Florin Cîțu

Cîțu insistă privilegiile pentru vaccinați sunt normale

115
(reînnoit 18:30 05.05.2021)
Premierul Florin Cîțu a reacționat la criticile publice născute din intenția sa de a acorda privilegii celor vaccinați, justificându-se prin aceea că sunt doar propuneri cum se practică și în Germania.

BUCUREȘTI, 5 mai – Sputnik. Premierul Florin Cîțu a apărat propunerea de a acorda privilegii celor care s-au vaccinat, cum ar fi redeschiderea restaurantelor pentru cei vaccinați.

Inițial, Florin Cîțu anunțase facilități pentru persoanele vaccinate, cum ar fi deschiderea restaurantelor la capacitate 100% pentru persoane vaccinate sau hoteluri la mare cu capacitate 100% pentru persoanele vaccinate.

În urma criticilor dure la adresa premierului pe această temă, Cîțu a revenit astăzi cu noi precizări justificative:

„Vineri o să fie comitetul interministerial și acestea sunt propuneri. Le vom discuta cu Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne și vom vedea care vor fi, de fapt, soluțiile. Eu am spus cum aș vedea eu lucrurile și acestea sunt propuneri. Până la urmă, există un mod de a motiva populația, fiecare țară are un astfel de mod. Și Germania folosește această metodă, iar dacă acolo este ok să aibă beneficii pentru persoanele vaccinate, cred că putem să fim și noi ok”, a declarat Cîțu.

Cîțu și-a justificat propunerea prin aceea că vaccinare e singura soluție de a scăpa de pandemie.

”Lumea se vaccinează și cred că e normal ca o parte din restricții să fie ridicate pentru cei imunizați“, și-a apărat el politicile de privilegii pentru vaccinați.

115
Tagurile:
Florin Cîţu
Tematic
Cîțu: Dacă vrem să ieșim din pandemie, trebuie să ne vaccinăm
Florin Cîțu a anunțat când s-ar putea renunța la purtatul măștii în aer liber
Cîțu, mesaj direct pentru jurnaliști: ce le cere să facă
Liviu Dragnea

Dragnea mai are o șansă: eliberarea condiționată se rejudecă la Tribunalul Giurgiu

72
Curtea de Apel București a decis astăzi desființarea deciziei definitive prin care s-a respins cererea de liberare condiționată a lui Liviu Dragnea și a trimis cazul spre rejudecarea la Tribunalul Giurgiu

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik. Liviu Dragnea ar putea avea o nouă șansă să fie eliberat condiționat după ce Curtea de Apel București a desființat decizia definitivă privind continuarea executării pedepsei și a trimis cazul spre rejudecare la Tribunalul Giurgiu.

Decizia de astăzi este definitivă astfel că decizia prin care Tribunalul București a stabilit ca Dragnea să continue executarea pedepsei este desființată.

Curtea de Apel București a luat astăzi decizia favorabilă lui Dragnea în cazul dosarului de strămutare prin care Liviu Dragnea cerea mutarea la o altă instanță decât Tribunalul București a dosarului de eliberarea condiționat, dosar care era deja închis prin decizie definitivă.

Liviu Dragnea a cerut înainte de judecarea la Tribunalul București a contestației sale împotriva deciziei Judecătoriei Sectorului 5 privind eliberarea sa condiționată, strămutarea acțiunii de la acea instanță la un alt tribunal din țară.

La termenul de astăzi al dosarului de strămutare, avocata lui Liviu Dragnea a explicat judecătorilor Curții că există doi judecători la Tribunalul București ce nu ar fi fost imparțiali în privința clientului ei.

„Domnul Dragnea a fost judecat de un tribunal cu doi judecători care nu au fost imparțiali. Aveți toate documentele la dosar și o să vedeți că nu este pentru prima dată când Tribunalul nu este imparțial”, a spus avocata Flavia Teodosiu, care a adăugat că s-ar fi pus o presiune mare pe magistrați, inclusiv presiune mediatică, după ce Liviu Dragnea a depus cererea de eliberare condiționată, cerere depusă după obținerea avizului pozitiv din partea penitenciarului Rahova.
72
Tagurile:
Liviu Dragnea
Tematic
Dragnea, văzut ca un pericol pentru ”aliniamentul” stabilit de Bruxelles și Washington
Detenție politică și război intern hibrid în România–UE. Dragnea, declarație emoționantă!
Ultima oră: decizia contra lui Dragnea ar putea fi DESFIINȚATĂ

Загрузка...
Beggars

Apocalipsa lui Cîțu: moțiunea de cenzură a PSD arată prăbușirea țării

85
Textul moțiunii de cenzură a PSD, care urmează să fie depus la Parlament săptămâna viitoare, atacă dur Guvernul Cîțu pe versuri de George Bacovia

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik. Moțiune de cenzură cu un motto poetic preluat din George Bacovia - această strategie inedită a PSD a vrut să evidențieze eșecul coaliției de dreapta, denumirea moțiunii fiind, de altfel, ”România EȘUATĂ. Recordul ”fantastic” al Guvernului Cîțu”.

"Prin fumul de țigări, ca-n nouri,/ Gândeam la lumi ce nu există...", cu acest citat din Bacovia, moțiunea plasează discursul anti-guvernare într-o zonă a ironiilor fine și aluzive cu privire la obiceiurile și visările premierului.

