Liviu Pleșoianu

Liviu Pleșoianu, revenire mult așteptată! ”Ne aflăm la un punct de răscruce”

1252
Originalul politician dă satisfacție numeroșilor săi admiratori și revine cu un mesaj frumos, în stilul pe care l-a impus ultimele sale apariții

BUCUREȘTI, 4 mai - Sputnik. Trecuseră aproape două luni de când nimeni nu mai știa ce se întâmplă cu ”copilul teribil” al PSD, fostul deputat și candidat la președinție Liviu Pleșoianu.

Astfel, după un parcurs remarcabil în perioada 2016 – 2020, Liviu Pleșoianu a fost printre primii marginalizați de noua conducere a PSD – iar ulterior a făcut un pas în gol alături de mai mulți foști lideri PSD, alegând să candideze pentru o grupare cu care electoratul nu îl asocia deloc.

Din februarie Pleșoianu a decis să intre într-un fel tăcere față de spațiul public – din care a ieșit cu ocazia zilelor pascale.

De Paști, Liviu Pleșoianu a transmis o urare simplă și frumoasă: ”Să vă fie cerul inimii senin, mintea limpede precum izvorul muntelui și spiritul viu precum flacăra lumânării! Hristos a Înviat!”

Cu o zi înainte, Liviu Pleșoianu a transmis un text interesant, în care regăsim pasiunea pentru spiritualitate a politicianului.

Liviu Pleșoianu urează românilor – și oamenilor, în general - ”fie să nu ratăm șansa de a ne reorienta, de a ne reculege de pe unde au fost împrăștiate părțile sufletelor noastre”.

De fapt, este un text care explicitează, în sens spiritual și al demnității umane, conceptul său cheie: ”Fie să fim!”.

Așa că urmează o explicitare interesantă, pe componente ale existenței eului, a sinelui:

- Fie să ne oferim răgazul de a ne întreba de ce ne-am născut și pentru ce este această scurtă trecere pe-aici;

- Fie să ne întrebăm dacă nu cumva tot ce se întâmplă cu umanitatea este, la un nivel mai profund, o consecință a alegerilor umanității;

- Fie să ne întrebăm cum e cu putință să nu existe bani pentru spitale și paturi când există fără probleme bani pentru rachete și tancuri;

- Fie să ne întrebăm în ce măsură putem fi ajutați să ne fie mai bine în condițiile în care, de mult prea multe ori, alegem politicieni care nu sunt deloc interesați de omul profund din ei și din cei care îi votează;

- Fie să realizăm că ne aflăm la un punct de răscruce a devenirii noastre și că cel mai rău lucru pe care îl putem face este acela de ne mai lăsa, în continuare, anesteziați, ba chiar hipnotizați de vorbele celor care știu bine pe ce butoane să apese pentru a genera în noi emoțiile de care au nevoie;

- Fie să realizăm că această perioadă e și oportunitatea de a ne opri și de a ne reașeza, în noi înșine și în relație cu ceilalți, de a recrea bazele societății noastre punând de data aceasta ca piatră de temelie spiritul, omul profund, nu epiderma socială, omul cotidian superficial;

- Fie să începem să înțelegem că nu e suficient ca societatea să fie rânduită în jurul omului – societatea trebuie organizată, structurată în jurul omului profund!

- Fie să începem să înțelegem că totul depinde de noi și ne implică direct pe noi, că niciodată izbăvirea personală sau socială nu va veni decât ca fruct copt în pomul propriei străduințe;

- Fie să nu facem și din această perioadă motiv de dezbinare și conflict;

- Fie să înțelegem că suntem puși în situația de a alege dacă mergem mai departe pe drumul înfundat al unei umanități care nu mai e conștientă de propria esență spirituală sau dacă, dimpotrivă, ne deșteptăm și pornim pe calea nouă a unei viețuiri și conviețuiri între oameni profunzi conștienți de propriul spirit și de lumea spirituală în care trăiesc în fiecare clipă a vieții lor, chiar dacă au ajuns să nu mai fie conștienți de asta.

Desigur, fiecare rând al său va fi interpretat și înțeles în fel și chip, dar esența este aceeași din discursul consecvent cu înțelesul dat de Pleșoianu lui ”să fim”.

”Totul depinde de Lumina pe care ne-am putea-o da, de la om profund la om profund, așa cum ne dăm unii altora Lumina Învierii. Pentru că Noaptea noastră se va sfârși doar atunci când ne vom face singuri Dimineață!”, scrie Pleșoianu, subliniind - ”Întunericul va dispărea atunci când vom lumina cu lumina spiritelor noastre vii!”

Ca sumă a acestor speranțe nu poate fi decât al său ”Fie să FIM!”.

1252
Tagurile:
Liviu Pleșoianu
Declarații de presă susținute de ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu

Florin Cîțu, mesaj de ultimă oră: schimbare de semnal!

