Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Cîțu: Dacă vrem ieșim din pandemie, trebuie ne vaccinăm

151
(reînnoit 11:47 04.05.2021)
Premierul României a subliniat, în urmă cu scurt timp, importanța vaccinării pentru revenirea la normalitate și că, dacă vom ajunge la 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, atunci vor fi luate noi măsuri de relaxare.

BUCUREȘTI, 4 mai – Sputnik. Revenirea la normalitate depinde de numărul persoanelor vaccinate. Aceasta este concluzia la declarația făcută de premierul României, Florin Cîțu.

Șeful Executivului spune că, în cazul în care vom ajunge la 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie 2021, atunci se vor lua noi măsuri de relaxare, precum redeschiderea restaurantelor, însă doar pentru persoanele vaccinate..

”În primul rând sunt câteva lucruri pe care cu toţii le aşteptăm pentru sezonul estival: este clar că putem vorbi de fără mască pe plajă, de exemplu, fără mască dacă mergem la munte în drumeţie, etc... Dar putem să vorbim şi de facilităţi pentru persoanele vaccinate”, a declarat Florin Cîţu.

Astfel, s-ar putea merge la mare fără mască, dar, pentru persoanele vaccinate se vor putea organiza evenimente cu prezență de 100%.

”M-am uitat pe date în ultimele zile peste mai multe tipuri de date și este clar că există o relație între creșterea ratei de vaccinare și scăderea numărului de cazuri. Primul rând m-am uitat la orașele mari și cam toate sunt peste 20%. Este clar că în orașe am reușit să avem un ritm puternic și trebuie să-l păstrăm”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a explicat că, în acest moment, sunt 2 milioane de persoane vaccinate cu ambele doze și 3,4 milioane de persoane vaccinate cu o singură doză.

Referitor la obligativitatea purtării măștii în aer liber, Florin Cîțu a subliniat că acest lucru ar putea fi posibil abia după data de 1 august 2021. Acest lucru va depinde, însă, de ritmul în care e desfășoară imunizarea populației.

”Depinde cum se mișcă lucrurile, dar aș vrea să ne uităm la 1 august pentru renunțatul la purtatul mățtii. Ați văzut că și în Israel s-a anunțat că s-a ajuns la 60% aproape. Deci este clar că acolo este un nivel unde am putea să discutăm despre așa ceva”, a declarat Cîțu.

De asemenea, Florin Cîțu a mai spus că facilități, precum accesul în spații închise gen restaurante, vor avea exclusiv persoanele vaccinate, informează Sputnik.

151
Tagurile:
Vaccinare, Pandemie, Florin Cîţu
Солдаты многонациональной боевой группы НАТО

Klaus Iohannis și președintele Poloniei participă la un exercițiu NATO în România

10
(reînnoit 12:38 11.05.2021)
Klaus Iohannis și președintele Poloniei Andrzej Duda participă astăzi la exercițiul NATO ”Justice Sword 21” care are loc în comuna Smârdan din județul Galați.

BUCUREȘTI, 11 mai – Sputnik. Președintele României Klaus Iohannis și președintele Poloniei Andrzej Duda participă astăzi la exercițiul militar multinațional NATO ”Justice Sword 21”, după ce ieri au fost implicați în desfășurarea summitului B9.

La exercițiul NATO participă 15.000 de militari din 17 țări membre sau partenere ale Alianței.

Evenimentul de astăzi vine în continuarea summitului Formatul Bucureşti - B9 - o iniţiativă lansată de preşedintele României Klaus Iohannis şi de preşedintele Poloniei Andrzej Duda, la care au participat statele membre NATO situate pe Flancul Estic al Alianţei: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria.

Summitul s-a încheiat cu declarații ostile la adresa Rusiei și cu solicitarea lui Iohannis ca NATO s trimită cât mai multe trupe străine în țările din preajma Rusiei, iar România să primească mai mulți soldați străini pe teritoriul său.

Potrivit lui Iohannis, participarea preşedintelui SUA Joe Biden la videoconferinţă ar arăta încrederea de care se bucură România la Washington, ca aliat şi partener strategic.

10
Tagurile:
Klaus Iohannis, NATO
Tematic
Crimeea a răspuns la comparația Mării Negre cu „lacul NATO”
La Summit-ul de la București, NATO a anunțat o nouă gogomănie
Celebru ziarist, mesaj pentru NATO: ”Gavariți vorbe, ca babele pe marginea șanțului”

Загрузка...
Drapelul României

Politolog: ”Dragi rusofobi, suntem o țară independentă datorită rușilor”

394
Unul dintre cei mai apreciați comentatori face o necesară îndreptare față de manipulările și exagerările din spațiul public

BUCUREȘTI, 11 mai  - Sputnik. Succesiunea rapidă a evenimentelor din ultima săptămână, plus schimbările în legătură cu ”pandemia”, au făcut să treacă aproape neobservată cvasi-ignorarea de către autorități a zilei Independenței, 9 mai 1877.

Cu toate astea, în spațiul public s-au avansat tot felul de variante despre evenimentele de atunci, totul în ton cu rusofobia se ce vrea a fi impusă românilor.

În acest context, politologul și teologul Bogdan Duca, doctorand în istorie, a avut o reacție care merită reținută, privind importanța capitală a Rusiei în obținerea Independenței de stat a României.

”Războiul de independență a României este cunoscut de istoricii care nu sunt români ca războiul ruso-turc”, scrie Duca, subliniind că ”un adevăr pe care nu ne place să îl știm este a acela că datorăm independența rușilor”.

Bogdan Duca recunoaște – ”armata română a ajutat eroic, indubitabil, armata rusă”, dar, atenție, lupta a fost relativ punctuală, în zona Plevna-Vidin, în contextul unui război derulat în mai multe zone.

Mai mult, Duca observă: ”Manualele noastre de istorie lasă impresia că dacă armata română nu ar fi trecut Dunărea, rușii ar fi pierdut războiul”.

”În fapt, armata rusă a luptat pe cel puțin trei fronturi - și a ajuns la 14 km de Istanbul (la Yeșilkoy- San Stefano), fiind necesară intervenția fermă a Angliei ca să împiedice ocuparea Constantinopolului de către ruși”, lămurește Bogdan Duca situație.

Deci, concluzia, ca și ideea postării, e simplă: ”dragi rusofobi, suntem o țară independentă datorită rușilor”.

”Și Serbia modernă, și Muntenegru, și statalitatea Bulgariei moderne este datorată tot victoriei rusești împotriva turcilor”, scrie Bogdan Duca.

Desigur, ca majoritatea postărilor sale, și aceasta a generat numeroase comentarii.

394
Tagurile:
Rusia, Independență, România, Bogdan Duca

Загрузка...