Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Scandalos: Cîțu recunoaște NU are niciun plan pentru o măsură esențială!

353
Premierul face o declarație prin care confirmă că nu are măsuri pentru redresa o situație gravă pentru români - în schimb se laudă cu o situație care avantajează multinaționalele.

BUCUREȘTI, 4 mai  - Sputnik. Premierul Cîțu recunoaște că nu are un plan clar pentru una dintre cele mai importante pârghii pentru reglarea puterii de cumpărare, nivelul salariului minim.

Astfel, în declarația de azi, Florin Cîţu că decizia privind ”o eventuală creştere a salariului minim” ar putea fi luată ”doar în urma unei discuţii cu antreprenorii şi sindicatele”.

”În ceea ce priveşte salariul minim, aici trebuie să avem discuţii, atât cu cei care plătesc salariul minim, cu antreprenorii, deci, cu patronatele, dar şi, bineînţeles, cu sindicatele”, spune Cîțu, subliniind că ”este o discuţie tripartită şi vom vedea care este evoluţia salariului minim”.

Faptul în sine ar putea părea corect – dar într-o situație normală, nu într-o criză; acum, o asemenea afirmație arată că guvernul PNL-USR nu are niciun plan concret – și nicio propunere pe care să o facă partenerilor sociali.

Reamintim că, într-o situație de criză, Guvernul vine cu propuneri pentru a redresa economia, pe care le supune acordării fine cu partenerii sociali.

Ori, Florin Cîțu spune clar că NU are nici un plan – ceea ce demonstrează încă o dată că avem de-a face cu o guvernare haotică și nepregătită, cu soluții ”pe picior” și aruncarea răspunderii în brațele altora.  

Cîțu recunoaște că în ceea ce priveşte evoluţia în ultimii ani, ”România a avut o dinamică mai mare a salariului minim, a creşterii salariului minim în ultimii ani” și acum, în criză, spune doar… ”vom vedea ce se va întâmpla”. Precizare: e vorba de perioade în care ratingul și prognoza de țară era la nivelul stabil, nu la negativ, unde a dus-o guvernarea PNL.

O altă precizare: chiar Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, declara recent că pensiile şi salariul minim ”sunt foarte mici” şi sublinia că, ”în general, nivelul sărăciei este unul îngrijorător”. Ori Florin Cîțu spune clar acum că NU are nici un plan pentru a rezolva această situație, recunoscută chiar de ministrul său de resort.

Pe de altă parte, premierul Cîțu promite din nou că ”în acest an nu vor exista modificări ale Codului fiscal”.

”Suntem în al doilea an în care nu s-a întâmplat nimic cu Codul fiscal şi va rămâne aşa”, spune premierul. ”Codul fiscal, eu am promis, din momentul în care am preluat portofoliul la Finanţe, anul trecut am promis şi anul acesta că nu vom modifica Codul fiscal, nu vom creşte taxe şi nu vom trece taxe noi. Aşa va rămâne şi anul acesta”.

Aici e de făcut o precizare esențială – modificările la Codul Fiscal propuse de PSD cu Teodorovici la Finanțe vizau în primul multinaționalele și companiile mari străine, care plătesc impozite extrem de mici în România… sau nu plătesc.

Deci, faptul că ”suntem în al doilea an în care nu s-a întâmplat nimic cu Codul fiscal” le-a avantajat în primul rând pe acestea!

353
Tagurile:
Florin Cîţu
Tematic
Florin Cîțu a anunțat când s-ar putea renunța la purtatul măștii în aer liber
Sindicatele acuză: Guvernul Cîțu, lovitură pentru angajați
Cîțu, mesaj direct pentru jurnaliști: ce le cere să facă
Klaus Iohannis

Iohannis: ”Noi ne pregătim pentru misiuni de luptă”

44
(reînnoit 13:57 11.05.2021)
Președintele Iohannis a făcut o nouă declarație despre pregătirile pentru luptă ale militarilor români în contextul ”Justice Sword 21”.

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Președintele Klaus Iohannis a fost prezent, alături de președintele Poloniei, Andrzej Duda, la exercițiul militar multinațional ”Justice Sword 21”.

Trecând peste numele ridicol al exercițiului, preluat probabil din lumea benzilor desenate Marvel, să menționăm că președintele a spus că românii și trupele NATO se pregătesc pentru… misiuni de luptă!

”Când vorbim de misiuni de luptă, noi ne pregătim pentru apărare pe flancul estic”, a spus Iohannis, subliniind – ”Este foarte important pentru noi să avem trupe foarte bine pregătite pentru apărare în flancul estic”.

Sigur, întrebarea oricărui om logic și informat este ”apărare”… contra cui și bazat pe ce considerente?!

Trecând peste declarațiile absurde marca NATO, nimeni nu neagă importanța pregătirii militare comune, mai ales alături de o armată atât de valoroasă cum este cea poloneză.

”Este foarte important pentru noi să participăm la astfel de exerciții pentru a încuraja forțele noastre care lucrează împreună”, a spus Iohannis, menționând că ”Soldații polonezi sunt cei care au venit să facă parte din brigada multinațională”.

Iohannis spune corect că ”este extrem de important să facem astfel de exerciții pentru a crește gradul de interoperabilitate, pentru a se cunoaște unii cu ceilalți”, și a adăugat sintagma cheie - pentru a fi pregătiți pentru ”misiuni de luptă”.

Întrebarea, pe care desigur că nu i-o pune nici un ziarist acreditat, este – când a participat NATO la vreo ”misiune de apărare”? Că despre misiuni de atac și invazie, cred că putem da destule exemple.

”Sunt impresionat, exercițiul a funcționat foarte bine și îi felicit pe toți!”, a conchis președintele României.

44
Tagurile:
Klaus Iohannis

Загрузка...
Солдаты многонациональной боевой группы НАТО

Klaus Iohannis și președintele Poloniei participă la un exercițiu NATO în România

41
(reînnoit 12:38 11.05.2021)
Klaus Iohannis și președintele Poloniei Andrzej Duda participă astăzi la exercițiul NATO ”Justice Sword 21” care are loc în comuna Smârdan din județul Galați.

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Președintele României Klaus Iohannis și președintele Poloniei Andrzej Duda participă astăzi la exercițiul militar multinațional NATO ”Justice Sword 21”, după ce ieri au fost implicați în desfășurarea summitului B9.

La exercițiul NATO participă 15.000 de militari din 17 țări membre sau partenere ale Alianței.

Evenimentul de astăzi vine în continuarea summitului Formatul Bucureşti - B9 - o iniţiativă lansată de preşedintele României Klaus Iohannis şi de preşedintele Poloniei Andrzej Duda, la care au participat statele membre NATO situate pe Flancul Estic al Alianţei: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria.

Summitul s-a încheiat cu declarații ostile la adresa Rusiei și cu solicitarea lui Iohannis ca NATO s trimită cât mai multe trupe străine în țările din preajma Rusiei, iar România să primească mai mulți soldați străini pe teritoriul său.

Potrivit lui Iohannis, participarea preşedintelui SUA Joe Biden la videoconferinţă ar arăta încrederea de care se bucură România la Washington, ca aliat şi partener strategic.

41
Tagurile:
Klaus Iohannis, NATO
Tematic
Crimeea a răspuns la comparația Mării Negre cu „lacul NATO”
La Summit-ul de la București, NATO a anunțat o nouă gogomănie
Celebru ziarist, mesaj pentru NATO: ”Gavariți vorbe, ca babele pe marginea șanțului”

Загрузка...