Altfel, moțiunea face o radiografie dură și exactă a situație economice a țării, arătând că guvernarea PNL-USR-UDMR ”conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare! România trăiește de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice. Prețurile au explodat, buzunarele românilor s-au golit. Facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit bunuri de lux, medicamentele esențiale ori nu se găsesc, ori sunt foarte scumpe”, realizări pe care PSD le încadrează la ”lucruri fantastice”, folosind expresia premierului Cîțu.

PSD arată, apoi, că nu se dau bani nici la stat, nici la privat, iar  întrebarea de pe buzele tuturor românilor este: ”CE AȚI FĂCUT CU BANII, DOMNULE CÎȚU!?”

Cifrele nu mint

Cifrele oferite de moțiune sunt dure: creșterea prețurilor la alimente de bază, medicamente și utilități de peste 10%, în timp ce salariile și pensiile au înghețat, dublarea inflației în 2021, +7% la pâine, +22% la fasole, +13% la ulei, +8% la brânză, + 29% la combustibil, +20% la energie, +25% la gaze și +7,5% la apă, iar de la 1 iulie alte scumpiri!

În moțiune se mai arată că în bugetul țării a apărut o Anexă, în care banii publici au fost direcționați exclusiv administrațiilor locale conduse de partidele puterii și că în posturi cheie din economie au fost numiți “oamenii cu școala vieții”: ”analfabeți la Apele Române, cioclii la spitale, cosmeticiene la Romatsa, șomeri, a căror singură idee erau “afacerile” dubioase și achizițiile publice la suprapreț”.

Dar, poate cel mai grav, moțiunea evidențiază că de luni de zile Guvernarea se face pe datorie, cu împrumuturi de 1.000 euro pe secundă.

”Nimeni nu știe ce ați făcut cu cele peste 34 miliarde euro cu care a fost îndatorată România în ultimele 18 luni! Suntem în iunie și Guvernul nu a publicat încă datele privind datoria guvernamentală la sfârșit de aprilie, ca să vadă toți românii că deja s-a depășit pragul de 50% din PIB”, atrage atenția moțiunea de cenzură.

Mai departe, arată PSD, românii subvenționează producția și locurile de muncă din alte state, de unde importăm masiv, iar din cele 57 de măsuri pentru IMM-uri scrise în programul de guvernare, 55 au fost anulate!

Împrumuturile

Iar dezastrul nu se oprește aici, arată moțiunea, pentru că România se împrumută la dobânzi de 10 ori mai mari decât media UE, de 21 de ori mai scump decât Bulgaria, de 3 ori mai scump decât Grecia –  țară trecută prin faliment – si de 2 ori mai scump decât Polonia.

O altă problemă gravă evidențiată de moțiune este că, în timp ce Germania, Franța, Italia, Spania, Cehia, Ungaria, Polonia, chiar și Bulgaria își consolidează sistemul companiilor strategice deținute de stat, ”guvernarea Cîțu face fix pe dos”.

”În ultimul an, guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR a readus în starea de sărăcie extremă 120.000 de români. Asta, după ce guvernarea PSD redusese cu 1,9 milioane persoane numărul acestor români necăjiți. Astăzi, fiecare român este mai dator cu 1.700 de euro (peste 8.000 de lei). Mai mult, Guvernul pregătește un nou împrumut de 15 miliarde euro prin PNRR.  Fiecare român va mai datora în plus peste 2.500 de euro după ce Guvernul va lua și acest credit”, se mai arată în moțiune.

Pensiile

PSD acuză coaliția de dreapta că vrea să reformeze pensiile ”prin eliminarea fizică a viitorilor pensionari!”, arătând că ”doar atât nu ați scris în proiectul de lege adoptat de Guvern: că decizia de pensionare se va elibera doar în baza certificatului de deces!”.

PSD mai spune în moțiune că România are o singură soluție: plecarea Guvernului.

”Ați făcut mult prea mult rău țării într-un timp record! Prin toate aceste lucruri ”fantastice”, ați transformat România într-o țară eșuată. O Românie EȘUATĂ, cu o economie EȘUATĂ, cu un sistem de învățământ EȘUAT, cu un sistem medical EȘUAT, cu o Agricultură EȘUATĂ! Ca niciun alt guvern de până acum, ați reușit performanța să ESUAȚI în toate domeniile!”, mai spune textul moțiunii, la final.

85
Tagurile:
PSD

Загрузка...
Incendiu

Momentul în care o benzinărie sare în aer - Video

0
(reînnoit 15:37 14.06.2021)
În rețele de socializare au apărut imagini cu explozia puternică de la o benzinărie din Novosibirsk.

BUCUREȘTI, 14 iun – Sputnik. Martorii oculari au publicat în rețele de socializare imagini cu momentul exploziei de la o benzinărie din orașul Novosibirsk.

În video se observă cum un nor de foc s-ar ridicat în aer. Cerul din zona deflagrației este acoperit de fum.

Incidentul a avut loc pe șoseaua Gusinobrdoskaia, 60. Incendiul a cuprins o suprafață de 500 de metri pătrați, iar pompierii luptă cu flăcările. Periodic se aud exploziile baloanelor cu gaz.

Potrivit ultimelor date ale Ministerului Situații Excepționale, șase persoane au avut de suferit în urma accidentului, dintre care patru au fost spitalizate.

0
Tagurile:
explozie
Tematic
Explozie la o fabrică de muniții din Serbia - locuitorii au fost evacuați (VIDEO)
Parchetul General preia ancheta în cazul exploziei din Arad
Ministrul de Interne, despre explozia de la Arad: ”Și acesta putea fi oprit”

Загрузка...