Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Ce angajamente și-a luat Florin Cîțu la Bruxelles

397
(reînnoit 14:50 13.05.2021)
La întâlnirile de la Comisia Europeană, premierul Florin Cîțu și-a luat mai multe angajamente – în numele României, desigur.

BUCUREȘTI, 13 mai – Sputnik. Premierul Florin Cîțu a susținut o conferință de presă după ședința de Guvern și revenirea de la Bruxelles.

Premierul a spus presei că a prezentat Comisiei Europene obiectivele privind reforma, economia și ”modul în care PNRR va susține în următoarea perioadă creșterea economică si reformele”.

”A fost foarte bine primit de Comisia Europeană acest 'concept paper'”, spune premierul, făcând referire la remarca Ursulei von der Leyen că ”România face progrese”.

Cîțu a asigurat-o pe șefa CE că ”acesta este guvernul care va face reforme în perioada următoare, de aceea avem nevoie de un PNRR care să susțină aceste reforme”.

Cîțu a continuat cu laudele, arătând că ”unele obiective sunt ușor de atins” și că ”planul a fost prezentat și primit bine, am prezentat un plan credibil care poate fi aplicat”.

”Rolul meu a fost să convingem partenerii europeni că putem folosi toți banii, 29,2 miliarde euro”, a spus premierul, consemnează ”Știri pe surse”. https://www.stiripesurse.ro/ce-s-a-angajat-florin-citu-la-bruxelles_1786229.html

Iată și ce și-a asumat Florin Cîțu la Bruxelles:

- creștere economică peste media UE;

- reducerea deficitelor bugetare;

-reforma pensiilor va fi derulată în perioada următoare;

-reforma fiscală care să asigure creșterea veniturilor bugetare fără a crește taxe;

-reforma salarizării;

-reforma administrației publice;

-înființarea Băncii Naționale de Dezvoltare;

-reforme vizând emisiile de carbon, trecerea la energie verde

397
Tagurile:
Florin Cîţu
Tematic
Cîțu s-a făcut de râs – nu știe cum se va aplica propria soluție după vaccinare!
Cîțu a anunțat ce stimulente ia în calcul pentru vaccinare
Cîțu insistă că privilegiile pentru vaccinați sunt normale
Marcel Ciolacu

Ciolacu: Guvernul s-a întors de la Bruxelles cu zero euro pentru agricultură

75
Marcel Ciolacu a afirmat astăzi că România a plecat la Bruxelles cu o solicitare de şapte miliarde pentru agricultură, iar miniştrii Cristian Ghinea şi Adrian Oros s-au întors cu zero euro.

BUCUREȘTI, 12 iun – Sputnik. Președintele PSD Marcel Ciolacu a arătat într-o conferinţă de presă ținută la Craiova cum a eșuat Guvernul în negocierile pentru agricultură.

Ciolacu a criticat Guvernul pentru că a trimis la Bruxelles documente pe care nu le-a citit, ”documente făcute de către companii private ca pe urmă să acceseze aceste fonduri sau aberaţii cum sunt 133.000 de euro pentru formarea unui singur om, de parcă l-am trimite pe Marte”.

Una dintre cauze, a arătat Ciolacu, este că Guvernul nu a vrut un dialog cu autorităţile locale și de aceea ”s-a ajuns ca să fim iarăşi ruşinea Europei”.

”Chiar vorbeam cu domnul senator Preoteasa cât de mult ar fi însemnat pentru Dolj să fi prins acele sume pentru irigaţii, cum au prins Polonia, Ungaria, Bulgaria. Am plecat la negocieri la Bruxelles cu Comisia cu o solicitare de şapte miliarde, au ajuns domnul Ghinea şi cu domnul Oros la 3,8 miliarde şi s-au întors cu zero euro pentru agricultura românescă”, a mai declarat Ciolacu.

75
Tagurile:
Marcel Ciolacu

Загрузка...
Prima ședință a noului Senat al României

Orban recunoaște în cadrul coaliţiei au existat momente de criză

66
(reînnoit 18:12 11.06.2021)
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a recunoscut astăzi că în cadrul coaliţiei au existat momente de criză și că astfel de momente vor mai fi înregistrate, guvernările de coaliţie fiind în general "complicate".

BUCUREȘTI, 11 iun – Sputnik. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a catalogat astăzi alianţa cu USR- PLUS, într-o declarație făcută la Bacău, ca fiind una care necesită dialog permanent şi o armonizare constantă a poziţiilor. El a recunoscut că au existat momente de criză în coaliție și nu s-a sfiit să recunoască faptul că asemenea momente vor mai avea loc și în viitor, pentru că guvernările de coaliţie sunt în general "complicate".

Orban a strecurat și câteva critici la adresa USR, spunând despre această formațiune că e un partid mai nou care nu are o definire doctrinară clară și ale cărui poziţii de multe ori se stabilesc în funcţie de conjunctură, de context.

Mai mult, Orban spune despre USR că este un partid care nu are experienţa guvernării.

66
Tagurile:
Ludovic Orban
Tematic
Celebru economist dezvăluie ce NU a spus Cîțu despre PNRR: ”Este și un pericol!”
Pierde România banii de la UE prin PNRR? Cîțu, explicații
George Simion, denunț incendiar contra UE și a Guvernului Cîțu

Загрузка...
Река Днестр

Alarmant: Râul Nistru s-ar putea transforma într-un canal mort