115
Premierul Florin Cîțu a transmis un mesaj care subliniază schimbarea radicală a strategiei în relaționarea cu românii

BUCUREȘTI, 15 mai – Sputnik. Toate lumea își amintește de conferințele de presă ale președintelui și ale Guvernului în care se spune că vina pentru extinderea infectărilor și situația gravă este a românilor care NU respectă regulile! Nimic despre greșelile evidente ale sistemului!

În ultimele săptămâni constatăm o schimbare evidentă a semnalului autorităților. Primul a fost președintele, care a transmis românilor numai vești bune, însoțite de mulțumiri.

A urmat premierul Florin Cîțu, cu același stil de tip nou: mulțumiri românilor!

Acum puțin timp, premierul a transmis un mesaj optimist, tot pe „stil nou”.

”Cum este pentru voi prima zi fară mască în spații deschise?”, întreabă premierul, anunțând că ”Eu deja am făcut o plimbare la prima ora până la cafea și a fost wow”.

Apoi, trece la „noua strategie” – mulțumirile: ”Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru că ați înțeles să respectați toate regulile și mai ales pentru că vă vaccinați”.

”Astăzi ne bucuram toți de primul pas important din revenirea la normalitate pentru că am lucrat împreună în acest an dificil”, scrie Cîțu, mulțumind încă o dată: ”Vă mulțumesc. Urmează 1 iunie”.

Să aibă această schimbare legătură cu schimbarea controversatului Andi Manciu de la Grupul de Comunicare Strategică? Posibil. Sau e pregătirea pentru vești ceva mai puțin plăpcute – cum ar fi cele despre (insuccesul) PNRR?

115
Tagurile:
Florin Cîţu

Загрузка...
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă intervine ferm în cazul lui Lazarus!

760
(reînnoit 10:08 15.05.2021)
Cunoscutul realizator TV este internat în spital, iar asupra diagnosticului său se fac speculații și comentarii răutăcioase – Diana Șoșoacă intervine!

BUCUREȘTI, 15 mai – Sputnik. O veste a șocat opinia publică – Luis Lazarus, cunoscutul realizator TV și manager de întreceri sportive este în spital și ar fi grav bolnav de Covid-19!

Imediat au apărut comentarii răutăcioase – pentru că Lazarus este nu numai unul dintre liderii manifestațiilor contra măsurilor din pandemie, dar este și realizatorul unor emisiuni fulminante pe această temă.

În plus, este unul dintre apropiații și prietenii Dianei Iovanovici Șoșoacă – iar în această calitate senatoarea a intervenit punând lucrurile la punct:

”LUIS LAZARUS NU ARE COVID!”, transmite ferm senatoarea, completând - ”Le-ar plăcea ăstora să aibă!”

De fapt,  ”ARE PNEUMONIE!”, scrie senatoarea – în urma unor discuții cu Luis Lazarus.

Mai mult, Diana Șoșoacă prezintă proba că Lazarus nu are Covid:  ”5 teste negative COVID! Și ei tot ”covidat” îl consideră!”.

”Deocamdată este mai bine să nu vorbească”, scrie senatoarea, care prezintă și fotografiile testelor adăugând ”M-a rugat să vă transmit aceste date”.

Interesant este că la interval de 2 ore, un test a ieșit pozitiv, apoi negative. ”Noaptea minții!”, comentează Diana Șoșoacă.

760
Tagurile:
Diana Șoșoacă

Загрузка...
Protest în Piața Universității din București

Acum, Live: Protest în Capitală parte a ”Marșului mondial pentru Libertate”

78
(reînnoit 16:10 15.05.2021)
,
Un protest se desfășoară acum în centrul Capitalei – protestatarii români s-au alăturat celor din alte țări în acțiunea internațională lansată de Alianța Mondială pentru Libertate

BUCUREȘTI, 15 mai – Sputnik. La ora aceasta a început în Piața Universității din București protestul intitulat ”Libertate și pământ”. Prin această manifestare, România s-a alăturat altor zeci de țări în acțiunea internațională lansată de Alianța Mondială pentru Libertate.

Participanții subliniază că este cel de-al doilea protest mondial la care participă România, după cel din 30 martie 2021.

Protestul era anunțat pentru ora 15.00 de Dan Chitic și alte câteva figuri centrale ale protestului – Iulian Capsali, Pompiliu Diplan – dar bucureștenii s-au adunat ceva mai încet.

Manifestarea este asumată de 3 organizații, care au colaborat la organizare: ”Stare de Libertate”, ”Calea Neamului” și ”NEAMUNIT”.

După protestul din Piața Universității, manifestanții se vor deplasa în Piața Victoriei, unde vor protesta contra celor 12 luni de stare de alertă, a ”obligativității vaccinării” dar, atenție – și contra proiectului de lege pentru vânzarea pământurilor către străini. În lume, iese în evidență protestul omolog din Melbourne, Australia, unde participă câteva mii de participanți.

Sputnik va transmite Live secvențe de manifestare.

78
Tagurile:
Proteste

Загрузка...