Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă îl face praf pe Cîțu punctează OFICIAL, exact la țintă!

2950
(reînnoit 07:25 13.05.2021)
Senatoarea independentă NU se poartă cu mănuși ca partidele și îl lovește pe premier în cele mai grave aspecte

BUCUREȘTI, 13 mai – Sputnik. Cine credea că Diana Șoșoacă se ocupă doar de problemele din Sănătate, de aspecte social-economice sau de drepturile românilor - ei bine, acela se înșală!

O dovedește chiar cea mai noua acțiune oficială de la tribuna Senatului! Diana Șoșoacă i-a transmis premierului, în cadrul sesiunii de întrebări și interpelări, mai multe ”săgeți” drept la țintă, vizând datoriile acumulate, plățile făcute și restanțele – deci un set de întrebări nimicitoare, grupate sub tema - ”Împrumuturile în timpul pandemiei”.

Atenție, fiind un demers oficial, premierul e obligat să răspundă! Și nu numai premierul , ci și ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, căruia senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă îi adresează același set de întrebări. 

Diana Șoșoacă justifică demersul prin faptul că datoria publică a crescut în 2020 cu 33% faţă de cea înregistrată în 2019, de la 373 mld. lei, la 498 mld. lei.

”Statul s-a îndatorat în 2020 cu 124 mld. lei (25,3 mld. euro), o sumă uriaşă, mai mare cu 5 miliarde de euro decât suma pe care o primea România, în urmă cu 12 ani, de la FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană şi care a fost considerată, la acea vreme, o valoare ce nu va putea fi vreodată suportată în viitor”, a arătat senatoarea.

În acest context pune Diana Șoșoacă întrebările, având în vedere și efectele pandemiei covid-19 în România, dar și ”măsurile iraționale, ilogice și falimentare pentru economia națională”.

Iată întrebările puse de Diana Șoșoacă în ședința Senatului de ieri, 12.05.2021:

1. Care este suma primită de România de la Uniunea Europeană în anul 2020, în contextul pandemiei covid-19?

2. Care sunt sumele împrumutate de România în anul 2020 și de la care instituții internaționale?

3. Care a fost destinația sumelor primite/împrumutate de România în anul 2020 și ce s-a realizat efectiv cu acestea?

4. Care este suma primită și/sau împrumutată de România în anul 2021 până în prezent și de la care instituții internaționale?

5. Care este destinația sumelor primite și /sau împrumutate de România în anul 2021 până în prezent, ce s-a realizat efectiv cu acestea și care sunt beneficiarii?

6. Care este suma lunară pe care România o plătește pentru datorii, de unde provin aceste sume, către care entități creditoare și pentru care contracte de împrumut? Solicit răspunsul defalcat.

7. Care sunt dobânzile, majorările, penalitățile etc pe care România le plătește lunar, pentru care credite, de unde provin aceste sume, către care entități creditoare și pentru care contracte de împrumut? Solicit răspunsul defalcat.

8. În câți ani își va plăti România datoria externă acumulată până la acest moment, în condițiile în care la 1 ianuarie 1990 această datorie era ZERO?

Conform legii, Guvernul este obligat să răspundă în termen de 30 de zile – scris și verbal, așa cum a cerut senatoarea.

Intrebare Din 12 Mai 2021 - 2 by Victor Ciobanu on Scribd

2950
Tagurile:
Florin Cîţu, Diana Șoșoacă
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Premierul Cîțu a anunțat NOILE MĂSURI de relaxare text INTEGRAL

220
(reînnoit 14:37 24.06.2021)
Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noi măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență și care intră în vigoare la 1 iulie.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Într-o conferință de presă premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noile măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea CNSU.
În contextul în care starea de alertă a fost modificată începând cu 12 iunie, premierul anunță acum noi relaxări, vizând organizarea de evenimente, zona culturală, sport, dar și turism și deservire a populației.

” În spațiile închise sau deschise se pot organiza evenimente cu până 50% din spectatori, de asemenea, și evenimente culturale cu până în 2500 de spectatori”, a spus premierul precizând – ”Ce e peste trebuie să fie vaccinați”.

Un alte aspect important - restaurantele și cafenelele pot fi deschise până la ora 2 noaptea, la capacitate maximă.

Programul cluburilor și al barurilor se extinde până la ora 2 noaptea, iar pensiunile și hotelurile pot caza la limita maximă.

De asemenea, la evenimente sportive pot participa spectatori la 50% din capacitate, indiferent dacă evenimentul se desfășoară la interior sau la exterior, dar cu condiția ca spectatorii să fie vaccinați sau testați.

Dacă toate persoanele sunt vaccinate, evenimentele se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului.

Târgurile, bâlciurile, talciocurile se redeschid iar sălile de fitness vor fi deschise până la capacitatea maximă.

Măsurile vor intra în vigoare de la 1 iulie.

***

Iată textul integral al Hotărârii adoptate la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

220
Tagurile:
Florin Cîţu

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis recunoaște: ”Sunt domenii în care discuțiile cu Rusia ar fi benefice”

160
(reînnoit 16:30 24.06.2021)
Președintele Klaus Iohannis a răspuns întrebărilor despre un summit european la care ar urma să fie invitată Rusia.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Prezent la summitul UE, președintele Iohannis a făcut o scurtă declarație de presă și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Ioahnnis a explicat că la summit se ca discuta despre managementul situațiilor de criză – amintind aici pandemia, dar și și schimbările climatice. ”Managementul situațiilor de criză trebuie îmbunătățit”, consideră președintele României.

”Sperăm să nu vină următoarea criză”, a spus Iohannis – ”Vorbind de managementul crizelor, avem nevoie să-l îmbunătățim, la nivel european. A fost foarte benefică implicarea Comisiei în achiziția de vaccinuri și cum au ajuns ele în statele membre”.

De asemenea, în cadrul întâlnirii se vor aborda situații complexe internaționale, printre care relația cu Rusia.

Întrebat de propunerea cancelarului Merkel și a președintelui Macron de a fi invitată Rusia la un viitor summit UE, președintele Klaus Iohannis a recunoscut că există situații în care dialogul este preferabil.

Această chestiune o vom discuta în consiliu și voi spune acolo prima dată opinia noastră, a spus Iohannis.

”Sunt probleme care trebuie discutate în relația cu Federația Rusă - sunt unele chestii pe care nu le putem tolera, dar sunt domenii discuțiile sunt preferabile. În cazul problemelor globale cum este încălzirea trebuie găsite canale de comunicare.

Dar, președintele Klaus Iohannis a sibliniat că deocamdată este vorba de o propunere, care urmează a fi analizată.

160
Tagurile:
Klaus Iohannis
Тема:
Relațiile româno-ruse

Загрузка...
Valeri Kuzmin

Ambasadorul Kuzmin: “Rusia ține minte tot!”