Klaus Iohannis

Scandal cu acuzații grave: legătură între IOHANNIS și PRINȚUL care a împușcat URSUL!

907
(reînnoit 18:18 05.05.2021)
Împușcarea ursului trofeu devine un scandal internaționale – cu implicații nebănuite, afectându-l pe președintele Iohannis dar și personaje importante din străinătate

BUCUREȘTI, 5 mai – Sputnik. Premiile primite de președintele Iohannis în străinătate au surprins multă lume – activitatea sa este minoră, ca și pregătirea sa, în comparație cu cei trei predecesori.

Ei bine, odată cu scandalul împușcării ursului uriaș din România de către un prinț din Austria apare o legătură care va face obiectul multor comentarii – și chiar a unui scandal internațional: ”Tatăl prinţului care a împuşcat exemplarul de urs, în Covasna, este Nikolaus von Liechtenstein, preşedintele unei societăţi care îl decorează pe Klaus Iohannis”, dezvăluie MEDIAFAX

Sursa citată arată că Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein este unicul fiu al lui Nikolaus von Liechtenstein, preşedintele Societăţii Europene Coudenhove-Kalergi.

Ori, aceasta este Societatea care i-a acordat lui Iohannis distincţia Premiul European Coudenhove-Kalergi pentru anul 2020 – deci chiar în anul electoral în care Iohannis s-a implicat direct și neconstituțional de partea PNL.

Mai mult, Iohannis a primit premiul direct de la Nikolaus von Liechtenstein, într-o ceremonie la Cotroceni!

Scandalul împușcării ursului devine uriaș, pentru că prințul Emanuel von Liechtenstein este acuzat de organizaţiile Agent Green şi VGT din Austria că a ucis ilegal cel mai mare urs din România și Uniunea Europeană.

Arthur, cel mai mare urs din România, împușcat de un Prinț austriac
© Photo : Agent Green
Arthur, cel mai mare urs din România, împușcat de un Prinț austriac

Organizaţiile în cauză îl acuză pe prinț că este un vânător de trofee, că a comis infracțiunea de braconaj şi că animalul a fost împuşcat într-o arie naturală protejată.

Scandalul se extinde și prin aspectul dubios al ”derogării” primite de prinț – derogarea ar fi fost acordată pentru ”eliminarea unei ursoaice cu pui care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula”.

Pe lângă faptul că prințul a ucis un cu totul alt exemplar, în România NU se dau derogări pentru uciderea ursoaicelor cu pui – care se relochează în rezervații, nu se ucid!

Mai mult, ursul împușcat NU se apropia de gospodării, ci trăia în adâncul pădurii, fiind monitorizat de organizații de mediu și protecția animalelor.

”Este clar că prinţul nu a venit să rezolve problema localnicilor ci să omoare ursul şi să îşi ducă acasă cel mai mare trofeu pentru a-l agăţa pe perete. Avem de a face cu o partidă de braconaj, de vreme ce au împuşcat ursul greşit”, a declarat Gabriel Paun, preşedintele Agent Green.

907
Tagurile:
Klaus Iohannis
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Premierul Cîțu a anunțat NOILE MĂSURI de relaxare text INTEGRAL

252
(reînnoit 14:37 24.06.2021)
Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noi măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență și care intră în vigoare la 1 iulie.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Într-o conferință de presă premierul României, Florin Cîțu, a anunțat noile măsuri de relaxare, adoptate de Guvern la propunerea CNSU.
În contextul în care starea de alertă a fost modificată începând cu 12 iunie, premierul anunță acum noi relaxări, vizând organizarea de evenimente, zona culturală, sport, dar și turism și deservire a populației.

” În spațiile închise sau deschise se pot organiza evenimente cu până 50% din spectatori, de asemenea, și evenimente culturale cu până în 2500 de spectatori”, a spus premierul precizând – ”Ce e peste trebuie să fie vaccinați”.

Un alte aspect important - restaurantele și cafenelele pot fi deschise până la ora 2 noaptea, la capacitate maximă.

Programul cluburilor și al barurilor se extinde până la ora 2 noaptea, iar pensiunile și hotelurile pot caza la limita maximă.

De asemenea, la evenimente sportive pot participa spectatori la 50% din capacitate, indiferent dacă evenimentul se desfășoară la interior sau la exterior, dar cu condiția ca spectatorii să fie vaccinați sau testați.

Dacă toate persoanele sunt vaccinate, evenimentele se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spațiului.

Târgurile, bâlciurile, talciocurile se redeschid iar sălile de fitness vor fi deschise până la capacitatea maximă.

Măsurile vor intra în vigoare de la 1 iulie.

***

Iată textul integral al Hotărârii adoptate la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

252
Tagurile:
Florin Cîţu

Загрузка...
Klaus Iohannis

Iohannis recunoaște: ”Sunt domenii în care discuțiile cu Rusia ar fi benefice”

190
(reînnoit 16:30 24.06.2021)
Președintele Klaus Iohannis a răspuns întrebărilor despre un summit european la care ar urma să fie invitată Rusia.

BUCUREȘTI, 24 iun – Sputnik. Prezent la summitul UE, președintele Iohannis a făcut o scurtă declarație de presă și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

Ioahnnis a explicat că la summit se ca discuta despre managementul situațiilor de criză – amintind aici pandemia, dar și și schimbările climatice. ”Managementul situațiilor de criză trebuie îmbunătățit”, consideră președintele României.

”Sperăm să nu vină următoarea criză”, a spus Iohannis – ”Vorbind de managementul crizelor, avem nevoie să-l îmbunătățim, la nivel european. A fost foarte benefică implicarea Comisiei în achiziția de vaccinuri și cum au ajuns ele în statele membre”.

De asemenea, în cadrul întâlnirii se vor aborda situații complexe internaționale, printre care relația cu Rusia.

Întrebat de propunerea cancelarului Merkel și a președintelui Macron de a fi invitată Rusia la un viitor summit UE, președintele Klaus Iohannis a recunoscut că există situații în care dialogul este preferabil.

Această chestiune o vom discuta în consiliu și voi spune acolo prima dată opinia noastră, a spus Iohannis.

”Sunt probleme care trebuie discutate în relația cu Federația Rusă - sunt unele chestii pe care nu le putem tolera, dar sunt domenii discuțiile sunt preferabile. În cazul problemelor globale cum este încălzirea trebuie găsite canale de comunicare.

Dar, președintele Klaus Iohannis a sibliniat că deocamdată este vorba de o propunere, care urmează a fi analizată.

190
Tagurile:
Klaus Iohannis
Тема:
Relațiile româno-ruse

Загрузка...

Fanii suedezi celebrează victoria cu scorul 3:2 în meciul cu Polonia