsurile în vigoare și ca lumea să se vaccineze.

Măsurile concrete de relaxare anunțate de Iohannis sunt următoarele:

Prima etapă de relaxare e în 15 mai, următoarea etapă e 1 iunie, apoi 1 iulie și 1 august.

Din 15 mai se elimină portul măștii la exterior cu câteva excepții (piețele, târgurile, stațiile de transport public, mijloacele de transport public), din 15 mai se elimină restricțiile de circulație noapte și se elimină restricțiile de funcționare ale magazinelor. Apoi, la nunți, botezuri, mese festive, din data de 1 iunie, pot participa la exterior maxim 70 de persoane, în timp ce la interior pot participa maximum 50 de persoane.

Interesant este că Iohannis a prezentat clar diferențierea între vaccinați și nevaccinați: dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate, dispar restricțiile, a declarat el.

De asemenea, și la sălile de sport, dacă organizatorul garantează că toți participanții sunt vaccinați, numărul de persoane poate crește, a mai spus Iohannis.

În privința școlilor, președintele a precizat că se păstrează normele care țin de rata de incidență, pe cele trei scenarii, dar că e previzibil că majoritatea localităților vor intra în scenariul verde, iar majoritatea elevilor se vor întoarce fizic în școli. În concluzie, în școli se aplică normele de până acum, cu probabilitatea ca anul școlar să se încheie cu toți elevii în școală, a mai anunțat președintele României.

151
Tagurile:
Klaus Iohannis
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă: ”Un NU categoric Tratatului militar România-Ucraina! Vom fi carne de tun!”

65
Senatoarea Diana Șoșoacă s-a opus în plenul Senatului Tratatului militar România-Ucraina, scoțând în evidență aspecte care NU se spun românilor

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a avut o nouă intervenție fulminantă în plenul Senatului, de data aceasta cu privire la Tratatul militar România-Ucraina!

”Vom fi carne de tun!”, spune senatoarea, declarând că un asemenea demers oficial al României este ”Inacceptabil” și, ca atare, ea spune ”Un NU categoric!”.

Argumentele senatoarei vin dintr-o analiză atentă – atât a Tratatului, cât mai ales a contextului geopolitic. De reținut că datele prezentate de Diana Șoșoacă NU sunt arătate românilor, cărora li se spune doar că înțelegerea cu Ucraina nu are conotații periculoase, că nu ne poate împinge în vreun conflict.

Senatoarea atrage atenția că ”Aparent avem de-a face cu o înțelegere inofensivă între două state vecine - în realitate, acest acord, care se încearcă a se încheia de vreo 20 de ani, nu știu cine apucat acum, are o bătaie mult mai lungă”.

”E clar că România care este stat NATO nu are vreun motiv să încheie cu un acord de non combat cu Ucraina pentru că, nu știu dacă vă aduceți aminte, dar una dintre condițiile pe care a trebuit să le îndeplinim la intrarea noastră în NATO a fost să avem tratate de bună vecinătate cu toate statele vecine, deci cu Ucraina avem tratat de buna vecinătate”, a declarat senatoarea.

În aceste condiții, Diana Șoșoacă subliniază că noul acord pe care îl discutăm acum ”are un alt sens”.

”Ucraina nu ne poate garanta nicio susținere în cazul în care România ar fi atacată de un atacată de un stat inamic – un caz ipotetic, evident”, spune senatoarea, arătând că, în schimb, ”noi garantăm Ucrainei susținerea militară a României în situația în care acest stat ar fi atacat”.

Și acum vine întrebarea cheie: ”Oare cine ar putea ataca Ucraina? În nici un caz un stat NATO. Prin eliminare, cine ar rămâne? Federația Rusă care, întâmplător, are și tratat de susținere cu China - deci, cele pe cele două mari puteri din cele trei din lume!”.

Diana Șoșoacă atrage atenția că România intră prin acest într-o situație deja tensionată, pe care ea o descrie ca fiind un dublu litigiu – după alipirea Crimeii (momentul în care Moscova a decis anexarea Crimeii”, cum spune senatoarea) – ”și mai aducem aminte că în urmă cu o lună a declanșat un a declanșat un conflict cu Federația Rusă”.

Deci, în cazul unui conflict în care România ar interveni ”noi în acest moment suntem carne de tun!”.

”Nici nu vreau să îmi închipui ce se întâmplă în cazul în care Ucraina ar fi atacată de Rusia iar noi am fi obligați să ne luptăm cu Rusia! Până ajunge NATO aici cred că ne spulbera de pe fața pământului”, spune senatoarea, conchizând ferm - ”consider că ar trebui să ne mai gândim la semnarea acestui Tratat, având în vedere situația geopolitică din acest moment”.
65
Tagurile:
militar, tratat, România, Ucraina, Diana Șoșoacă
Tematic
Diana Șoșoacă sparge toate tiparele – o apariție de ”gradul 9”!
Situație scandaloasă în România - Diana Șoșoacă intervine! MECI de MECI!
Diana Șoșoacă, acțiune la nivel internațional – MODEL pentru Europa!
Șoșoacă: ”Servicii secrete EXTERNE îl impun pe Arafat – mâinile lui sunt pline de sânge!”

Загрузка...
Daniel Zamfir

Daniel Zamfir denunță o nouă ”cedare de SUVERANITATE” către străini

112
(reînnoit 07:57 23.06.2021)
O veste gravă vine de la Parlament – una dintre cele mai controversate legi, care ”permite  vânzarea necondiționată” către străini a trecut tacit! Cine e vinovat

BUCUREȘTI, 23 iul – Sputnik. Senatorul Daniel Zamfir face un anunț grav: în Senat s-a dat curs ”încă unei cedări de SUVERANITATE”.

Senatorul PSD arată că ieri Senatul a luat act că Legea privind vânzarea terenurilor agricole ”a trecut tacit”. Acuzația este gravă – și o vizează pe una dintre cele mai puternice și controversate figuri din PNL, Iulia Scântei.

”Printr-o manevră deja patentată, servitoarea de serviciu, Iulia Scântei, președinta Comisiei Juridice, a refuzat să dezbată în Comisia Juridică legea, deși comisia de agricultură, comisie co-raportoare, respinsese modificările care permiteau vânzarea necondiționata străinilor”, scrie Zamfir.

De fapt, aici este și cheia – articolele care vizează ”vânzarea necondiționată” a terenurilor agricole – România fiind o campioană la acest capitol, după cum menționează mass media.

Zamfir o acuză pe Iulia Scântei că ”acolo unde nu i se repartizează pentru raport proiecte de lege, solicită  Comisia Juridică să fie co-raportoare” și astfel, ”dacă vreun proiect, unde au ei interese, primește un raport negativ - cum e cazul acestei legi – Comisia Juridică nu o mai dezbate ca să treacă tacit în forma  inițiatorului”.

”Notărița milionară, abonată la contractele cu Statul,  continua agresiv să impună interese contrare românilor, în timp ce averea îi creste substanțial în timpul mandatului de senator”, acuză Zamfir, citând presa ieșeană, plină de informații despre senatoarea Iulia Scântei.

Precizăm că, în cazul proiectului legislativ la care se referă Daniel Zamfir, Camera Deputaților este decizională. Dar, așa cum ne amintim, Iohannis și PNL au făcut mare caz de legi care au trecut ”tacit” prin prima cameră sesizată. Acum tac. Oare de ce?

112
Tagurile:
Suveranitate, Daniel Zamfir

Загрузка...